Iktatószám: tizenhét

1. Kategorizálás
Kategória: Üzleti
Alkategória: Ismeretlen
Stílus: Magabiztos
Célcsoport: Álláshirdetésre
2. Felhasználási javaslat
Az önéletrajzodhoz mellékeled, mert ez „jó alkalom, hogy pályázatod kitűnjön a többi közül”.  Kitűnni persze lehetne a teljesítményeddel is, de az sokkal több energia. Elég, ha benyomod magad valahova, ott eltöltesz egy-két évet, amíg kiderül, hogy alkalmatlan vagy a komoly munkavégzésre. Ha szerencséd van, akkor úgy rúgnak ki, hogy utána perelhetsz, ami szép összeget jelent a végén. De ne rohanjunk előre, először szerezd meg az állást, ehhez kell ez a levél.
3. A levél
Tisztelt Hölgyem/Uram!
 
Az Önök cége piacvezető, és még a mostani válság idején is nagyon profitábilis vállalkozás, mégis, felmerülhet a kérdés, hogy lehet-e tovább fokozni ezt az eredményességet?
A válasz egyértelmű. Mindig lehet jobb egy cég, ha a munkatársak a legkiválóbbak közül kerülnek ki. Olvasván az Önök álláshirdetését a <referencia> a <pozíció> pozícióra, eldöntöttem, hogy szakértelmemet, tapasztalatomat és kapcsolati tőkémet az Önök szolgálatába állítom, ha az akarat mindkét fél részéről kölcsönös.
A mellékelt önéletrajzom a fejvadász cégek egyöntetű véleménye szerint nagyon „ütős”, én most mégis néhány olyan dolgot emelnék ki, ami egy önéletrajz kereteibe nem fér bele, de a munkaadó számára hasznos információ lehet:
  • A legutóbbi állásomban megnyertem az „Év ötlete – hatékonyság növelése befektetés nélkül” belső pályázatot, nem a munkakörömhöz kapcsolódó, de az egész cég működésére jótékony hatást gyakorló innovációval. Az ötlet Önöknél is használható, az előző cégemnél ez 3,25%-kal növelte a profitot.
  • Kapcsolati tőkém értéke szinte felbecsülhetetlen. Államigazgatás, multik vagy a bankszakma: a döntéshozókat ismerem, közvetlen kapcsolatom van a top 100 vállalat nagy részének vezető beosztású munkatársaihoz. Önök a fehér holló.
  • Munkabírásom legendás, ha már a tárgyalásunk végső fázisába jutunk, a referenciaként általam megjelölni kívánt ex-kollégák tanúsíthatják igazamat.
Pozitív válaszukat várom email-en vagy a <a telefonszámod> telefonszámon. Ha hívnak, munkanapokon 9:30 és 16:30 között tegyék meg.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Behívnak interjúra. Oda vidd magaddal az ajánlólevelet az előző munkahelyedről, amit pecsétestől hamisítottál a felmondási időd alatt, és a barátoddal jó előre egyeztesd le, mit kell mondania, ha netán felhívják. Ha nem vagy ügyetlen, tiéd az állás. Ne feledd, a legjobb befektetés az alkura szánt idő, amit kifacsarsz belőlük az interjún, azt kapod éveken keresztül, tehát megéri ügyesnek lenni. Ha mégsem kellesz nekik, hozzám bármikor jöhetsz, ha lesz nyitott pozícióm, de egy motivációs levél legyen a CV mellé csatolva.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr351609888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.03.30. 14:55:50

Nem vagyok HR-es, de ez még nekem is büdös :) Arra nem gondoltál, hogy a HResnek tényleg vannak kapcsolatai? :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.03.30. 15:17:42

@Kedves Nard: Wow, az első lécet átugrottad a HR-es kereső tesztünkön :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.03.08. 17:01:12

Sztem egyet ne csináljunk motivációs/kísérő levélben: ne hazudjunk nagyot! Ennek leginkább spam hangulata van.

Az ajánlólevél az értéktelen, helyette valami demonstrálható dolog kellene (témába vágó publikáció, szoftver, stb.) A referencia jó ötlet, ha kamu akkor is. Sajnos sok cég tiltja, mert szabadalom meg üzleti titok...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.08. 23:50:46

@Van_mikrohullámú_sütőtök?:

Jó álláshoz jó nagy hazugság kell, ennyi a titka. Mit gondolsz, én hogy szereztem ezt a levéltárosi állásomat?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.03.09. 09:57:51

@Levéltáros:

Leginkább kreatív pozíciókhoz kell a nagy hazugság (lásd még: politikusok). Nem néztem, de kampányhoz még nem láttam profi levelet Nálad, pedig hiánypótló lenne...
süti beállítások módosítása