1. Kategorizálás

Kategória: Üzleti
Alkategória: Elismerés
Stílus: Korrekt, lényegre törő
Célcsoport: Szállodák
2. Felhasználási javaslat
Nálad nem sok sikeresebb üzletember van a bokrétán*, ez abból is látszik, hogy mindenhol kiszúrsz egy új üzleti lehetőséget. Most éppen egy külföldi utadon a szállodában nézted a törölközők mosásáról a kis tájékoztatót (ne használj minden nap új törölközőt, mert vizet pazarolsz):
Help Us Conserve Water Resources
Everyday, millions of litres of water are used to wash towels that have only been used once.
1 towel = 6 litres of water
Put the towel on the towel hanger to indicate “I will use it again”
Put the towel in the bathtub to indicate “please change it”
Wow, ha már angol nyelvterületre tévedtünk. Ez megér egy választ, sok szálloda van, akit megfejhetsz az új ötleteddel, ehhez mi a levelet biztosítjuk.
 
* „Ha a föld isten kalapja, hazánk a bokréta rajta!” Petőfi S.
3. A levél
Tisztelt Hölgyem/Uram!
 
Nemrég az Önök szállodájában, a <hotel neve> töltöttem el egy napot, mégpedig nagy kényelemben. Engedje meg, hogy gratuláljak, a szolgáltatásaik színvonala minden igényt kielégít.
Egy apró észrevételem volna, amivel talán fokozni tudnák a környezettudatosságukat, és így az elismertségüket is. A fürdőszobában a törölközők kezelésére hívják fel a figyelmet egy exkluzív, nagyon drágának látszó kis nyomtatvánnyal.
Amint már írtam levelem elején, én csak egy napot voltam a szállodában, mégis láttam a felhívást a törölköző használatról. Az egy éjszakás vendégek esetében ez viszont merőben felesleges, hiszen a takarítás csak a kijelentkezés után kezdődik, és minden törölközőt ki fognak mosni, itt nincs mosáshoz kapcsolódó megtakarítási lehetőség. Ellenben a nyomtatványon, a zöld reklámcédulákon lehetne spórolni! A vendégeik jó része egy éjszakára jelentkezik be, ezért a zöld-lapok fele is elegendő lenne kalkulációim alapján, csak a többéjszakás foglalásokhoz helyeznék ki a nyomtatványokat a fürdőszobákban. Minimum 50%-os költségcsökkentés, ha a nyomtatványokhoz kapcsolódó költségeket tekintjük, és felelős vezetőként nem hiszem, hogy szemet hunyhat egy ilyen megtakarítás felett.
Amennyiben az ötletem felkeltette érdeklődését, keressen meg a <mobil számod> számon, a pontos részleteket egyeztethetjük, ill. egy olcsóbb szórólapot is tudok ajánlani Önöknek. Fogyóeszköz, azaz állandó utánpótlás kell, az én általam használt szobából is hiányzik.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Az ötleted zseniális, megint kapsz egy új megrendelést, beindíthatsz egy új üzleti vonalat. Mindenki azt szereti, ha vállalkozásai több lábon állnak, de neked lassan már annyi lábad lesz, hogy egy nálad kevésbé tehetséges vállalkozó botladozni kezdene. Levéltárba nem akarsz befektetni?

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr31666444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.19. 12:42:11

Mint mondtam, az alapkőletételről még nem késtél le. :)
No de próbáltad már magad is ezt a megoldást? Mert tényleg nem rossz ötlet!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.01.19. 17:16:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én beszari vagyok, semmit nem próbálok ki, csak leírom, hátha lesz bevállalós bátor valaki.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.19. 18:42:03

Hahó! Viszonzom a látogatást. Ez a blog nagyon kemény, hallod! Még nem olvastam végig, de ezekből a levelekből színdarabot kellene írni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.19. 18:47:02

@Szocio Pata: Vicc nélkül, kevés fantáziadúsabb, remekebb blog létezik, nem is méltatom, de nagy kedvencem.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.01.20. 17:10:06

@Szocio Pata: Üdv Pata, örülök, hogy tetszik, köszi!
süti beállítások módosítása