Iktatószám: huszonöt

1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Rendreutasítás
Stílus: Kemény, kérlelhetetlen
Célcsoport: Beosztottak
2. Felhasználási javaslat
Még a legnagyobb és legjobb főnök is kifogyhat az ötletekből, hát még te.
A szituáció: ismét le kell teremteni a dolgozókat egy hiba miatt, de mostanában ugyanazt a dorongoló levelet küldöd ki minden hiba után, és te is érzed, hogy már nem hatásos. Kell egy kis változatosság, különben oda a motiváció. Ez a levél aztán motivál, mégpedig a legjobb módon: extrinzik, instrumentális és negatív, bármit is jelentsenek ezek.
Nem tartozik ide szorosan, de ha ennyit hibázik a területed, akkor érdemes a védekezésre is felkészülnöd.
3. A levél
Kollégák!
 
Nem győzőm hangsúlyozni, hogy a minőség a mi legfőbb megkülönböztető jelünk a versenytársakhoz képest. Most ezt az image-et rombolja le <név szerint említve a felelős> a <a hiba rövid elírása> elkövetésével.
Nem célom, hogy pellengérre állítsam a felelőst, de a cselekedeteink következményeit mindannyiunknak viselnünk kell, így <név szerint említve a felelős> (is) számíthat a retorzióra.
Még egyszer elismétlem: a következő 12 hónapban hibamentes működést várok el mindenkitől. A zéró tolerancia elvet életbe léptetem, a legkisebb hibának is brutális következményei lesznek. Értsétek meg, a túlélésünk a tét, nem szórakozni járunk ide, ez egy munkahely, ahol az ügyfeleink a minőségi munkát várják el tőlünk, nem azt a minősíthetetlen szart színvonalat, amit <név szerint említve a felelős> letett az asztalra.
További jó munkát.
 
Üdvözlettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Néhány beosztottad úgy érzi majd, hogy korai volt a kiégésedről szóló pletykákat terjeszteni, tud még a vén oroszlán küzdeni. Újra lesz némi tekintélyed, aktivizálják magukat az érdekemberek.
Büntess és jutalmazz, nemsokára egy eredményről is meg kell emlékezned a céges levelezési listán. Reméljük, ezt te fogod kiküldeni, nem az utódod. Nézz vissza, ha egy értékelhető dolgot letettetek az asztalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr581626995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.29. 01:11:12

No ezek aztán remek ötletek, könnyen lehet hogy fel is fogom némelyiket használni, köszönet értük!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2009.12.29. 22:30:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Köszi, csak nyugodtan. Még nincs olyan, amivel az Írószövetséget bombázhatnád Sértő Kálmán rehabilitása miatt, de egyszer hátha olyan is előkerül :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.29. 22:58:32

@Levéltáros: Annak is komoly haszna lenne! :) De még egyszer, hiánypótló blog.
süti beállítások módosítása