Ez a levél üzenet a múltból, de nem a te múltadból, hanem a múltad előtti múltból. A te világod az Ősrobbanással keletkezett, előtte nem volt sem tér, sem idő. Az Ősrobbanás után alakultak ki a csillagok, bolygók, majd szép lassan az élet és az értelem, és végül megtaláltátok ezt a levelet.
1. Kategorizálás
Kategória: Legteteje
Alkategória: Tudományos
Stílus: A mi világegyetemünkre jellemző
Célcsoport: Bárki, aki egy másik univerzumban él
2. Felhasználási javaslat
Mi a Levéltárban csak az Indexet olvassuk, de egy fatális véletlen folytán egyszer az [origo]-ra tévedtünk, és ott találtunk egy érdekes cikket egy korábban létezett univerzumról (a hírt megerősítette a Kigondoltam! is, tehát igaz). A Levéltárunkban pedig találtunk egy elég régi levelet, amit eddig nem tudtunk értelmezni, de most összeállt a kép.
Ezt a régi levelet akkor használd, ha egy olyan világegyetemben élsz, ami az összeroppanás felé tart, és nyomot akarsz hagyni magad után. A Nagy Bumm és a Nagy Reccs ciklikus változásai megsemmisítenek mindent; élet, kultúra, emlékek, mind mind megsemmisülnek, hiszen a világ maga is megsemmisül, nem lesz tér és idő sem.
Talán a nejlonzacskók megmaradnak, ezért ezt az utolsó levelet arra nyomtasd, és az összezuhanó világegyetemed legszéléről lődd kifele egy űrhajóval, így megmarad a következő világegyetem számára, és HA lesz ott élet, és HA megtalálják a leveledet, talán rájönnek, hogy mi is ez az egész univerzum.
Még egyszer, a földhözragadt elméknek: ez egy olyan levél, amit egy megszűnő világegyetemből kell küldeni egy eljövendő világegyetembe. Bélyeg nem kell rá.
3. A levél
Kedves Értelmes Lény!
 
Ha megtaláltad ezt a levelet, akkor az azt jelenti, hogy ismét van tér és idő, ismét van világegyetem, és ismét van élet.
Remélem, a tudomány már olyan szinten áll nálatok, hogy a levelemben megfogalmazott állítások érthetők számodra. Ha nem, akkor add oda egy nálad okosabb Értelmes Lénynek. Ha te vagy a legokosabb, és nem érted, akkor tedd el az utókor számára.
Ez a levél üzenet a múltból, de nem a te múltadból, hanem a múltad előtti múltból. A te világod az Ősrobbanással keletkezett, előtte nem volt sem tér, sem idő. Az Ősrobbanás után alakultak ki a csillagok, bolygók, majd szép lassan az élet és az értelem, és végül megtaláltátok ezt a levelet. Ezt kicsit gyorsan foglaltam össze, de egy levélben nem fér el egy többmilliárd éves áttekintés, nézz utána valahol.
Hát most elmondom neked, hogy az Ősrobbanásotok előtt is volt ám valami, egy másik univerzum, egy másik Ősrobbanás, és egy másik értelem. De a világegyetem ciklikusságát mi sem tudtuk megváltoztatni, az univerzumunk a tágulás után összeomlott, megszűnt minden élet, értelem, tér és idő.
Majd elkezdődött a ti világotok.
Lehet, hogy nálatok kicsit mások a dolgok, a fizikai állandók jobbak vagy rosszabbak, a világ kényelmesebb vagy kényelmetlenebb, de a lényeg, hogy van világ, és a ti időtök előtt is volt, meg a ti időtök után is lesz.
Most nem is zavarnálak több dologgal, egyelőre ennyi. Ha eszembe jut még valami, írok egy másik levelet, remélem, azt is megtaláljátok.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Nehéz megjósolni, tudniillik mi csak ezt az univerzumot ismerjük, az előttünk levőt és az utánunk vetkezőt nem. De ha lesz (volt) Levéltár azokban is, akkor rossz helyre nem kerülhet ez a levél.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr952507960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.12.13. 20:30:50

Kicsit hitetlenkedem a feszegetett nejlonzacskó-megmaradás törvényét illetően

Szintén szkeptikussá tesz a témát illetően, hogy túl sok párhuzamosságot feltételezel az egymást követő univerzumok között.

Két dolog bizonyítását lespóroltad, ami a Kigondoltam!-blogon kilátásba helyezett Nobel-díjhoz minimum kellene:
Találni kellene egy bizonyítottan előző világból ránk maradt nejlonzacskót, jó esetben benne egy előző világból ránk maradt levéllel.

A többi dolgot bevettem már most.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.12.13. 20:39:26

A mi szavunk neked semmit nem ér?! Találtunk levelet az előző univerzumból, hidd el. A szavunk a bizonyíték.
süti beállítások módosítása