Van egy félreértett mondás, miszerint reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, és vacsorázz, mint egy koldus. Soha ne tegyünk így, hiszen egy koldus rossz minőségű alkoholt iszik, és mesterséges kiegészítőkkel felturbózott silány minőségű táplálékot eszik.
1. Kategorizálás
Kategória: Üzleti
Alkategória: Gasztro
Stílus: Meggyőző
Célcsoport: A bulvárlapok főszerkesztői
2. Felhasználási javaslat
Nyugodtan mondhatjuk, hogy mai levelünk kiemelkedő jelentőségű hazánk lakosainak számára, és nemzetközileg is. Belépünk az egyik legjövedelmezőbb üzleti területre, a diéta bizniszbe. Persze csak betesszük a vékony lábunkat az ajtón egy pillanatra, hogy átadhassuk neked ezt a levelet, mert mi nem üzletemberek vagyunk, hanem tudósok és a köz szolgái, a dicsőség és a milliók a tieid lesznek.
Milliárdos üzletág a fogyókúra, sokan akarnak nagy szeletet kihasítani ebből a diétás tortából. Mi most segítünk neked, ha ezzel a levéllel a bulvárt megtámadod, a sikered garantált, hiszen olyan fogyókúrát fejlesztettünk ki a számodra, ami nem szenvedéssel jár, hanem sőt.
3. A levél
Tisztelt Főszerkesztő Úr/Úrhölgy!
 
Lapjuk rendszeres olvasója vagyok, és nagy megelégedéssel tölt el, hogy állandó rovatot szentelnek az egészséges életmódnak, ezen belül is a diétának. Ezen a területen azonban sok a kókler, Önök is áldozatul estek/eshetnek néhánynak, hiszen se szeri se száma az önjelölt prófétáknak, akik erőfeszítés, sportolás és életmódváltás nélkül ígérnek gyors fogyást, azaz magát a csodát.
Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam forradalmian új módszeremet, amit követve mindenki gyorsan és a jelenlegi életmódját megtartva, felesleges sportolás nélkül, kényelmesen, rendszeresen jóllakva és jóízűen étkezve lefogyhat gyorsan, és még a narancsbőr sem okoz problémát.
Ehhez mindösszesen egy héten keresztül kell néhanapján megenni a következőket:
Bolognai spagetti gazdagon
Elkészítése egyszerű, mindent a hagyományos módon, csak tésztából negyedannyi, szószból pedig dupla adag szükséges. Tálalás előtt szórjuk meg sajttal vastagon. Együnk annyit belőle, amennyit bírunk, utána pedig még két feltekert villányit eresszünk le a torkunkon, hogy a következő éhség később érkezzen.
Vodka, vagy tiszta szesz + víz
Köztudomásúlag a vodka a legtisztább alkohol, csak a gyógyszertári tiszta szesz űbereli. Étkezések előtt döntsünk le egy decit, mert károsanyag tartalma minimális, viszont étvágycsináló. Akkor fogyasszuk, ha nem tudjuk megenni a fogyókúra által előírt mennyiségeket, mert ez segít.
Gyümölcs, zöldség
Tilos, mert tömít, puffaszt, helyet foglal.
Rántott hús bundában, köret nélkül
Borjú bécsi, disznókaraj, lehet bármi az alapanyag, csak rendes hús legyen, ne húspótló vegán vacak. Hagyományos módon készítsük el a rántott húst (zsírban!), majd rakjunk sült krumplit a hússzelet alá és fölé, és jól nyomkodjuk össze. Az így elkészített masszív krumpli-hús téglát fogyasszuk el még melegében, majonézzel vastagon megöntözve. Ajánlott ital hozzá a cukrozott gyümölcslé.
Zsíros kenyér bacon szalonnával
Az entellektüel szótárazók figyelmébe ajánljuk, hogy a bacon szalonna ugyanúgy meghonosodott a gyengébb képességű fogyasztók körében, mint az „olcsóbb árak” kifejezés, és ez most egy bulvár fogyókúra, tehát helyénvaló. A magas kulturális kitérő után (mínusz 220 kcal) elmondjuk, hogy a zsír ellen szervezetünk tiltakozik, hiszen a zsírt magunk állítjuk elő, amikor túlzott szénhidrát bevitellel terheljük testünket. Az ún. zsírsokk ezt a biológiai reflexet használja ki, a koncentrált zsírbevitellel megakadályozza, hogy szervezetünk zsírt raktározzon el a következő szénhidrát gazdag uzsonna után.
Szénhidrát gazdag uzsonna
Kakaós csiga, szigorúan csak a közepe. Túrós bukta, szélek nélkül. Zserbó, bárhogyan.
Vacsora, általánosan
Van egy félreértett mondás, miszerint reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, és vacsorázz, mint egy koldus. Soha ne tegyünk így, hiszen egy koldus rossz minőségű alkoholt iszik, és mesterséges kiegészítőkkel felturbózott silány minőségű táplálékot eszik. Mi a fogyókúránk érdekében csak jó minőségű szeszeket fogyasszunk, és kalóriadús ételeket együnk. Emésztésünk javul, anyagcserénk gyorsul. Egy komoly, ötfogásos vacsora után a reggeli széklet igen jelentős lesz, így a mérlegeléskor a testsúly garantáltan kevesebbet mutat, mint egy nappal korábban.
Mozgás, sportolás
Kerülendő sportok: kerékpár, futás, úszás, fallabda és tenisz. A túlzott mozgás étvágyat csinál, és a patikamérlegen adagolt diétát a fogyasztói bírvágy felborítja, elveszítjük a kontrollt testünk felett.
Szendvicsek
Általános szabály, hogy mindig legyen nálunk néhány szendvics, nehogy rossz minőségű, kipróbálatlan termék fogyasztására kényszerüljünk. Követelmények a szendvicsekkel szemben:
  • Már a péksütemény is tartalmazzon némi extra anyagot, pl. pékek kedvence (kifli szalonnával és sajttal sütve)
  • Mindig legalább kétféle felvágottat használjunk, és kétféle kategóriából: sonka plusz szalámi, szalonna és szalámi, de soha ne kétféle szalámit.
  • Sajt nélkül a szendvics nem szendvics, és vigyázzunk, hogy az ún. ementáli típusú sajtok nagy lyukait lefedjük a többszörös rétegezéssel.
  • Vajkrém vs. vaj. Nehéz kérdés, amit vastagabban tudunk kenni, azt használjuk.
Szushi és egyéb halas dolgok
Ha az embernek halat kéne ennie, kopoltyúnk is lenne bizonyára. A halakat csak a kétéltű olvasóinknak ajánljuk.
Folytathatnám még a végtelenségig, a lényeg, hogy a mellékelt „előtte – utána” fotó a legmegátalkodottabb ellenzőket is meggyőzi a módszerem hatásosságáról. Javaslom, hogy az exkluzív szerződésünk aláírását a Pocakos Lakatos kifőzdében ejtsük meg.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Fogyasztani nem fogsz, de keresni igen. Nemzetközi felmérések kimutatták, hogy bármi bárkinek eladató, csak megfelelően kell tálalni.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr791975391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.10. 21:08:56

@Panther_V:

Egy jó szendvicset ajánlok! Bele a szalámi és sonka mellé sültszalonnát.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.12. 02:25:31

@Levéltáros:

Végül olyat ettem, hogy kacsazsír benne a tepertôvel, rá retek,lilahagyma, sajt, tetejére csirkebôr, hozzá zöldpaprika, paradicsom. Köszönöm. Megint fogytam.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.12. 09:28:17

@Panther_V:

Végre valaki érti a zsírsokk lényegét, és sikeresen használja is fogyókúrára!
süti beállítások módosítása