Röstellem, de munkaügyben kérem a segítségedet.
Húsz éve, amikor megszereztem ezt az álomállást, nem gondoltam volna, hogy a nyugdíj előtt még dolgoznom is kell.
1. Kategorizálás
Kategória: Baráti
Alkategória: Kérés
Stílus: Elkeseredett
Célcsoport: Jogász barátod
2. Felhasználási javaslat
Az új Alkotmány bevezetésének nagyon komoly következményei lesznek bizonyos szakmák művelőire. Ha alkotmányjogász vagy, már most készülj az álláskeresésre, természetesen csakis baráti vonalon – máshogyan egyébként sincs esélyed.
3. A levél
Barátom,
 
Röstellem, de munkaügyben kérem a segítségedet.
Húsz éve, amikor megszereztem ezt az álomállást, nem gondoltam volna, hogy a nyugdíj előtt még dolgoznom is kell. Minden olyan kiszámíthatónak tűnt: volt Alkotmányunk – persze párszor módosítani kellett, de az belefér –, voltak a jogokat védő intézmények és voltam én, az alkotmányjogász. Édes életem volt, hiszen az Alkotmány az nem adójogszabály, hogy évente többször is változtatgassuk, az alkotmányjog az olyan kiemelkedő jogterület, ami meghatározza az államszervezet felépítését és működését és az emberi és állampolgári jogokat. Egyszóval stabilitás, változatlanság és kiszámítható állandóság. Ideális állás volt, munka semmi, a megbecsülés pedig óriási, hiszen a legfőbb törvény tudója és őre voltam, elég volt kinyilatkozni a foglalkozásomat, máris mindenki tisztelni kezdett.
Most ennek vége. Nincs több laza reggeli kávé, beszélgetés, hosszú ebédszünet és korai hazamenés: az új kormány kitalálta, hogy új Alkotmányunk lesz. Elképesztő a hajtás nálunk, többször is előfordult az elmúlt hetekben, hogy dolgoznom kellett!
De nem ez a legrosszabb az egészben. Ha új Alkotmány lesz, akkor mi szükség lesz rám, a régi Alkotmány minden csínját-bínját ismerő alkotmányjogászra? Semmi! És őszintén bevallom, az elmúlt húsz év kényelmes munkastílusa kiölt belőlem minden tanulási kedvet, nem hiszem, hogy meg tudnám érteni az új Alkotmányt, és kedvem sincsen hozzá.
A munkaerőpiaci értékem nulla. Minden tapasztalatom egy olyan alaptörvényhez kötődik, amit most dobunk ki. Jogi gyakorlatom nincsen, az Alkotmány elvolt egyedül is. Még az alkotmánybírói karriernek is lőttek, pedig elterveztem, hogy alkotmányjogászi pályám végén alkotmánybíró leszek, netán elnök. De hát az alkotmányvédelem élére biztos olyan ember kell, aki ismeri is az Alkotmányt, de ezt az újat én megtanulni már nem tudom.
Nem tudsz véletlenül egy nyugis állást, amivel a következő 25 évet még kihúzhatom?
 
Üdv,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Sokan fordultak hozzád ügyes bajos alkotmányos dolgaikkal az elmúlt húsz évben? Ha sok személyes szívességet tettél alkotmányjogászként másoknak, akkor lehet némi esélyed behajtani egy kis viszonzást.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr72775725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.04. 10:41:58

hát, ha nulla ismerete van bármiben és van némi ismeretsége, akkor szakértő még mindig lehet...

Tacskó Muki 2011.04.05. 19:36:22

Elképesztő éleslátás! Parádés levél megint!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.07. 10:25:20

@vészmadár (pica pica):

A Levéltárnál ugyan nem, mi csak a legkiválóbb szakembereket alkalmazzuk, protekció nincs!

@Tacskó Muki:

Köszi. Könnyű nekünk, a legkiválóbb szakértők dolgoznak nálunk.
süti beállítások módosítása