Tudom, hogy mindig sietve bontogatod az iskolában a tízóraidat, aztán csak tömsz és tömsz, hogy maradjon játékra is idő a szünetben. Most mégis arra kérlek, hogy olvasd el ezt a levelet, amit a tízórais csomagod tetejére rejtettem, mielőtt enni kezdesz.
1. Kategorizálás
Kategória: Családi
Alkategória: Tudományos
Stílus: Anyai
Célcsoport: Iskolás gyereked
2. Felhasználási javaslat
Carl Gustav Jung svájci pszichiáter alkotta meg a szinkronicitás fogalmát (misztikus, különös véletlen egybeesések), amit mi használunk és kihasználunk a mindennapi életben: látjuk a jövőt. Volt erről már itt szó, legutóbb megmondtuk, mik lesznek 2011 legfontosabb történései. Ez kőkemény bizonyíték jövőlátó képességünkre, csak ki kell várni azt a jövőt.
De most nem magunkat fényezzük, hanem segítséget adunk a szülőknek, hogyan nevelhetnek gyermekükből látnokot. Mert nevelni kell, állhatatosan és céltudatosan, ahogyan azt egy nagyszerű tudóscsoport kimutatta és közzétette itt.
A fenti tudományos dolgozat elolvasása után a levelet magyarázni nem szükséges, elolvasás nélkül viszont teljes zagyvaságnak tűnik. Ne alázd meg magad azzal, hogy minket megalázol, inkább olvasd el.
3. A levél
Drága Kicsi Fiacskám!
 
Tudom, hogy mindig sietve bontogatod az iskolában a tízóraidat, aztán csak tömsz és tömsz, hogy maradjon játékra is idő a szünetben. Most mégis arra kérlek, hogy olvasd el ezt a levelet, amit a tízórais csomagod tetejére rejtettem, mielőtt enni kezdesz.
Mától nincs szendvics.
Edd meg a kolbászt, a sajtot és a kenyeret, amit tízóraira csomagoltam. Egy harapás kenyérből, egy a kolbászból és egy a sajtból, és máris ugyanaz van a szájacskádban, mintha szendvicset csináltam volna neked, de jobban ízlik az étel, ha megdolgozol érte. Vagy legalább külön harapod.
Anyuka nem viccel, mostantól így lesz mindig, és otthon sem lesz szendvics, pláne katonák nem. Úgy eszel eztán, mint a nagyfiúk: önállóan döntöd el, hogy miből mekkorát harapsz, de nem kapsz semmiből utánpótlást, ha elfogy valamelyik összetevő. Ezért is kezdtem ezt az új módszert a tízóraiddal, ennyi fért a dobozkába, ezt oszd be.
Most talán egy kicsit dühös vagy rám, de hidd el, egyszer még hálás leszel nekem ezért. Akkor majd megérted, miért csináltam.
Addig is írj fel nekem minden evés után öt számot egy és kilencven között a tízórais doboz aljába tett papírra, ez csak amolyan anyai kérés, ne firtasd, miért. Mindenesetre zsebpénz csak akkor lesz, ha mindig megkapom a számokat.
 
Csókol Anyád
4. A levél hatása
Kezdő szülők már a szinkronicitás-tréning elején megpróbálják megjátszani a számokat, de te ne tedd, csak pénzkidobás volna. Ha stabilan bejön a hármas egy héten legalább háromszor, onnantól van értelme a lottózásnak. A gyereked pedig jó úton jár, jövőlátó lesz belőle. De semmi szendvics!

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr112553225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ubulka 2011.01.05. 10:40:24

"pláne katonák nem" LOL

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.06. 19:59:30

Elfogultság nélkül: valamelyik igazán címlapos lehetett volna.
Már ha ez elismerés egyáltalán manapság.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.06. 21:53:57

@ripők:

Köszi, úgy látszik nem vagyunk szinkronban az Indexszel.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.06. 22:04:15

@Levéltáros: Címlap nélkül rögösebb ugyan az út, de így lesz sportértéke a 100 rajongó elérésének.

chaseֹr 2011.01.31. 15:46:07

Spiritualista humor anélkül hogy magát a témát lehordaná, tetszetős.
süti beállítások módosítása