Ma Magyarországon a környezetvédelem mindenkinek nagyon fontos, minden párt programjának a szerves része a Zöld Út. De csak a választásokig, utána megy az egész a kukába (remélhetőleg szelektívbe).
1. Kategorizálás
Kategória: Baráti
Alkategória: Akció
Stílus: Forradalmi
Célcsoport: Környezetvédő barátaid
2. Felhasználási javaslat
Barátaiddal amatőr természetvédő klubot alakítottatok. Egy ideig érdekes volt, ahogy esténként megváltottátok a világot, de te többre vágysz az elméletnél, olyan akciókat szeretnél elindítani, amikkel a vezető nemzetközi lapok címoldalára kerülhetsz. Itt a levél hozzá, a Greenpeace is megirigyelheti az ötletet. Újrapapíron küldd.
3. A levél
Szevasztok Farkasok!
 
Elég, elég, elég! Elég volt a tespedésből, elég volt a sunnyogásból, elég a semmittevésből és a mellébeszélésből! Tetteket akarok, nem szavakat!
Ma Magyarországon a környezetvédelem mindenkinek nagyon fontos, minden párt programjának a szerves része a Zöld Út. De csak a választásokig, utána megy az egész a kukába (remélhetőleg szelektívbe).
Én meguntam ezt az állandó mellébeszélést, és elhatároztam, hogy civilként egy önszerveződő mozgalmat indítok, a mi <környezetvédő szervezetetek> klubunk bázisán. Barátom, most része lehetsz a történelemnek, mert egy igazán ütős, a hazai és nemzetközi média figyelmét egyaránt felkeltő akciót találtam ki, ami komoly energia megtakarítással jár, látványos és lelkesítő.
Kettőspont: kikapcsolva!
Kapcsoljuk ki a digitális órák óra:perc elválasztó kettőspontját, ezzel megspórolva rengeteg áramot!
A megoldás előnyei a következők:
  • Látványos: a megszokottól eltérő kinézet vonzza a szemet, az elválasztó kettőspont hiánya mindig felidézi a szemlélődőben a Zöld Út fontosságát.
  • Energiát spórolunk: a kettőspont felelős a digitális órák energiafogyasztásának 4,5%-ért. A hálózatról működő órák átállítása erőművi kapacitáscsökkentést tesz lehetővé, az elemes óráké pedig a környezetszennyező elemek élettartamát hosszabbítja meg.
  • Hiánya nem zavaró: habár úgy tűnik, hogy néhány esetben nem lehet eldönteni, mennyi a pontos idő (például a 151 lehet 1:51 vagy 15:1 is), de ilyenkor jellemzően nagy az eltérés a két lehetséges időpont között, és aki nem tudja megsaccolni, hogy mennyi az idő, az olyan művészféle lehet, akinek ez nem is fontos. Ha pedig valaki mégis olvashatatlannak tarja így az órát, akkor a vezető nullákat is ki kell írni (pl. 0151, egy óra ötvenegy perc). Ez ugyan némi többletfogyasztással jár, de a hiányzó kettőspont marketingértéke miatt ez bőven megéri.
Harcoljunk együtt a környezetünkért, az élhető Földért! Csatlakozz, és hozd a mozgalomba a barátaidat is!
 
Zöld erő!
<Aláírás>
4. A levél hatása
Reméljük, hogy nem figyel fel ötletedre egy távol-keleti óragyártó, mert a kettőspont nélküli termékeivel eláraszthatja a világot, megduplázva a környezetszennyező gyártásból fakadó hulladékmennyiséget.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr32293603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.09.15. 11:50:27

Még/már a 80-as évek vége felé volt szerencsém találkozni egy ilyen "elektroncsöves" asztali (naná, majd "zseb") számológéppel, amely normál (kéz-méretű) számbillentyűje mellett tizenvalahány - a kép szerint egymás mellett sorakozó - számkijelzőből állt össze, kb fél méteres "impozáns" méretben...
Kb. erre utalt az a (csak kissé túlzó:) korabeli mondás, hogy:
"A szovjet mikroelektronika ... nem fér ki a gyárkapun.":)

További jó munkát/szórakozást!
A.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.15. 12:40:03

@1.szolo - 2014;):

Most marha értékes lehet az a számológép. A Nixie csöveknek nagy reneszánsza van, régóta nem gyártják őket, de valamelyik szovjet utódállamban még van egy nagy készlet, és árulják, leginkább órának. Van tök modern központilag szinkronizáló óra, aminek a kijelzője ilyen csöves. Szerintem állat, imádom!

CTamás · http://www.joegeszseget.hu/ 2010.09.16. 01:45:35

A zöld kampány mindig csak lentről tud építkezni, mint egy növény. A gyökér adja a hajtást. Így az egyszerű embert tud tenni is a zöld dolgokért első körben!
süti beállítások módosítása