A blogom statisztikáit látva naivan azt hittem, hogy elértem a kritikus tömeget, a sok felhalmozott érték és a minőségi posztok utat találtak a netezőkhöz, és a blogom berobbant a köztudatba. De hamar kiderült, hogy mindez csak neked köszönhető, egy hivatkozásodnak, meg a pár dicsérő szónak. Köszönöm szépen!
1. Kategorizálás
Kategória: Közösségi
Alkategória: Elismerés
Stílus: Őszinte
Célcsoport: Bloggerek, netezők
2. Felhasználási javaslat
Kicsi és jelentéktelen blogot írsz, de ez nem zavar, hiszen téged nem az olvasottság érdekel, hanem az alkotás öröme. Spamekben sem reklámozod magadat, de a statisztikákat, oldalletöltéseket azért mindennap megnézed (sokszor).
Egyszer aztán észreveszed, hogy elkezdett nőni az olvasottságod, sőt, kommenteket is kaptál ismeretlen arcoktól! Mi van, a Feltörekvő Blogokat Elnyomók Nagy Összeesküvése kudarcba fulladt, az érték utat tört magának? Ennyire nem szép a helyzet, egy kis utánajárással kideríted, hogy vannak olvasóid, akik önzetlenül népszerűsítik a blogodat saját blogjukon (Kornél, pica, Pata, Muki és a BlogWatch kritikusai), vagy Modor Tibi a facebookon, vagy mások máshol, amit talán megköszönni se tudsz, de sebaj, mert mi segítünk.
Itt mutatkozik meg a Levéltár igazi ereje, a sok egyedi köszönőlevél helyett használhatunk egy jól megírt profi levelet, amit mindenki magáénak érezhet, hiszen mindenkinek írtuk.
És így a végén kicsit elérzékenyülve őszintén bevalljuk, hogy ezt a levelet mi magunk használjuk fel, mert kezdünk hinni a webkettőben. A szokásos iróniának vagy cinizmusnak itt most nyoma sincs (?), bár készült egy nagyképű verzió is, amit az érdeklődők a facebook oldalunkon megtekinthetnek. Bloggerek személyiségfejlődésével foglalkozó kutatóknak elengedhetetlen.
3. A levél
<Akitől segítséget kaptál>,
 
Bocsánat, hogy ilyen lassan küldöm ezt a köszönőlevelet, de sokáig tartott, amíg előkerestem. Ugyanis már kezdő blogíróként (akkor még nem blogger voltam) megírtam, biztosra véve, hogy egy héten belül felfedeznek, aztán még egy hét, és én osztom az észt és a linkeket a mainstream blogokról a tömegeknek. A sztárság nem jött el, kaptam viszont önzetlen segítséget és támogatást tőled is, az örömöm határtalan. Az eredeti levelem minden sora érvényes most is, köszönöm a segítségedet!
<Akitől segítséget kaptál>,
 
A blogom statisztikáit látva naivan azt hittem, hogy elértem a kritikus tömeget, a sok felhalmozott érték és a minőségi posztok utat találtak a netezőkhöz, és a blogom berobbant a köztudatba. De hamar kiderült, hogy mindez csak neked köszönhető, egy hivatkozásodnak, meg a pár dicsérő szónak. Köszönöm szépen!
Most pezsgőt bontok és koccintok veled <Akitől segítséget kaptál>, egészségedre!
 
Üdv,
A Levéltáros
4. A levél hatása
Lehetne odadobni egy szimpla köszönömöt is, de hála blogod (blogom) profiljának, csinálhatjuk személyesebben is, még akkor is, ha spamnek tűnik. A lelkünk benne van.
Ha pedig visszatérnek a szürke hétköznapok és a régi látogatószám, nem kell búsulni, mert a csoda megismétlődhet, vannak nálunk jobb emberek a neten.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr431990312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.14. 00:35:50

Minden irónia nélkül: örömömre szolgál, hogy csekély eszközeimmel népszerűsíthetem ezt a remek blogot!
süti beállítások módosítása