Ön vezetőként, én szakértőként élem át a távközlési iparágat sújtó újabb és újabb csapásokat. A mobil előfizetések és a forgalom csökkenése, az új szolgáltatások lassú térnyerése és a konkurencia erősödése miatt az egykor átlag felett teljesítő ágazatot mára a „futottak még” kategóriában találjuk. A kormány által a távközlési cégekre kivetett extraadó pedig a haszon utolsó morzsáit is elviszi a cégüktől.
1. Kategorizálás
Kategória: Üzleti
Alkategória: Tanács
Stílus: Szakszerű
Célcsoport: Mobilszolgáltatók
2. Felhasználási javaslat
Válság van, és te válságmenedzser vagy, most megmutathatod, mennyit érsz. Levelünkkel segítünk neked, te pedig segíthetsz az extra adóval sújtott távközlési cégeknek: ötletünkkel a kiadások növekedése nélkül növelhetik a bevételeiket, azaz beteljesül a kapitalista álom, EBIT lesz a bevételből.
3. A levél
Tisztelt Vezérigazgató Úr!
 
Ön vezetőként, én szakértőként élem át a távközlési iparágat sújtó újabb és újabb csapásokat. A mobil előfizetések és a forgalom csökkenése, az új szolgáltatások lassú térnyerése és a konkurencia erősödése miatt az egykor átlag felett teljesítő ágazatot mára a „futottak még” kategóriában találjuk. A kormány által a távközlési cégekre kivetett extraadó pedig a haszon utolsó morzsáit is elviszi a cégüktől. Ebben a kritikus helyzetben azonnali intézkedésre van szükség, olyan új bevételi forrást kell találni, ami azonnal magas hasznot biztosít drága beruházások nélkül.
Örömmel írok Önnek, hiszen az iparág vezető szakértőjeként kijelenthetem, hogy tudok olyan megoldást kínálni az Önök cége számára, ami teljesíti a szinte teljesíthetetlen kívánalmakat.
Külföldi díjszabás belföldön, a belföldi előfizetők díjainak változtatása nélkül!
Lehetetlennek hangzik, akárcsak a beruházás nélküli bevétel generálás, de hát a szakértők dolga, hogy választ találjanak a lehetetlenre, és én a szakértők közül is a legjobb vagyok.
Nyilván utazott már repülőgéppel, Ferihegyről külföldre, ill. külföldről Ferihegyre. Beszállás előtt az ember átesik a csomagfeladás, beszállókártya érvényesítés és biztonsági vizsgálat procedúráin. Utána elhagyja Magyarországot, belép a Ferihegyi repülőtér nemzetközi területére. Itt aztán vásárolhat a boltokban, fogyaszthat Budapest legdrágább büféiben és – FIGYELEM! – telefonálhat! A telefonálás belföldi díjszabással történik, pedig jogi és technikai értelemben is ilyenkor az utas már elhagyta Magyarország területét. Külföldről pedig külföldi díjszabással telefonálnak az emberek, a roaming szolgáltatás segítségével.
A roamingból keletkező bevételeken két távközlési szolgáltató osztozik, a „hazai” és a „külföldi”, és jellemzően a „külföldi” fölözi le az hasznot. És itt rejlik az ötletem legnagyszerűbb része: ha a Ferihegyen roaming van, ott a „hazai” és a „külföldi” szolgáltató is ugyanaz, a magas roaming díjakon így nem kell osztozni senkivel.
Az ügyfeleiket eleinte talán meglepi a roaming újfajta értelmezése, de a.) aki utazik, az gazdag, ezért neki nem számítanak a költségek, b.) jogilag támadhatatlan a megoldás.
Hiszem, hogy ötletemmel jelentősen hozzájárulok a távközlési iparág, ezen belül is cégük régi jövedelmezőségének helyreállításához. A sikerdíjam mielőbbi megállapításához személyes találkozót javaslok, ahol a részleteket még egyeztethetjük.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Ferihegyen járva majd ellenőrizzük, mennyire hatékonyan képviselted az ötletünket. Ha pedig sikerdíjat kapsz, ne feledkezz el a Levéltár támogatásáról!

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr322453419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fu Manchu 2010.11.19. 18:15:21

Zseniális, de az roaming, nem rooming. (Vagy ez csak egy stilisztikai eszköz a szakértő szakértelmének kidomborítására?)

Hepciás 2010.11.19. 19:59:41

A következő termékfejlesztésre javaslom a külföldi rOOming díjak bevezetését a külképviseleteken. A Nagykövetségeken belül ugyanis az adott állam joghatósága érvényesül. Az Afgán Nagykövetség vonzáskörzetében az automatikus hálózatváltásra állított készülékek (megjegyzem, ez a gyári alapbeállítás, vajon mennyit perkálnak vissza a szolgáltatók a Nokiának?) óriási extraprofitot termelnek vissza. Ebből Hesna kiváló blogját (a levéltár után a No.2. habár a mai poszt eléggé a testmodositas.blog.hu monopoljait sérti).is támogathatná a VodKafon

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.11.19. 22:34:50

@Fu Manchu:

Köszi, kijavítottam, elbénáztam. Sajnos így hibásan küdtem el a szolgáltatóknak a levelet, most izgulhatok, mekkora szakértőnek is tartanak.

@Hepciás:

Nagykövetség ötlet kiváló, azonban felhívom a figyelmedet, hogy roaming, nem rooming. Teljesen rosszul használod, nem tudom, honnan szedted, de nyilvánvaló, hogy nem vagy olyan nagy szakérő, mint én, aki tudja a helyesírást.

Hepciás 2010.11.20. 00:00:58

@Levéltáros:
Jogos, benéztem.
Pont a hatodik generációs GSM szabványt tanulmányozom és abban szerepel egy ilyen terminus technikus: Random Ope..., ja, jut eszembe, nem vagy olyan penge angolos, szóval az a lényege, hogy bármely szolgáltató a felhasználó maximális anyagi nyomorba döntésére tör.
Kézenfekvő, a hangpiac telítődik. Az M2M, vagyis Mashine to Mas.., ahh, majd elfelejtem megin. Szóval a gépek közötti adatforgalom is, eztán már csak a népet lehet ismét nyúzni.

A Duna-deltában (helyesen írtam?) újranyitják a lepratelepet, hogy a KEU mobil-adósrabszolgákat oda telepítsék.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.11.20. 05:46:56

Kéne egy szerelmes levél. Nem mûködik a modern kapcsolatok egyike sem. Ezt tekiintsd megbízásnak. ÁSZF szerint. Minôségi tanúsítványt kérek.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.11.20. 10:32:42

@Hepciás:

Ügyes menekülés a mégügyesebb csapdámból :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.11.20. 10:36:28

@Panther_V:

Tekintem, de azért háttérinfó kellene. Feltételezem, az itteni szerelmes levelek nem passzolnak. Semmi baj, van még, de ismeretlennek, vagy ismerősnek, ex-nek, vagy élő kapcsolatnak, újramelegítendő szerelemnek, ésatöbbi. De azért szerdára kiteszek egy olyat, amit gondolok.
süti beállítások módosítása