Iktatószám: nyolc

1. Kategorizálás
Kategória: Hivatalos
Alkategória: Névtelen
Stílus: Érzelmes
Célcsoport: Hivatal, ami büntetni tud
2. Felhasználási javaslat
Furcsának tűnhet egy ilyen ritkán felhasználható levél közreadása, inkább tudományos értéke van, mint gyakorlati haszna, de hátha valakinek igénye van rá.
Akkor küldd a legjobban pénzelt, legnagyobb ellenőrző apparátussal rendelkező és a legtöbb embert nyilvántartó Hivatalnak, ha ismersz olyan embert a környezetedben, aki nem tesz eleget az igazságos közteherviselés szabályainak, vagy csak egyszerűen utálod.
A fokozatosan adagolt érzelmi elemek finoman jelzik a Hivatalnak, hogy itt nem kezdő feljelentővel van dolguk, érdemes odafigyelni.
A példában az APEH a címzett, de a gyakorlatban használj olyan hivatalt, aki tényleg tud is büntetni.
3. A levél
Tisztelt APEH!
 
Kötelességemnek érzem jelezni Önök felé, hogy <feljelentendő> polgártársunk adót csal. Biztos forrásból tudom, hogy jövedelme többszörösen meghaladja azt a mértéket, amit az adóbevallásában szerepeltet, egy alapos ellenőrzés mindent kideríthet. Elég csak a lakcímét megnézni: <lakcím>. Hát lehet itt ingatlana egy olyan embernek, aki annyi adót fizet, mint ez a geci?
Ez egy rohadt adócsaló fasz! Én fizetem az adót évek óta rendesen, vagy még többet is, mint kellene, mert olyan családi indíttatásom volt, de ez a rohadék még büszke is arra, hogy támogatásra jogosult, pedig csak a garázsa akkora, ami egy kistérségi bolt parkolóját befogadhatná! Milliókat keres – azt is érdemes lenne megnézni, mivel –, de mindet megtartja magának, leszarja ez az egész országot.
Remélem, elkapják ezt a fasztakarcsot és megfingatják azzal a nagy vasszöges ládájukkal, mert megérdemli!
 
Üdvözlettel:
Egy adófizető és törvénytisztelő állampolgár
4. A levél hatása
Van néhány azonnali és néhány késleltetett hatás:
  • A mindennapi stresszt segít feldolgozni a tudat, hogy az adócsaló szomszéd már nem sokáig pöffeszkedik az új Mercijében, jön az APEH és elveszi.
  • Ha a szomszéd megkapja a milliós bírságot, mindenkit ellenségének tekint, hiszen tudja, hogy egy belső áruló intézte el. Ennek megfelelően minden kapcsolatot megszakít, véget érnek a hétvégi meghívások, a gyerekek sem játszhatnak együtt többé.
  • Felkerülsz a Hivatal listájára, az ellenőrzendők közé. A névtelenség csak látszólagos védelem, már az elküldés előtt tudják, mit írtál.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr81576944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása