Nagy rajongója vagyok a Malackarajnak, szinte minden posztodban találok valami csemegézni valót, gratulálok a színvonalas munkádhoz. A receptjeidet olvasgatva megfigyeltem, hogy kerülöd az egyszerű, hétköznapi ételeket, ami nem baj, mert legalább mindig tanulunk valami újat, de az ételek elkészítése a hozzám hasonló kezdő szakácsok számára szinte lehetetlen.
1. Kategorizálás
Kategória: Közösségi
Alkategória: Gasztro
Stílus: Rajongói
Célcsoport: Malackaraj, Péter Anna
2. Felhasználási javaslat
A Levéltárnak nincs üzemi konyhája, mi a Malackarajtól hozatjuk az ebédet, mindig a legjobb és legmenőbb különlegességeket, mert nekünk erre van szükségünk, hogy a legjobb és legmenőbb leveleket előállítsuk.
Ha érdekel a gasztronómia, és szeretnél szerzőként is bekapcsolódni kedvenc gasztroblogod munkájába, jelentkezz egy jó recepttel náluk. Most megmutatjuk, mi hogy támadtuk meg a Malackarajt, ebből okulhatsz és épülhetsz.
3. A levél
Kedves Anna,
 
Nagy rajongója vagyok a Malackarajnak, szinte minden posztodban találok valami csemegézni valót, gratulálok a színvonalas munkádhoz. A receptjeidet olvasgatva megfigyeltem, hogy kerülöd az egyszerű, hétköznapi ételeket, ami nem baj, mert legalább mindig tanulunk valami újat, de az ételek elkészítése a hozzám hasonló kezdő szakácsok számára szinte lehetetlen. Pedig főznék szívesen, és kipróbálnék új ételeket, de valami egyszerűbbet, mint a bárányszív vagy a bollito misto. Ha nem veszed tolakodásnak, elküldöm neked az egyik kedvenc receptemet (még anyukámtól tanultam), és ha elkészíted, megkóstolod, és ízlik, akkor talán közzé is tehetnéd, hogy kezdő társaim is találjanak általuk is megfőzhető ételeket a Malackarajon.
Vajas kenyér
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet kenyér (ha kisféle a kenyér, vagy ha nagyon éheseknek főzünk, akkor számolhatunk személyenként két szelettel, ha pedig éhesek a személyek ÉS kisféle a kenyér, akkor személyenként négy szelettel számoljunk)
5 dkg vaj (vásárolhatunk nagyobb tételt is, akár 10 dkg-ot, nem muszáj mindet felhasználni, ugyanis a vaj eláll a hűtőben)
Mint minden ételnél, a vajas kenyérnél is az alapanyag kiválasztásakor dől el minden. Lényeg a jó minőségű friss kenyér, kinek-kinek az ízlése szerint, és mindenképpen vajat használjunk, ne vajkrémet vagy margarint, mert azok a vajkrémes, illetve margarinos kenyérhez valók. (Megjegyzem, tudok küldeni vajkrémes kenyér receptet is, van egy 90%-os készültségű leírásom, egy héten belül be tudnám fejezni. A margarinos kenyér receptem nincs ennyire előrehaladott állapotban, ott kell egy hónap, mire elkészülök. Szólj, ha valamelyik kell!)
A kenyérszelet egyik felét megvajazzuk, lehetőleg egyenletes vastagságban, figyelve arra, hogy sehol ne legyen túl vastag vagy vékony a kenyéren a vaj, vagy pláne nehogy vajmentes „szigetek” alakuljanak ki. A vajazáshoz minden esetben jó minőségű, széles pengéjű kést használjunk, én fixpengéset szoktam, de ha valaki nyithatót (bicskát) használ, tegye nyugodtan. A penge legyen acél, sima élprofilú, hogy a vajat a kenyéren egyenletesen tudjuk elosztani (nem esztétikus a fogazott pengével kent „bordázott” vajas kenyér), és minden esetben tiszta. A legtöbben itt rontják el a vajas kenyeret, ugyanis használt késsel vajazva a kenyeret keveredhetnek az ízek, a késen meglévő ételdarabkák beszennyezhetik a vajas kenyeret.
Kenés után rögtön fogyasztható.
Ha nem közlöd le, akkor sincs semmi baj, én maradok mindenképpen hűséges olvasód!
 
Üdv,
Levéltáros
4. A levél hatása
Ha nem kapsz társzerzői felkérést a címzettől, ne keseredj el, inkább egyél egy finomat. Ajánljuk a vajas kenyeret, egyszerű, könnyen elkészíthető és tápláló étel.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr342503088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.12.13. 20:38:49

Nna hát én kipróbáltam ezt a levelet még pénteken, de elmaradt a hatás.

Konkrétan szerintem félig bolondnak tart most engem a Péter Anna. :)

Kellene valami felvilágosító levél. (Esetleg egy másik recept.)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.12.13. 21:27:25

@bogancs:

Én is küldtem,szintén hatás nélkül :)

Főzze ki magának, mit akartunk, nincs felvilágosító levél!
süti beállítások módosítása