Iktatószám: harminchárom

1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Esemény
Stílus: Határozott
Célcsoport: Minden dolgozó
2. Felhasználási javaslat
Az év elején, lehetőleg már az első héten ki kell küldened egy rendes évindító levelet a céged minden munkatársának, mert attól tartasz, hogy néhány gyengén teljesítő középvezetőd saját hatáskörét messze túllépve magán-évindítót küld ki, ahogyan ez az évértékelővel is megtörtént.
A cég első számú vezetőjeként fontos számodra a világos, közérthető stílus, a minden munkatárs felé nyitott, barátságos hozzáállás, ugyanakkor mutatnod kell a határozottságot és az erőt is, az emberek ezt elvárják a nagyfőnöktől.
Szerencsédre itt ez a levél, nem kell a személyi titkárodnak túlóráznia.
3. A levél
Kedves Munkatársaim!
 
Őszintén remélem, hogy mindegyikőtöknek boldog karácsonya és vidám szilvesztere volt, így kipihenve, feltöltődve érkeztetek dolgozni az újév elején.
Nem akarok senkit ámítani: az idei év sikeres teljesítéséhez minden energiánkra szükség lesz, és a tavalyi teljesítmény idén már nem elegendő a túléléshez. A munkahelyi viccekre nem sok idő marad, és azt a kis időt is én szándékozom elhasználni.
A mi piacunkra akar minden kis startup cég betörni, és az első helyünket irigyli minden régi versenytárs. Piacvezetőként nem lehet kevesebb a célunk 2010-re sem, mint megőrizni piacvezető pozíciónkat, és növelni a piaci részesedésünket! Ehhez nem csak a nagy ellenfeleket kell figyelni, hanem minden olyan vállalkozást potenciális versenytársnak kell tekinteni, aki a mi szegmensünkben tevékenykedik. A tizedszázaléknyi piaci rész megszerzéséért is harcba indulunk, és nem kíméljük a kis- és középvállalkozásokat sem.
A 2010-es mottónk: Ha valaki versenyezni akar, megkapja! Nekünk minden százalék számít!
A jövő héten megkapjátok a közvetlen vezetőitektől a 2010-es mottó posztereit, mindenhol legyen kirakva.
De ne csak a harc és a produktivitás legyen a téma: a tavalyi nagysikerű karácsonyi partihoz hasonlóan idén is lesz csapatépítő esemény, bár kevesebb alkohollal, mert néhány kolléga esetében nem elég az önmérsékletben bízni, kell egy külső korlát is.
Végül engedjétek meg, hogy boldog újévet kívánjak mindegyikőtöknek, és sok kitartást a 2010-es küzdelmekhez. Ne feledjétek: ha valaki versenyezni akar, megkapja! Nekünk minden százalék számít!
 
Üdvözlettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Az email rendszer üzemeltetőitől megkapva a szokásos statisztikát – ki törölte olvasatlanul a leveledet – ismét közelebb kerülsz néhány fontos személyi kérdés meghozatalához.
A 2010 miatt pedig ne izgulj, időnként kell egy kis stressz, de ha tényleg piacvezetők vagytok, akkor van néhány tehetséges kollégád, bennük bízz meg, és minden rendben lesz. Te ne foglalkozz a napi ügyekkel, koncentrálj a kommunikációra, az az erősséged.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr731643360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása