Ön már öreg, és egyébként is repül, ezért talán meglepődik, ha azt mondom, egy kisgyermekes családnak rémálom önöknél az utazás.
1. Kategorizálás
Kategória: Hivatalos
Alkategória: Reklamáció
Stílus: Egyenes
Célcsoport: Silvio Berlusconi
2. Felhasználási javaslat
Ha eleged van az olaszokból, mert nyaralásod elejét tönkretette az egyik beteg gyereked, itt az alkalom, hogy egy összeesküvés-elmélettel kiadd magadból a dühödet, és egyben felnyisd a világ szemét az olaszok perverz szisztémájáról. A miértre a választ nem tudjuk, de talán egy olvasó majd segít.
A miniszterelnöknek címezd a levelet, most éppen Silvio Berlusconi a főnök, de ezeknél nem lehet tudni, cserélődnek, mint a legyek.
3. A levél
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
 
Nemrégiben autóztam maguknál a híres autópályáikon (amikből azért van olyan sok, mert abból lehet jókat lopni, mi magyarok tudjuk ezt), és el vagyok keseredve a szűklátókörűségüktől. Alagutak, viaduktok és folyamatos kanyarok, több mint 100 kilométeren keresztül. Néha lehet a tengert látni, de általában a magas hegyek között kanyarog az út.
Ön már öreg, és egyébként is repül, ezért talán meglepődik, ha azt mondom, egy kisgyermekes családnak rémálom önöknél az utazás. Mindenki összehányja magát ugyanis a folyamatos kanyaroktól, fel és le a dombokon; jobbra és balra a hegyek között; meg az alagutak miatt is a sok fény-sötét-fény villódzás.
Számoltam egy kicsit, és megdöbbentő összefüggéseket fedeztem fel, amiket most megosztok Önnel is, talán átgondolják az autópályák tervezését – vagy feladják ördögi tervük végrehajtását.
Az úton kisfiam kétszer hányt, hányásonként egy deciliter mennyiséget. Megfigyeléseim alapján minden második autóban kisgyerekes családok utaztak, és jóindulatúan azt feltételezem, hogy csak minden harmadikban történik hányás. A statisztikákat átnézve kiderül, hogy évente ezen az útvonalon 30940 millió autó közlekedik, tehát a fenti adatokkal számolva egy év alatt 1,349 millió köbméter hányást okoznak az autópályák.
A Szent Péter-bazilika (a világ második legnagyobb keresztény temploma, hát nem tudom, még itt se sikerült elsőnek lenniük) belső térfogata 1,349 millió köbméter. Évente egyszer pontosan megtöltené a gyermekek hányása a kereszténység legszentebb helyét. Ez nem lehet véletlen, miért van ez így?! Kell a bazilikányi hányás valami titkos szakrális dologhoz?
Végül szeretném nyomatékosítani, hogy nem kezdő sofőr vagyok, nemzetközi tapasztalatok alapján mondtam ezt a lesújtó véleményt úthálózatukról. Azzal nyilván Ön is tisztában van, hogy a németek sima, egyenes utakat építettek volna ugyanide, mindenféle fakszni nélkül. Na de Önöknek, Nyugat-Európa románjainak kell az önbecsülésükhöz, hogy tudnak építeni mindenféle bonyolult dolgot, hát ez az eredménye.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Semmi. Utazz inkább te is repülővel, mint a gazdagok.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr652110708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2010.07.05. 13:29:46

Hűha, ha a bambinok Olaszhonban köbcenti pontosságra annyit termelnek, akkor vajh mi lehet az elefántcsontparti sztrádákon, merthogy ott áll a világ legnagyobb katedrálisa? Az Úr és Drogba legyen velünk:-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.05. 14:14:43

gyanítom, Berlusconi úr most, hogy lelepleződött, máris csomagol...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.05. 21:23:18

@Hepciás:

Elefántcsontparti sztráda, még mit nem. Annyira elvetemült összeesküvés nem lehetséges.

@vészmadár (pica pica):

Berlusconi majd meghúzza magát valamelyik szeretőjénél, én nem féltem.
süti beállítások módosítása