Megértettem rögtön, hogy az olvasottság körül forog minden. Látogatottság egyenlő bevétel, és mindkettőből a nagy a fontos. (A péniszméret is ide tartozik, de ezt az ötletemet a sex.com-nak adom el.)
1. Kategorizálás
Kategória: Üzleti
Alkategória: Hamis
Stílus: Pont, mint a blogodban
Célcsoport: Mainstream blogger
2. Felhasználási javaslat
Olyan vagy, mint Napóleon kezdő tüzértiszt korában. Kicsi, jelentéktelen, de érzed, hogy nagyra vagy hivatott. A blogodról van szó, amit senki nem olvas, de meggyőződésed, hogy egyszer ez lesz az internet közepe (origója?).
A megoldás a reklám, üzletbe csomagolva, vagy üzlet, ami téged is reklámoz. Egy nagymenő bloggernek írj levelet, és az olvasottságának a növelésével kecsegtesd. Az ilyenek mind telhetetlen hiú nárciszok, és 1.) vagy tetszik neki a dörgölőzésed, ezért juttat neked néhány olvasót (reklám!), 2.) vagy sikerül eladni neki egyet a hülye ötleteidből (üzlet!).
A lenti példánkban Modor Tibi szerepel, de választhatsz még nagyobb (és hiúbb) egoistát is.
3. A levél
Tisztelt Modor Úr, kedves Tibi!
 
Blogodnak nagy tisztelője – és olvasója – vagyok, de ennyit erről, nem udvarolni jöttem ide, hanem tanácsot adni, barátként és ingyen.
Magamról csak annyit, hogy érett és tapasztalt ember vagyok, aki fiatalos lendülettel eltelve, nyitottan áll az újdonságokhoz. Az internettel néhány hónapja ismerkedtem meg, de – sok szabadidőm lévén – magamba szívtam a lényeget és értem a tematikát, bizonyítja ezt az is, hogy megtaláltam az eldugott blogodat.
Megértettem rögtön, hogy az olvasottság körül forog minden. Látogatottság egyenlő bevétel, és mindkettőből a nagy a fontos. (A péniszméret is ide tartozik, de ezt az ötletemet a sex.com-nak adom el.)
Néhány dolog, amivel a blogod olvasottságát növelhetnéd, ha elfogadod egy vén róka tanácsait:
  • Szóviccekben rejlő lehetőségek kihasználása, néhány példát hozok is: Modoros – Motoros: az entellektüeleket és a kommentmániás exhibicionistákat már megszerezted, a motorosokkal az egyszerű, kemény fickókat is az olvasóiddá tehetnéd. Vagy: Modoros – Mordoros: Gyűrűk Ura rajongóid vannak? Ha kihasználod a Mordorban rejlő erőt, lehetnek!
  • Illegális áruk terjesztése beépített kódokkal: néhány hetes hír, hogy a kereskedelmi tévék reggeli adásai alatt futó SMS üzenetek segítségével kommunikálnak a rabokkal a kintiek. Ki lehetne terjeszteni ezt a modellt a Modorosra is, posztokban elhelyezett utalásokkal irányítva a drogkereskedelmet például. Kis odafigyelést és szervezést igényel, de az extraprofit óriási.
  • Politika: manapság az egyik legelutasítottabb szakma a politikusoké, a sok lopás, kétes gazdasági ügy elkoptatta minden renoméjukat. Szerintem komoly összegeket fizetnének azért, ha a Modoroson olyan politikai posztok jelennének meg, amik az „együtt nevetünk” életérzést sugallnák a „kinevetünk” helyett. Például Hagyó Miklóst van honnan felhozni, és szerintem pénze is van.
Megannyi ötletem áll még ezeken kívül a rendelkezésedre, ha és amennyiben üzleti kapcsolatba lépünk. Ne feledd, az interneté a jövő, ha van egy trendi oldalad, tedd jövedelmezővé!
Más: van közöd a Tibi csokihoz? Nagy kedvencem, ha néhány kartonnal megsegítenél, megköszönöm.
 
Üdvözlettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Nem tudjuk, de ez benne a szép. Mindenesetre foglalj le egy új nicket és blognevet, hogy vöröslő fejjel, de legalább ismeretlenül újrakezdhesd a netes életedet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr981964531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.10. 10:00:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A Modoros facebook rajongói oldalán még ajánlotta is Modor Tibi ezt a levelet. Kitűnő marketing stratégiám van, már csak a tartalmat kéne hozzáfejleszteni. Ehhez kéne a bátorság. És örülök, hogy előkerültél, sehol nem láttalak.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.11. 21:37:59

Mordosor, baszki, ez most 3 napra földbe tolt, fasznak otthon punnyadtam és fordultam be, mikor ezt is olvashattam volna, én vagyok a hülye:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.11. 23:31:05

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: magam is büszke vagyok, hogy a blogoszféra legmenőbb oldalának személyes facebook-rajongója lehetek, amúgy ez önmagában kiemel a szürke tömegből, nemde egyetértesz?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.12. 09:33:07

@vészmadár (pica pica): megjegyzem, egy ideje vészmadár már nem rajongó a facebookon, van viszont egy júliám. lehet, hogy volt egy identitáscsere?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.12. 15:30:58

Jah, az oldalon azokat azért szedtem le, mert igazából tök megtévesztő ez a magyarnyelvű átültetése, olyan volt, mint ha azt reklámoztam volna, hogy te rajongsz értem:)

de a rajongód vagyok, és ajánllak is mindig:) de a júliádhoz azért gratulálok:)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.13. 16:26:43

@vészmadár (pica pica): Kérlek szépen nem az oldaladra gondoltam, hanem csak a facebook rajongói tagságra. Akkor is tag vagy, ha nem vagyok az oldaladon kirakva, szerintem csak valamit klikkelgettél, de nem tudom, én csak amatőr facebookos vagyok, csak eltűnt az avatárod innen jobb oldalról a facebook dobozomból. Na, kicsit már zavaros.
süti beállítások módosítása