1. Kategorizálás

Kategória: Céges
Alkategória: Elutasítás
Stílus: Sértődött
Célcsoport: Főnököd
2. Felhasználási javaslat
Az APEH hűséges munkatársa vagy évek óta, adóellenőrként dolgozol. Sok adócsalót elkaptál már, és kiosztottál több százmilliót büntetésként, egyike vagy a legjobbaknak. Most mégis te kerültél a szégyenpadra, a főnököd fegyelmit adott, mert egy ellenőrzés során egy áfacsaló kihasznált egy formai hibát a megbízóleveleden, és megúszta a bírságot. A megbízólevelet nem te írtad, hanem a főnököd, most mégis te kapod a büntetést.
Ezeknek te többet nem dolgozol, lelépsz. A piacon tízszer ennyit fogsz keresni adótanácsadóként és te leszel a saját főnököd. A kilépésedhez a felmondóleveledet itt találod.
3. A levél
Tisztelt <főnököd neve>!
 
Bejelentem, hogy <mikortól> fennálló, határozatlan időtartamú munkajogviszonyomat a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. tv. 89–92. § rendelkezései alapján <mikor>
RENDES FELMONDÁSSAL MEGSZÜNTETEM.
Kérem, szíveskedjék intézkedni annak érdekében, hogy az utolsó munkában töltött napon munkabéremet, az éves szabadságomból igénybe nem vett, arányos rész pénzbeli megváltását, valamint igazolásomat és a munkaviszony megszüntetése alapján kiállítandó egyéb iratokat átvehessem.
Most pedig az okokról, szabadon és természetesen, hogy megspóroljam veled az exit interjút.
Nekem ez a munka az életem volt, imádtam minden percét, jó volt megszorongatni a sok nagyarcút. A munkámra soha nem lehetett panasz, a tisztességemre árnyék sem vetült. Most mégis megszégyenítettél egy fegyelmivel, pedig a hibát te követted el. Gerinctelen és erkölcstelen vagy, mélyen megvetlek ezért, nem kívánok veled együtt dolgozni a jövőben.
Ha pedig én is bekerülök az ellenőrzendők közé – amit nem kétlek, ismerve téged –, figyelj a szabályok betartására, mert nem leszek elnéző, a legkisebb szabálytalanságot látva feljelentelek. Én, az adófizető állampolgár tartalak el téged, ezt soha ne feledd.
 
Üdvözlettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Tényleg halálra keresed magad, nagyon hamar híre megy annak, hogy a rekorder adóellenőr átállt a másik oldalra, mindenki téged akar tanácsadónak. De tanácsadóként sem fogod önmagad megtagadni, a legpofátlanabb csalókat azért adófizetésre kényszeríted. Köszönjük a Levéltár nevében is, minket is az adófizetők tartanak el!

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr771655440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.01.14. 22:25:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: aztán akkor kinek fizetnénk be azt a sok adót? Még a végén ránk rohad a pénz.
süti beállítások módosítása