1. Kategorizálás

Kategória: Baráti
Alkategória: Kérés
Stílus: Alázatos
Célcsoport: Aki az unokaöcsédet megalázta
2. Felhasználási javaslat
Levéltárunkban mostanában gyakran bukkannak fel olyan levelek, amik önkormányzati képviselőknek, rendvédelmi bizottsági alelnököknek hasznosak. Ez is egy ilyen levél, ha a közt szolgálod ezekben a pozíciókban, használd egészséggel.
Már megint a segítségedet kéri valaki, de ezt a kérést nem tudod a szokásos módon kezelni (elfelejteni), mert az unokaöcsédről van szó, és a család mindenekfelett. A szegény gyerek egy régi üzletfeleddel rúgta össze a port, akit még te indítottál el a milliárdossá válás rögös útján, de jócskán túlnőtt rajtad, országos potentát lett belőle. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy most nem utasítasz és ledorongolsz, hanem kérsz. Még jó, hogy nem személyesen kell megírnod ezt a kérő levelet, mert gyakorlatod az nincs egy csepp sem ebben.
3. A levél
Tisztelt Elnök Úr, kedves <keresztnév>!
 
Régi barátként fordulok hozzád, emlékezve a küzdelmes időkre, amikor még a segítségemmel indítottad el az első ingatlanforgalmazó cégedet az önkormányzati lakások privatizálása után. Azóta is mindenkinek dicsekszem, hogy ez a nagyszerű ember, ez az országosan ismert nagyvállalkozó az én régi barátom, aki a semmiből építette fel a birodalmát pusztán az üzleti tehetségére támaszkodva, akár egy népmesei hős. Gratulálok ezúton is, a tehetséged egyedülálló!
Most egy szerencsétlen félreértés miatt fordulok hozzád, az unokaöcsém problémájával. Ez a szegény gyerek régóta munkanélküli, már a segélyt is alig tudom neki intézni. A nagy nélkülözés elvette az eszét, a fejébe vette, hogy ismert nagytőkésektől kér adományt, és ebből fog megélni. Téged is megtalált a kérésével, de amilyen hülye ez a szegény gyerek, nem értette meg elsőre a finom elutasító válaszodat, és büszkén feleselni kezdett veled.
A második válaszod már egyértelmű és célratörő volt, köszönöm neked, hogy nem raboltad az idejét felesleges udvariasságokkal. Most arra kérlek, hogy állj itt meg, ha a gyerek esetleg újabb levelekkel zaklat, majd én lerendezem vele, nem érdemes a te drága idődet és a magasan kvalifikált erőforrásaidat ilyen semmiségekre ráállítani.
Megértésedet és együttműködésedet köszönöm, és még egyszer gratulálok a páratlan üzleti sikereidhez!
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Rövidtávon elcsitulnak a kedélyek, a te drága milliárdos barátod megnyugszik és csak nevet az egész ügyön. De nem véletlenül lett ilyen nagyhatalmú ember, számító és zsugori, a memóriája pedig akár az elefánté. Egyszer még megkeres téged valamivel, mert most az adósa lettél.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr581722999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása