Nézem a Facebookon a fuufjaidat, gyönyörűek egytől egyik. Jót tett neked a sok gyerekkori rongybabázás, meg az, hogy hagytalak önállóan játszani, anyaként nem akaszkodtam rád. Igazán megköszönhetnéd már a sok panaszkodás helyett!
1. Kategorizálás
Kategória: Családi
Alkategória: Ajánlat
Stílus: Mázosan sértő
Célcsoport: Lányod, szintén művész
2. Felhasználási javaslat
Sikeres iparművész vagy, ékszerkészítő, fafaragó, üvegfestő, és még valahány művészeti ág van, mindegyikben otthonosan mozogsz. De a legnagyobb tehetséged az eladás, bármit csinálsz, pénzzé tudod tenni. Most kicsit szorongva figyeled a lányodat, aki nyomdokaidba lépve megpróbálkozik egy önálló stílus megteremtésével, fuufokat* csinál és próbál árulni a neten, nem túl sok pénzt keresve.
Ebből így sose lesz nagy biznisz, de a te üzleti és iparművészi tapasztalatoddal most felfuttathatod a projektet: itt a magas művészeti szempontokból semmit nem engedő, ám a bevételeket megtöbbszöröző javaslatod, küldd el neki.
 
* „Cuki és nem cuki kézzel készült, sorszámozott állatok”
3. A levél
Drága kicsikém, <lányod>!
 
Nézem a Facebookon a fuufjaidat, gyönyörűek egytől egyik. Jót tett neked a sok gyerekkori rongybabázás, meg az, hogy hagytalak önállóan játszani, anyaként nem akaszkodtam rád. Igazán megköszönhetnéd már a sok panaszkodás helyett!
Szóval gratulálok, és egyben kérlek, hogy hagyd ezt a fuufartos túlművészkedést! Nem alkotni, hanem az alkotást eladni, és ebből a pénzből megélni az igazi művészet. Ha mindent kézzel csinálsz, ráadásul egyedi fuufokat tervezel, akkor a te kézügyességeddel lehetetlen annyit gyártani, amiből meg is tudsz élni.
Ha tényleg komolyan gondolod ezt a hobbit, akkor fogadd meg a tanácsomat, mert nekem mindig igazam van (apáddal a házasság nem számít, ott a válásnál volt igazam).
Indíts egy új termékvonalat, az army-t, ahol fuuf hadsereget hozol létre gépi sorozatgyártással, mert a nagy darabszámokban van a sok pénz. Fuufarmy a tömegeknek, fuufart a kitűnni vágyó egyéniségeknek, így mindenki megtalálja a maga fuufját, ráadásul a fuufart márkát így majd feljebb tudod pozícionálni.
Nem kell hálálkodnod a zseniális ötletért, az anyád vagyok, rám mindig számíthatsz!
 
Csókollak,
Anyád
4. A levél hatása
Az iparművészetből te képviseled az ipart, a lányod a művészetet. Maradjon is így.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr272264661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.03. 10:48:52

Az Index címlapos sztárbloggere, Te! Ezek macskák vagy miaszöszök?!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.03. 12:21:44

@LadyCarambole:

A Trollügyi Miniszter, te! Pontosan nem tudom micsodák, nem is mertem megkérdezni, mert úgy gondoltam, a fuuf az mindenki számára egyértelmű. De akkor már ketten vagyunk. Mindenesetre levelezni tudok róluk, így te is miniszterkedhetsz majd.
süti beállítások módosítása