Mi itt a tésztagyárban tésztát csinálunk, és megpróbáljuk eladni a terméket. Az eladáshoz pénz kell, reklámozni kell a tésztát, mert nagy a verseny, sokan csinálnak tésztát, és a vásárló azt veszi, amiről már hallott. Ötletemmel a reklámköltségünket lehet csökkenteni, mondhatom, hogy a tészta eladja önmagát.
1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Gasztro
Stílus: Önhitt
Célcsoport: Marketing osztály
2. Felhasználási javaslat
Sokra hivatott tésztagyári munkás vagy, de ezt sajnos a főnökeid még nem tudják, csak te érzed legbelül. Szerencsére új szelek fújnak felétek, és kikerült egy használt tésztásdoboz „Ötletláda” felirattal az üzemi konyhához vezető folyosóra. Eljött a te időd, ugyanis nekünk tésztagyári innovációnk is van, amivel bemutathatod, hogy nem a fizikai dolgozók közt van a helyed, hanem az agytrösztben.
3. A levél
Tisztelt Bírálóbizottság!
 
Ötletemmel nevezni kívánok az idei ötletpályázatra, egyben kifejezem elismerésemet a nagyszerű ötletük iránt, ami az ötletláda megalkotásához vezetett. Ötletes!
Mi itt a tésztagyárban tésztát csinálunk, és megpróbáljuk eladni a terméket. Az eladáshoz pénz kell, reklámozni kell a tésztát, mert nagy a verseny, sokan csinálnak tésztát, és a vásárló azt veszi, amiről már hallott. Ötletemmel a reklámköltségünket lehet csökkenteni, mondhatom, hogy a tészta eladja önmagát.
Manapság az olasz tészták bűvöletében él mindenki, spagetti, bucatini, fusilli, lasagnette és még ki tudja, hány tésztafajta. Pedig van nekünk egy jó magyar találmányunk, a betűtészta, amivel csodákat lehetne művelni.
Ötletem lényege, hogy a betűtészták betűit ne csak úgy egyformán állítsuk elő, hanem a különböző betűket különböző sűrűségű tésztákból készítsük, ráadásul áramlástanilag kicsit megdizájnolva, így amikor egy betűtészta levest a fogyasztó megkavar, a betűk mindig úgy állnak össze, hogy a tésztagyárunk neve lesz kiolvasható.
Becslésem szerint a szükséges fejlesztések elvégzése nem nagy ügy, és ha ez sikerül, nem kell a tévében reklámoznunk, mert a fogyasztó elé kerül automatikusan a nevünk. További fejlesztésekkel kompett szlogenek is kifejleszthetők, a határ a csillagos ég.
Az ötletért járó jutalomra nem tartok igényt, amennyiben a marketing osztályunk vezetését megkapom. A pozícióra pályázni ezzel az ötlettel kívánok, más anyagot be nem küldök, hiszen ez elégséges kell, hogy legyen.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Van még néhány jól használható ötletünk az élelmiszeripari dolgozók számára, ha esetleg kirúgnak a pályázat miatt, gyere vissza az intelligensen felolvadó kockacukrot reklámozó levelünkért.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr422164745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.07.28. 23:25:53

Kirúgtak. Miazhogy. Az ötletet persze lenyúlt a piszok Skultéti. Sz'val kéne az a cukros. Nagyonis.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.28. 23:33:18

@Panther_V:

Egy liter Unicum és 48 óra ébrenlét után vagy? Egy szót nem értek belőled.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.07.28. 23:34:38

@Levéltáros:

Akkor nem sok minden változott. Menjél még nyaralni.
süti beállítások módosítása