1. Kategorizálás

Kategória: Családi
Alkategória: Adakozás
Stílus: Földtől elrugaszkodott
Célcsoport: A nem közvetlen családtagok
2. Felhasználási javaslat
Mielőtt a levélre és az előtörténetre rátérnénk, engedd meg, hogy néhány dologra emlékeztessünk:
  • Értékes leveleinkhez mi mindig ingyen biztosítottuk számodra a hozzáférést;
  • A legnehezebb élethelyzeteken is átsegítettünk a leveleinkkel, azt szoktuk mondani itt a Levéltárban, hogy jobban ismerünk téged és a problémáidat, mint a családod (jobban is szeretünk);
  • Egy csapat vagyunk: mi, a levelek őrzői és te, a levelek felhasználója. Együtt sírunk, együtt nevetünk.
A kis bevezető után az előzmények: lottóötös az ötöslottón. Gratulálunk, piszkosul gazdag lettél. Ünnepelj egy nagyot, aztán gondold át, kinek akarsz adni a pénzből. Ezzel a levéllel jelezheted nekik már az adakozás legelején, hogy szigorúan egyszeri alkalomról van szó, senki másnak és soha többet. Nekünk is küldheted nyugodtan tesókám!
3. A levél
Drága <családtagod>!
 
Nem áprilisi tréfa, nem átverés és nem valami kölcsönkérési trükk a részemről: gazdag lettem, de piszkosul, és szeretném, ha nemcsak velem örülnél, hanem részesednél is gazdagságomból pár millió forint erejéig. Igen, milliókról van szó, mert ötösöm volt a lottón.
Nem hiszem, hogy meglepődsz, ha megtudod, hogy az egészet elosztogatom. Ismersz, tudod, hogy nekem az anyagi javak semmit nem jelentenek, csak a szeretet fontos. Az meg megvásárolható.
Természetesen mindenki kap valamennyit, a család minden tagja (még a kecskeméti ág is, ha már egyszer <családneved> a nevük), és a barátok is, mert nagyon sok pénzt nyertem, és azt nem akarom, hogy egy kézbe kerüljön egy ekkora vagyon, ezért szétaprózom.
A pénzt szeretetből adom, meg azért is, mert hiszem, hogy így jobbá tesszük a világot. Hogy a világ jobbá tétele gördülékenyen történjen, néhány egyszerű kikötésem van csupán, mire nem költheted a pénzt, nem mintha nem bíznék benned, de egyszerűbb, ha a kísértést is kizárjuk. A közjegyzői okirat aláírása után tudom utalni a pénzt. Az okiratban szereplő korlátozásokat itt összefoglalom, mert a sok fenyegető következmény – mi történik, ha megszeged a megállapodást –, esetleg elfedi a lényeget. Tehát nem használhatod fel az adományomat:
  • Olyan termék megvásárlására, ami gyerekmunka segítségével készült;
  • Mesterséges adalékanyagokat tartalmazó élelmiszerek vásárlására;
  • Bármilyen német áru megvásárlására (még a felnőttek által készített biotermékeket sem, a rohadt anyjukat!);
  • Utazásra, kivéve az igényes szex-turizmust, de német nem lehet a környéken;
  • Vállalkozásra, mert a pénzt költeni kell, nem dolgoztatni;
  • Szórakozásra, mert a pénzt hatékonyan kell felhasználni, nem elszórni;
  • Jótékonykodásra, mert azt én jobban csinálom;
  • Befektetésre, mert azzal csak a válságot mélyíted.
Ha ezt a néhány egyszerű szabályt betartod, az életedet megváltoztatja ez a pár millió, és bekerülsz a jó emberek kicsiny csoportjába. Ha nem, akkor jelezném, hogy két családtag kisujját már begyűjtöttem, nem vicc az a testrész leválasztási záradék a mellékelt közjegyzői okiratban.
 
Üdv:
<Aláírás>
4. A levél hatása
A pénzed elfogy egy pillanat alatt, de nem hiszi ezt el senki, ezért életed végéig kérni fognak tőled. Azaz nem túl hosszú ideig, mert néhány családtag összefog, hogy a vélt hatalmas örökségükhöz hozzájussanak. Jó olvasónk voltál, kár lesz érted.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr641758542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása