1. Kategorizálás

Kategória: Üzleti
Alkategória: Teszt
Stílus: Ironikus
Célcsoport: Akitől kértél valamit, de elutasított
2. Felhasználási javaslat
Ez a te leveled, ha
  • Szegény, becsületes és önérzetes vagy;
  • Olyan nehéz helyzetbe kerültél, ahonnan az egyetlen kiút az ismert és gazdag emberek könyörületessége;
  • Adománykérő leveledre elképesztően pofátlan és arrogáns választ kaptál;
  • Gyerekkorodban a kedvenc meséd a Lúdas Matyi volt.
Itt a bosszúd első levonása, egy teszt, amivel megállapítod, hogy pontosan mennyire pofátlan a gazdag bunkó. Ha erre is válaszol, akkor minden eszköz megengedett a megalázására.
3. A levél
Tisztelt <aki bunkó módon lerázott>!
 
Őszinte levelét, melyben adománykérésemet elutasította és az Alapítványa számára végezhető önkéntes munkát felajánlotta, köszönettel megkaptam.
Levele – ahogyan az enyém is Önt – mélyen megindított, és úgy éreztem, hogy válaszolnom kell, még ha ezzel a válasszal a mai vacsorától fosztom is meg legkisebb fiamat, pedig neki a kedvence a vízbe áztatott papír, mert nagyon sokáig biztosítja a telítettség érzését.
Elképzelni is nehéz azt a sok adót, amint Önnek és a cégeinek fizetniük kell. Feltételezem, hogy akinek ilyen sok a kiadása, az előbb-utóbb tönkremegy, és nem azért gazdag valaki, mert gazdagként még több pénzt gyűjtött – hiszen ez lehetetlennek tűnik az elvonások miatt –, hanem mert szegényként, amikor nem volt tengernyi adófizetési kötelezettsége, sok pénzt tudott félretenni.
Ezek alapján én még nem vagyok elég szegény, mert nem tudok pénzt félretenni, ezért engedje meg, hogy az utolsó értékemet, a forgalomból már kivont papír kétszázast levelemhez csatoljam, így talán elérhetem a gazdagodáshoz szükséges kezdeti állapotot. Tudom, hogy nem nagy összeg, de az Ön kapcsolataival még talán felhasználható valamire. Másom nincs, olyan pénz, ami ténylegesen forgalomban van, már hónapok óta nem volt a kezemben.
Most pedig üzleti irányba terelném mondandómat: a <a bunkó neve> A Jövőmért Nonprofit Alapítványához jelentkezésemet fogadja el, várom utasításait, hogy mit kell tennem. Amennyiben helyszíni jelenlét szükséges az önkéntes munkához, kérem, hogy utaztatásomról gondoskodni szíveskedjék.
Tudom, hogy a válság miatt már az önkéntes munkához is motivációs levél szükséges, ezért engedje meg, hogy rendhagyó módon motivációs levelemet nem külön csatolva, hanem ide írjam le pár szóban, mert az eredeti példányt lányom már ebédre elfogyasztotta. Tehát a motivációs levelem:
Éhezem, dolgozni akarok akár ingyen is, segítsen!
 
Üdvözlettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Ennek még semmi, csak bemutatod, hogy aki szegény, az nem hülye. De lesz még itt levél, ami üt rendesen. Gyere később vissza érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr211660033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 23:24:44

Egyenes gerinccel, tiszta szívvel lehet ezzel a levéllel éhen halni. :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.01.16. 16:33:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: én úgy érzem, van ennek az egyenes gerincűnek is takargatnivalója, majd keresek róla valami kompromittálót.
süti beállítások módosítása