Tudomásomra jutott, hogy a hétvégi csapatépítésünkön néhányan illegális kábítószert, ún. füvet fogyasztottak. A rendkívüli helyzetre való tekintettel jelen körlevelemben ismertetem ISMÉT a cégünknél érvényben lévő etikai normákat, és egyben felhívom a figyelmet a drogozás veszélyeire.
1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Nyílt levél
Stílus: Citromba harapott
Célcsoport: Beosztottjaid
2. Felhasználási javaslat
Felelősségteljes cégvezető vagy, aki nemcsak a dolgozók érdekeit, hanem a céges szempontokat is szem előtt tartja. A hétvégi csapatépítésen történt drogfogyasztással kapcsolatos pletykákat meghallva azonnal intézkedsz. A körlevelet előkerestük neked, te csak küldd ki mindenkinek.
3. A levél
Kedves Kollégák!
 
Tudomásomra jutott, hogy a hétvégi csapatépítésünkön néhányan illegális kábítószert, ún. füvet fogyasztottak. A rendkívüli helyzetre való tekintettel jelen körlevelemben ismertetem ISMÉT a cégünknél érvényben lévő etikai normákat, és egyben felhívom a figyelmet a drogozás veszélyeire.
Az Etikai Kódex szerint:
  • Soha ne kezdj munkába, ha alkohol hatása alatt állsz, vagy bármilyen gyógyszer, esetleg kábítószer hátráltat munkád elvégzésében. Másokat is gátolj meg abban, hogy ilyen állapotban dolgozzanak.
  • Sose tarts magadnál, használj, illetve adj át illegális kábítószert vállalati területen, és jelentsd, ha más így cselekszik.
  • Alkoholfogyasztással járó fogadások, rendezvények, ünnepélyek, valamint egyéb nyilvános összejövetelek alkalmával fokozott körültekintéssel és előrelátással járj el annak érdekében, hogy alkoholos állapotod és annak következtében tanúsított magatartásod ne válhasson kritika tárgyává.
  • A büntetőjog hatálya alá eső tudatmódosító szerek fogyasztása munka- és szabadidőben egyaránt tilos, alkalmazásuk azonnali elbocsátással jár.
Személyes példámat is szeretném megosztani veletek az Etikai Kódexünk idevonatkozó (fentebb idézett) passzusaival kapcsolatban. Én magam nem vagyok egy sótlan férfi – vagy éppen citromba harapott, ha úgy tetszik –, tudok mulatni (humorosnak tartanak többen), és vannak kalandos történeteim is. Tavaly például barátaimmal betértünk egy kocsmába meginni egy jóféle pohár sert a hétvégi 20 km-es gyalogtúra után, de egyikünk megérezte a marihuána (ez a „fű” hivatalos neve) jellegzetes szagát, ezért nyomban kifordultunk az ajtón, anélkül, hogy szomjunkat oltottuk volna. Vagy a másik eset, amikor tényleg ittam alkoholt (majdnem).
Szóval a saját életemen keresztül is szeretném nektek bemutatni, hogy lehet érdekes és izgalmas életet élni alkohol, drog és egyéb halálos szerek nélkül. Ha valakit mélyebben is érdekel a szabadidő értékes felhasználása, azt várom minden szombaton a Rejtvényfejtők Klubjában, ill. vasárnaponként az aktuális gyalogtúránk indulási pontján.
Aki pedig drogozik, azt kirúgom.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Kockafejű sótlan alaknak tartottak eddig is, és ez a nézet csak erősödni fog a cégen belül. Nem rossz taktika ez, ugyanis vetélytársaid könnyelműen támadnak hátba, ha hülyének tartanak, így te mindenkit időben el tudsz intézni. Ráadásul vasárnaponként továbbra is egyedül túrázhatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr222276383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2010.09.13. 10:24:22

Ez a levél rettentően valóságszagú. Több ehhez hasonlót láttam a volt munkahelyemen.

Styxx 2010.09.13. 11:38:33

Bevállalós vagy? Ne igyál, ne drogozz, blogolj!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.13. 12:02:05

@entropic:

A végén kiderül, hogy én voltam a főnököd! Itt dolgoztál a Levéltárban? Akkor a fluktuáció, hogy nem tudom követni az embereket :)

@Styxx:

Ha valódi névvel és a cégről vagy a magánéletedről őszintén, akkor van benne valami.

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2010.09.13. 22:16:10

@Levéltáros: Dehogy, ha olyan jó munkahely lett volna, mint amilyennek a Levéltárat képzelem, sose hagytam volna ott. :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.13. 23:12:02

@entropic:

Ez csak a felszín, valójában profitorientált embertelen cég vagyunk, a munkatársakat kizsákmányoljuk, egyszerű eszközöknek tekintjük őket. Dollár, Euró és arany, csak ezek számítanak. De az image-ünkre azért jócskán költünk, meg is látszik a véleményeden :)

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.16. 22:27:13

Nem kell ez a fordítottpszichologikátlan drogpropaganda. Ment a feljelentés, kisbarátom!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.16. 22:59:50

@21méter:

Reméltem pedig, hogy okosba elintézzük. Ment a levélbomba, kisbarátom!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.16. 23:08:45

@Levéltáros:

Most kereshetek új titkárnőt. Köszönöm szépen!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.16. 23:10:57

@21méter:

Ne keress, majd küldök egyet, gyors és géppisztolyos.

Nina Skye 2010.09.17. 09:00:57

Gedi, szeretnem masodik gyermekem ennek az urnak szulni, megoldhato?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.17. 09:58:59

@Nina Skye:

Ha van makulátlan erkölcsi bizonyítványod, és még érintetlen szűz leszel az első gyereked után, lehet esélyed. Akinek ekkora erkölcsi tartása van, az nem választ akárkit maga mellé.

@21méter:

Általános vadász vagyok, mindenre van licencem, kilőhetlek téged is, vigyázz!

Pong 2010.09.17. 10:32:52

Nem rossz preventív taktika, csak dicsérni tudom az úriember előrelátását. nem szabad a liberalizmus mételyét, s a judeokommunista munkafilozófiát engedni munkahelyen!

S ha már itt vagyunk, nem szabad Sting-et sem beengedni Oroszországba, ilyen alakokat.

Katonai Biztonsági Hivatal · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.17. 10:42:55

@Pong:

Természetesen senki nem csinál semmit az engedélyünk nélkül, fenntartjuk a rendet az egész világon.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.17. 12:53:14

@Levéltáros:

Drogos, vadász. Üdvöz légy, Bucikám!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.17. 13:06:26

@21méter:

Csapdába csaltál és lelepleztél, ezt soha nem bocsátom meg neked!
süti beállítások módosítása