Iktatószám: hét

1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Elutasítás
Stílus: Fenyegető
Célcsoport: Projekttagok
2. Felhasználási javaslat
Sikertelen projekt vége felé, amikor már látszik a kudarc, de még nem lettetek felelősségre vonva, a projekten belül tisztázni kell, ki fogja viselni a következményeket. Nem te.
Akkor küldd ezt a levelet ki a projekttagoknak (bcc: a nagyfőnök), ha nem te vagy a projektvezető, de tekintélyed, tapasztalatod vagy kiállhatatlan természeted miatt nem fognak veled vitatkozni.
3. A levél
Kollégák!
 
Amikor elkezdtük a <projektnév> projektünket, mindenki tele energiával és jobbnál jobb ötletekkel állt a munkához. Nem azt néztük, hogy ki miért a felelős, hanem a célt akartuk elérni, megoldani a feladatokat. A problémák nem hátráltattak minket, hanem ellenkezőleg, minden energiánkat mozgósították, és így szárnyaltunk, minden mérföldkövet határidő előtt teljesítettünk.
Majd lassan, észrevétlenül valami elromlott. Hogy mi, azt nem tudom pontosan, hiszen nem én vezetem a projektet és a minőségbiztosításért sem én felelek, de mint szenvedő alanya a folyamatnak, érzem a negatív változást. Próbáltam jelezni időben a tendenciát, de a múltkori projekt meetingen sem kaptam szót. Hát így nem tudok segíteni.
Most, amikor a kudarc már egyértelmű, nézzetek magatokba, ti is mindent megtettetek a sikerért? Ha nem, még nem késő jelezni ezt a vezetés felé.
Az önvizsgálatot elbliccelni nem érdemes, a felelősöket megkeressük. 
 
Üdvözlettel: 
<Aláírás>
4. A levél hatása
Eddig sem voltál túl népszerű, ezután sem leszel az. De ha a főnök példát akar statuálni a bukott projekt miatt egy kirúgással, nem te leszel a kiválasztott.
Pár hónappal a projektzárás után már hivatkozhatsz erre a projektre úgy, mint az egyik legnagyobb eredményedre: ugyan elbukott, de ha te nem fordítod vissza a szakadék széléről, az egész céget magával rántotta volna. Szóval mindenki örüljön, hogy volt ez a kis kudarc, hiszen a másik alternatíva a totális megsemmisülés volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr711572251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása