Levéltáros 2009.12.08. 20:16

Borajánló

Iktatószám: kilenc

1. Kategorizálás
Kategória: Baráti
Alkategória: Gasztro
Stílus: Szakértői
Célcsoport: Barátok
2. Felhasználási javaslat
Trendi dolog a bor, már a fröccstől vérbő arci erekkel megáldott régi piások is sommeliernek képzelik magukat. Te se maradj ki a hypeból, terjeszd a szakértelmedet. Jó, ha a baráti társaságod kicsit sznob, majmolják a divatot – miközben azt képzelik, hogy diktálják –, mert így könnyen ráharapnak a te felszínes, igazi szakember számára nyilvánvalóan szánalmas leveledre. Te viszont tényleg menő vagy, hiszen a Levéltárból válogatsz.
3. A levél
Sziasztok Barátaim,
 
Levelemet kezdhetném úgy is, hogy zöld szüreten voltam a hétvégén egy neves villányi önológián, ahol a munka után a gáttorban meszelyszámra ittuk a jobbnál jobb borokat egyenesen a karikafából, de inkább csak azt mondom: isteni borokat fedeztem fel ismét, és az infót örömmel osztom meg veletek.
Az általam megkóstolt borok a <pincészet>ből kimagasló minőségűek voltak, meizli vagy karcosodás, pláne aciditás egyáltalán nem volt tapasztalható. A finom labruszkaíz, a gyümölcsös, kicsit érett aroma a szinte végtelen lecsengéssel nagyon kellemes utóízt hagyott maga után. De nem akarlak untatni benneteket a szakszavakkal, mélyelemzéssel, majd egymás között a profikkal úgyis kitárgyaljuk még ezeket a borokat (nem mellesleg itthon alig vagyunk ötvenen nemzetközi szinten is elismert borpohárnokok).
Szóval bátran ajánlom nektek a legjobbat a megkóstoltak közül, a <egy jó bort azért ismerj ide> bort, igyátok, nem csalódtok benne!
 
Üdvözlettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Ha a baráti társaságoddal étterembe mész, te leszel a csoport által szinte önkéntelenül kijelölt vezető, aki választja és kóstolja a bort. Egyszerűen megfelelhetsz a rólad kialakult szakértői képnek: mindig ajánlatot kérsz a pincértől, és mindig a másodikat fogadod el. Ha te fizetsz, akkor pedig az olcsóbbat.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr781584321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása