Most a Levéltár megfordítja a trendet, visszaadjuk a levelezés becsületét, új felhasználókat szerzünk e méltatlanul mellőzött kommunikációs formának.
1. Kategorizálás
Kategória: Szerelmes
Alkategória: Ajánlat
Stílus: Lényegre törő
Célcsoport: Szerelmed
2. Felhasználási javaslat
Tényleg halott lenne az email? Minden konferencián elhangzik, minden újság közzéteszi, hogy vége a levelezésnek, a folyamatos, online kommunikációé a jövő. A fiatalok twittereznek és a Facebookon kommentelnek állandóan, egy dolgot nem csinálnak, és ez a levelezés.
Most a Levéltár megfordítja a trendet, visszaadjuk a levelezés becsületét, új felhasználókat szerzünk e méltatlanul mellőzött kommunikációs formának.
Kedves fiatalok, mai levelünk nektek szól, meg szeretnénk veletek ismertetni egy új információ megosztási technikát, a levelezést. Levelet küldeni azért jó, mert nem kapunk rá rögtön választ, így van időnk a várakozás alatt posztolni a Facebookon.
Szerelmes a levél, használjátok egészséggel. Külön előnye, hogy helyesírási hibáktól mentes, okosnak tűnhetsz szerelmed szemében, amennyiben ő ismeri a helyesírási szabályokat.
3. A levél
Szia!
Szeretlek, találkozzunk <mikor> <hol>.
Szia!
4. A levél hatása
A szerk.: A faszért kell hülyét csinálni magunkból, nem levelezőket megcélozni egy levelekkel foglalkozó blogon! Melyik volt az?!

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr201927040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.01. 09:54:56

ügyes... érdekelne, vajon távlatosan megfordítva is lejátszódik-e a trend: az smsm-ekből először a smiley-k tűnnek el, majd a rövidítések, végül pedig, engedve a köz nyomásának, megnövelik a karakterlimitet, hallgatólagosan kötelezővé válik a pontos megszólítás és a lezárás is...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.01. 21:37:40

@vészmadár (pica pica): Na ez egy zseniális ötlet. Természetesen nem játszódik le semmi ilyesmi magától, de egy levéllel ki lehetne erőszakolni: NHH-nak írni az új szabvány kötelezővé tételéről (lms: long message service), mert az sms elkorcsosítja a nyelvet, a kötelezően használandó lms viszont megőrzi. Én majd megírom, ha te elblicceled.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.02. 09:55:18

ezt még te írd meg, nekem túl nagy falat, de 3 napon belül én is megírom a magamét:)
süti beállítások módosítása