Mi nem gazdag és elbutult amerikaiak vagyunk, akik fiatalító plasztikai műtéteket ajándékoznak egymásnak – egyébként meg se engedhetnénk magunknak –, hanem kulturált európaiak, akik mélyen megélik az érzéseiket, néha újra átélve fiatalságukat.
1. Kategorizálás
Kategória: Családi
Alkategória: Magyarázat
Stílus: Tizenkilencre lapot húzni
Célcsoport: Feleséged
2. Felhasználási javaslat
A nyaralás utáni válás-szindróma kezelésére kínáljuk ezt a levelünket. A háttér: autóval mentetek 1600 km távolságra, térkép és GPS nélkül, és odafelé még mindketten összeszorított foggal tűrtetek, csak sziszegve vitatkoztatok a sokadik eltévedés után is, de visszafelé elszakadt a cérna. A klasszikus trükköt vetetted be: félúton egy parkolóban hagytad a feleségedet, hogy legyen pár napod egyedül otthon az idegeidet kisimítani. De most mintha nem bocsátaná meg bohém viselkedésedet, válni akar. Ezzel a levéllel talán újra szent lesz a béke köztetek.
3. A levél
Drágám,
 
Boldog születésnapot! Az ajándékomat megkaptad, tudom, mert figyeltem a visszapillantó tükörben. Remélem nagyon tetszett! Sokat gondolkoztam, hogy minek örülnél a legjobban, és arra jutottam, hogy pár nap újra felidézett fiatalság és romantika az, amire igazán vágysz. Megkaptad.
Mi nem gazdag és elbutult amerikaiak vagyunk, akik fiatalító plasztikai műtéteket ajándékoznak egymásnak – egyébként meg se engedhetnénk magunknak –, hanem kulturált európaiak, akik mélyen megélik az érzéseiket, néha újra átélve fiatalságukat.
Sokszor mesélted, hogy a legboldogabb nyarad az volt, amikor egyedül bejártad autóstoppal Európát, szinte pénz nélkül. Most, kicsit érettebben – nem öregebben, rajtad a kor csak szépít! – és pénz nélkül ugyanolyan kalandos és felemelő lehetett hazatérni stoppal. Ha őszintén magadba nézel, beismerheted: soha nem volt ilyen izgalomban részed, ezt aztán halálod napjáig mesélheted mindenkinek!
Éppen ezért nem is értem a válással fenyegetőző leveledet. Talán nem csomagoltam be az ajándékot megfelelően, ez igaz, de a meglepetés nagyon fontos volt, nem akartam, hogy megneszelj bármit, ezért nem adtam neked pénzt a parkolóban. Egyszerűen otthagytalak, és tudtam, hogy megoldod, mert te vagy a legjobb a váratlan helyzetek kezelésében. Biztos vagyok benne, hogy a levelemet is jól tudod kezelni.
Mellesleg küldöm az ajándék második részét, ezt a szép brill gyűrűt.
 
Csókollak,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Nem lesz válás, de soha többet ilyen kópéságot. Autóval pedig legközelebb maximum a Balatonra, a külföld nektek túl idegen.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr222136944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.07.09. 13:45:43

Zseniális. De a végéről a brillgyűrűs ajándék nem váltható ki egy aquaparkos fotókkal, ahol egyedül unatkozva kénytelen voltam a gólyatáborosok vizespólós versenyét végigzsürizni?:-)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.09. 14:37:12

@Styxx:

Kiváltható a gyűrű a fotókkal, ha zsugoriskodni akarsz, de akkor a válás garantált. Mérlegelj meg számolj!

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.07.15. 01:34:41

kibaszott jó!

őszinte gratulációm!

nővel ne autózz 6 óránál többet!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.15. 09:48:23

@Csönd-Nesz-Rizs.®:

Magánrepülőre gyűjtők pont ezért, csak a blog lassan hozza a pénzt egyelőre.
süti beállítások módosítása