Amikor ezt olvasod, én már nem vagyok az élők között. Kicsit közhelyes ez a mondat, de hát egyszer ezt is ki kell próbálni.
1. Kategorizálás
Kategória: Szerelmes
Alkategória: Búcsú
Stílus: Szomorú
Célcsoport: Párod
2. Felhasználási javaslat
Styxx blogja, az Utolsó napod sokak fantáziáját megmozgatja, megtervezik és közreadják utolsó 24 órájukat, mindenki vérmérsékletének megfelelően; vannak érdekes végnapok és vannak önteltek. Bár a blog ötletes és érdekes, sajnos bántóan hiányos, hiszen nincs olyan poszt – és elképzelt halál –, ahol egy búcsúlevél előkerülne. Ennyire nem vagyunk érdekesek mi, akik itt maradunk? Nem, válaszoljuk meg rögtön költői kérdésünket, de nem ám! Szerintünk csak az alacsony levelezési kultúra lehet az oka, illetve az, hogy a búcsúlevelet sokan az öngyilkossághoz kötik, pedig minden halálnál jól jön az, különösen az ideálisnál.
Itt van tehát a párodnak szóló búcsúlevél, használható balesetnél (legyen mindig kinyomtatva nálad!), végelgyengüléskor vagy akár világvége esetén is.
3. A levél
Kedvesem,
 
Vége van, végem van. Amikor ezt olvasod, én már nem vagyok az élők között. Kicsit közhelyes ez a mondat, de hát egyszer ezt is ki kell próbálni. Ha már az életem egyedi és izgalmas volt, köszönhetően Neked, a végére egy kis unalmat csempészek bele, mert így lassabban telnek a percek. Most pedig ki akarom élvezni a maradék időmet, unatkozni szeretnék, de nagyon.
Egyszer sirass el, aztán lépj tovább. És ha később majd az eszedbe jutok, a vidám emlékek jöjjenek elő, mert a szomorkodásnak nincs értelme. Sok közös élményünk volt, azokat kell ápolni, nem ezt az utolsó szomorú pillanatot.
Sokat fogok rád gondolni.
 
Utolsó öleléssel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Nem mindegy?

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr312049572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása