1. Kategorizálás

Kategória: Családi
Alkategória: Felszólítás
Stílus: Érzéketlen
Célcsoport: Testvéred
2. Felhasználási javaslat
A testvérháború régóta dúl köztetek. A kezdetekre senki nem emlékszik, de valószínűleg egy jelentéktelen semmiség robbantotta ki, amit az álnok testvéred eltúlzott és szélsőséges reakciója tett befejezhetetlenné.
Te most mégis megpróbálod lezárni a vitát. Utoljára érvelsz csillogón és következetesen a béke mellett, bemutatva, hogy mennyivel több sérelmet szenvedtél el, de mégis megbocsátasz. Szép levelünk van ehhez, ha a szándékod tényleg tiszta, küldd a bugrisnak.
3. A levél
Testvérem!
 
Sokan kérdik tőlem, hogy meddig tűröm még a hitvány viselkedésedet, a sok mérget, amit nap mint nap elém szólsz. Én ilyenkor csak megvonom a vállam, és azt mondom: anyánk ugyan egy volt, de mi ketten vagyunk, nem mehetünk egyfelé.
Most mégis arra kérlek, fogadd el békejobbom. Mindketten tudjuk, hogy én szenvedtem többet, de ha én felül tudok emelkedni gyalázatos tetteiden, talán te is megbocsáthatod a néhány testvéri csipkelődésemet. Legyen vége hát! És hogy bizonyítsam tiszta szándékomat, visszaadom apánk ezüstözött jegygyűrűjét, amit azután vittem el a lakásodból, hogy te nem köszöntél a moziban. Anya brilljeit megtartom, érzelmileg nagyon kötődöm hozzájuk, és egyébként is, testvériesen osztozkodunk.
Ajánlom, hogy ez az önfeláldozó tettem lágyítsa meg az alantas szívedet, mert ha nem, részemről vége a békeidőnek!
 
Ölellek:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Béke, legalább pár hónapig. Sajnos testvéred nem figyel örökké, és elkövet majd egy hibát – például nem enged előre a kijáratnál –, és ezzel egyértelműen tudtodra adja, hogy az ideiglenes tűzszünetnek vége. De sebaj, a Molotov-koktélokat addigra már elkészíted.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr61670701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása