Fogadja őszinte részvétemet, mert a halál mindig megrendítő, még akkor is, ha egy ilyen súlyos törvényszegőre súlyt le.
1. Kategorizálás
Kategória: Hivatalos
Alkategória: Gyász
Stílus: Érzéketlen
Célcsoport: Önkormányzati képviselő unokaöccse
2. Felhasználási javaslat
Te vagy az a rendőrfőkapitány, aki illegális kommandójával elintézi a hatalmukkal visszaélő helyi nagymenőket. A múltkori akciód túl jól sikerült, a koholt vádak alapján bevitt önkormányzati képviselő felvágta az ereit, miután a cellatársai megdolgozták. Az ügy lelkiismereti részével megbirkózol egyedül is (leszarom, mondod), de a hivatalos részhez itt a segítség. A családot neked kell értesíteni, kiemelve azt, hogy ti nem hibáztatok, nem a Rendőrség a felelős a haláláért.
3. A levél
Tisztelt <unokaöcs neve>!
 
Megrendülve és talpig átitatva mély fájdalommal tudatom Önnel, hogy nagybátyja elhunyt a vizsgálati fogságban. Amikor előzetes letartóztatásba helyeztük, Önt adta meg legközelebbi hozzátartozóként, ezért most Ön kapja az értesítést a szerencsétlen haláláról.
Az előzetesen elvégzett gyorsvizsgálat alapján a Rendőrség nem hibázott, minden előírást és szabályt betartottunk, nagybátyja öngyilkosságát azonban nem tudtuk megakadályozni. A végleges vizsgálati anyagot és az orvosszakértői jelentést át fogom Önnek adni, amint elkészülnek. A vizsgálat lezárásának a dátuma még nem ismert, de rendkívül alaposan elemzünk minden tényt, így hetekig is eltarthat.
Meggyőződésem, hogy nagybátyja akkor is öngyilkos lett volna, ha az európai normáknak megfelelő elhelyezést tudtunk volna számára biztosítani. Nem a 180%-os kihasználtságú fogdában uralkodó embertelen körülmények vették el véleményem szerint nagybátyja életkedvét, hanem az általunk felderített bűnök súlya volt az, ami megtörte, és egyetlen kiútként a halálba menekült.
Fogadja őszinte részvétemet, mert a halál mindig megrendítő, még akkor is, ha egy ilyen súlyos törvényszegőre súlyt le. Jelen halál társadalmi hasznossága nem vitatható, de nem tisztem ennek a hangsúlyozása, így zárom soraimat, és jelzem, hogy az elhunyt értékeit átveheti a portaszolgálatnál a személyazonossága igazolása után.
Jogi lépések megtételét az Ön részéről nem javaslom, tekintettel arra, hogy Önről is van egy aktánk.
 
Békés üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Ügy lezárva, per nem lesz. A belső vizsgálat sem talál semmi problémát, ügyesek vagytok, nem hibáztok, ha Robin Hood módjára osztjátok az igazságot, pusztítjátok a dudvát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr231798320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása