Előrebocsátom, hogy a meghirdetett munkakör engem egyáltalán nem érdekel, csak jobb híján pályáztam meg ezt az állást.
1. Kategorizálás
Kategória: Üzleti
Alkategória: Ismeretlen
Stílus: Őszinte
Célcsoport: HR-esnek álláshirdetésre
2. Felhasználási javaslat
Egyszer majd egy rugalmasan felhasználható, mindenkinek megfelelő önéletrajzot is közzéteszünk, addig is használd a sajátodat (a te életed, te rontottad el). Az önéletrajz mellé kötelezően csatolandó motivációs levéllel viszont segítünk, mert megtaláltuk a tökéleteset számodra, amennyiben:
  • Nem életre szóló állást keresel, hanem csak egy kis pihenőt a következő létszám racionalizálásig; vagy
  • Naiv vagy, aki hisz az őszinteség erejében; vagy
  • Férfierőd legendás, és most a HR-esek között akarsz hódítani.
Tacskó Muki, a reneszánsz blogger írta, itt az eredeti, fényképekkel és HR szakértéssel, használd egészséggel.
3. A levél
Tisztelt Hölgyem!
 
<Neved>-nak hívnak, a <pozíció> munkakör betöltésére jelentkezem az alábbi bemutatkozó levéllel. Előrebocsátom, hogy a meghirdetett munkakör engem egyáltalán nem érdekel, csak jobb híján pályáztam meg ezt az állást. A fentiekből is következik, hogy nem vagyok becsvágyó, így sem főnökeimnek, sem más munkatársaimnak nem kell félni attól, hogy előreléptetésért, prémiumért vagy bármilyen munkához kapcsolódó előnyért versenyezni fogok velük. A rám bízott feladatokat önállótlanul, szolgalelkűen, minden egyéni kezdeményezés nélkül ugyan, de el szoktam végezni. Egyéb fontos munkahelyi szokásaim az alábbiak: 
Délutánonként általában aludni szoktam egy-másfél órát. Ezt legszívesebben az íróasztalom alatt teszem meg, de szívesen alszom bárhol máshol is a földön, ahol ezt kijelölik számomra, csak arra kérem Önöket, hogy ne lépjenek majd rám.   Unalmas, csendes társaságomat általában kerülni szokták munkatársaim, így hamar kialakul az a helyzet, hogy sem hozzám nem szólnak, sem én nem szólok senkihez, de ez így mindenkinek jobb.  Naponta általában kétszer megyek ki önkielégítést végezni a wc-be. Csendes alkatomtól eltérően ilyenkor üvöltve, hörögve élvezek, kérem ettől ne ijedjenek meg! És azt is szeretném, ha a gépemen nem tiltanák le a pornóoldalakat, mert akkor előtte gyorsabban fel tudok izgulni, így hamarabb végzek és ez az Önök érdeke is.  
Ebédelni a magam által hozottat szoktam, ezt télen a fűtőtesten, nyáron a napon szoktam a műanyag dobozában megmelegíteni, mert a mikrótól félek és nem is tudom használni. Az ilyen, napon, vagy fűtőtesten való melegítéstől általában megerjed az étel, de ezt én direkt szeretem, mert így ingyen jutok egy kis alkoholhoz. Ne ijedjenek meg attól se, ha a szemétből eszem ki az ételt, ezt ugyanúgy az erjedtsége miatt szeretem csinálni.   A céges bulikon, tréningeken általában már egy sörtől fejre állok, ilyenkor bátortalanul udvarolni kezdek valamelyik csúnyácska titkárnőnek, aki el szokott utasítani. Ilyenkor zavaromban és idegességemben nyilvános, megalázó rókázásba kezdek, de ezután már húzok is el aludni. Azt remélem már nem is kell mondanom, hogy ezek után a másnapi csapatépítésen, tréningen általában nem tudok részt venni, illetve ha részt is veszek, teljesen használhatatlan vagyok.  Ha tovább maradok bent, mint a munkaidő vége, azt ne értékeljék úgy, hogy túlórázom, ilyenkor is pornót nézek.
Úgy gondolom, hogy mindezek ellenére jó, megbízható munkatársuk leszek a következő létszámleépítésig. Kérem ezért, biztosítsanak nekem lehetőséget arra, hogy egy személyes találkozás alkalmával mutatkozhassam be Önöknek.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Te felvennéd azt, aki ezzel a motivációs levéllel jelentkezik nálad? Ha igen, és a mi HR-esünk vagy, akkor ki vagy rúgva.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr1001900399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.