Kedves Olvasó,

 
A világgazdasági válság elérte a Levéltárat is. Röviden összefoglaljuk, mit jelent ez számunkra, számodra, és a világ többi része számára.
Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a Levéltár üzleti modellje jó, maximálisan beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Hosszútávra tervezünk, és az útról nem térünk le:
  • Már fennállásunk első évében teljesítettük az évi 2 eurós bevételi tervünket;
  • Második üzleti évünk első negyedében(!) meghaladtuk a tervezett 2 EUR/év bevételt. Aktuális egyenlegünk 4,32 EUR, ami fantasztikus javulás nemcsak az előző évhez, de a legoptimistább jóslatainkhoz képest is.
Hogy ilyen fényes eredmények mellett mégis a válságról beszélünk, annak több oka van. A legfontosabb, hogy a kiadásaink még mindig meghaladják a bevételeinket. A levelek gyűjtése, kategorizálása, kiadás alá rendezése sok alkalmazottat igényel, és a főnök sem ingyen dolgozik (plusz bónusz!). A rendelkezésre álló bevételeinkből nem tudjuk minden kiadásunkat finanszírozni, ezért drasztikus költségcsökkentés mellett döntöttünk.
Ez sajnos nem volt elég drasztikus módszer.
Szerencsére a rendelkezésünkre álló kreatív kapacitás segítségével sikerült optimális megoldást találnunk a kiadáscsökkentésre. John Wanamaker szerint a reklámra költött pénz fele fölösleges, csak az a baj, hogy nem tudjuk, melyik fele. Ennek a mondásnak az újraértelmezésével valósítjuk meg a reorganizációs programunkat.
Ha a reklámokra költött pénz fele felesleges, akkor a teljes reklámbüdzsé megszüntetése csak 50%-os hatással van a sikerességünkre, hiszen a fele pénzt eleve kidobtuk az ablakon. A hasznos fél-büdzsé elvonása természetesen negatívan befolyásolhatja a megítélésünket és a látogatottságunkat, de ez még mindig sokkal jobb megoldás, mintha a fizetésünk csökkenne, vagy pláne ha kivennénk a Cafeteriából a korlátlan ékszervásárlási támogatást.
Tehát mától leállítunk minden fizetett reklámkampányt: nincs Levéltár reklám a televízióban és a rádióban, nincs internetes hirdetés, és a Magyar Olimpiai Bizottság Gyémánt fokozatú főtámogatói között sem lesz megtalálható a Levéltár.
Csak ezen intézkedés foganatosításával tudjuk biztosítani a megjelenés gyakoriságának változatlanságát és a megszokott magas színvonalat. Megértésedet köszönjük.
Változások a Levéltár életében
A reklámkampányok szüneteltetése miatt valószínűleg elmaradnak az eddig megszokott tömeges olvasói rohamok.
 
Új kategóriák
Nincs rá keret.
 
Levéltári pletykák, exkluzív belső hírek
Nincs rá keret.
 
Kétszer-kettő
Mai Hírlevelünk interjúalanya dr. Schmitt Pál, olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság örökös tiszteletbeli elnöke, a MOB volt elnöke, a Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke. Az interjút levélben készítettük, eredeti formájában adjuk közre.
Elnök úr, ön miért szereti a Levéltárat?
Szinte bármire találok itt levelet, legyen szó sportról, olimpiáról, államügyekről vagy éppen Újévi köszöntőről, Önök már megírták azt, Én pedig felhasználhatom. Köszönöm!
Kedvenc dala?
Ez egyértelmű: a Himnusz. Bajnokként, majd később a Nemzetközi Olimpiai Bizottság díjátadójaként mindig nagy örömmel töltött el, ha az olimpián a Himnuszt énekelhettük. Az Európai Uniós elnökség pedig még több lehetőséget biztosít számunkra e nagyszerű dal meghallgatására, eléneklésére. Engedjék meg, hogy én is nemzeti imádságunk egy részletével búcsúzva kérjem a jóisten áldását a Levéltárra.
Isten, áld meg a magyart! Jó kedvel, bőséggel!
 
További jó olvasást és levelezést kíván,
                A Levéltár csapata

8 komment

Címkék: hírlevél

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr422619225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 10:34:27

Zseniális: javasolom továbbá, hogy a közjó érdekében a Levéltár mostantól tagadja meg a közterhek viselését és a közüzemi számlák kiegyenlítését is. Amennyiben a közüzemi szolgáltatók vagy az APEH kifogást emelne, biztos vagyok benne, hogy tömegek vonulnának az utcára a Levéltár érdekében.

egy aktivista

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.31. 16:54:34

@vészmadár (pica pica):

Az APEH a barátunk, nem hinném, hogy bármit is kifogásolnának, amit csinálunk. Szerencsére közüzemi kiadásaink nincsenek, egy ciprusi cégen keresztül vagyunk bejegyezve a Bahamákon, és senki nem tud rajtunk behajtani semmit. Hathavonta meg új, exluzív helyre költözünk, még a bérleti díját sem fizetjük a használt ingatlanjainknak. Nem is érti senki, hogy jövünk ki az évi két euróból. Hát így.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.01. 17:18:04

Igaz, hogy vonal alatti tétel, de az árfolyamváltozás okozta busás haszonról persze szó sem esik. Ez így az olvasók tudatos megtévesztése!! Persze a menedzsment minden alkalmat megragad, hogy karjait széttárva mutogasson (képzavar, direkt) a világgazdasági válságra, miközben menti ki a vagyont! Ébresztő!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.01. 17:44:32

@ripők:

Az árfolyamkockázatot mi viseljük, így a haszon is a miénk, meg az esetleges kár is. A menedzsmentnek az a dolga, hogy mentse a vagyont, a dolgozók meg leveleket kutatnak meg írnak. A világ már csak ilyen. De ne lázíts itt, még a végén szakszervezetet csinálnak a munkásaink!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.01. 17:56:01

@Levéltáros: Újabb bizonyíték, hogy a vezetőség elmismásolja a problémákat! Ezennel tömeges bojkottra szólítom fel a kommentelőtábort! Némaságunkkal tüntessünk a kizsákmányoló, vérünkön hízó, galád nyerészkedők ellen!!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.01. 18:56:14

@ripők:

Szerencsére a normál működésünk és a kommentbojkott között nincs nagy különbség, senki nem fogja észrevenni az akciódat, te hálátlan ember!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.01. 19:05:20

@Levéltáros: Ez az álságos álszerénység senkit nem téveszt meg! Tízezrek nevében követelek magyarázatot! Hol a lóvé??! A kommentbojkottot időlegesen feloldom, beszéljenek most helyettem az eddig némán fejcsóváló tömegek! Garantálom, hogy nem teszed zsebre, amit ezek után kapsz!
süti beállítások módosítása