Tehát ez a kilencvennyolcadik poszt itt a <blogod> blogon, nemsokára jön a mesés századik, addig már csak egyet kell kivárni, a fantasztikus kilencvenkilencet. Egyébként kisebb olvasottságú blogokon a kilencvenkilences elmegy akár az ezrediknek is!
1. Kategorizálás
Kategória: Reklám
Alkategória: Esemény
Stílus: Unalmas
Célcsoport: Olvasóid
2. Felhasználási javaslat
Szenvedsz már egy ideje a blogoddal (mi nem szenvedünk, mert nem olvasunk), csak az tart életben, hogy közeledik a századik poszt. Már rég megírtad – remélhetőleg elképesztően jól sikerült –, sőt megírtad a századikat beharangozó kilencvenkilencediket is, de van még egy lyuk addig, hiányzik a kilencvennyolcadik poszt. Két megoldást javaslunk:
  1. Töröld a blogodat most, ne húzd az időt;
  2. Harangozd be a beharangozót, addig is telik az idő.
Mi a második opcióra adunk levelet, az elsőhöz inkább bátorság kell(ene).
3. A levél
Olvasók, drága Olvasók!
 
A számozott posztoknak nagyon sok előnye van, most ezek közül sorolok fel néhányat. A sorrend nem tükrözi a fontosságot.
  1. Mindig tudjuk, mennyit írtunk.
  2. Könnyű alkalmat találni az ünneplésre, hiszen minden számhoz rendelhetünk valami ünnepelnivalót, ha pedig tört posztokat is készítünk (újdonság, még csak Amerikában használják a nagymenő bloggerek), akkor az Apéry’s állandó (1,2020), a Ramanujan-Soldner állandó (1,4513) vagy akár a PI (3,1415) elérésekor is posztolhatunk egy jót. Mindenesetre négy tizedes fölé (alá?) ne menjünk, ez gyakorlati tanács.
  3. Látni azt is, hogy milyen messze vagyunk az ünnepléstől. Ennek azért nagy a jelentősége, mert nem kell témákat kitalálni a posztokhoz, elég i.) beharangozni, ii.) ünnepelni és iii.) emlékezni az ünneplésre. Ezt a három poszttípust variálhatjuk örökké.
Mostani előharangozóm egy különleges altípusú publikáció, az ún. felvezető poszt, ezt akkor használom, amikor olyan nagyjelentőségű jubileum közeledik, aminek a beharangozóját is illik előkészíteni.
Tehát ez a kilencvennyolcadik poszt itt a <blogod> blogon, nemsokára jön a mesés századik, addig már csak egyet kell kivárni, a fantasztikus kilencvenkilencet. Egyébként kisebb olvasottságú blogokon a kilencvenkilences elmegy akár az ezrediknek is!
 
Üdv,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Fantasztikus sikert arathatsz matematikus-olvasóid körében, most nem tudjuk pontosan, hányan vannak, de reméljük, legalább Legendre állandónyian (1). (Erre minek kellett matematikai állandót definiálni? Valamit tudhatott ez a Legendre. Vagy nem.)

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr831881011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása