Iktatószám: egy

A LEVÉLTÁR
ALAPÍTÓ OKIRATA
A Levéltár Alapító Okiratát az alábbiak szerint állapítom meg.
I.
Általános rendelkezések
1.       Az intézmény hivatalos elnevezése: Levéltár
2.      Székhelye: leveltar.blog.hu
3.      Alapító: Levéltáros
4.      Szakmai besorolása: központi általános levéltár blog
5.      Felügyeleti szerve: Nincs
II.
Az intézmény alaptevékenysége
1.       Kizárólagos joggal átveszi és megőrzi a Levéltáros levéltári anyagát.
2.      Átveszi, illetve gyűjti (ajándékként elfogadja vagy megvásárolja – bár ez szinte kizárt), valamint ingyenes letétként megőrzi a maradandó értékű magániratokat, amennyiben azokat a Levéltáros méltónak ítéli az átvételre.
3.      Az átvett, illetőleg a gyűjtött levéltári anyagot nyilvántartja, szakszerűen kezeli, biztonságosan megőrzi, és az őrizetében lévő levéltári anyagot – annak szükség szerinti átselejtezésével, rendezésével, valamint a tudományos igényű áttekintést biztosító segédletek készítése és közzététele útján – feldolgozza, s az anyag használatát szabadon lehetővé teszi, azaz bárki bárkinek, bármikor és bármelyik levelet elküldheti a forrás megjelölése nélkül saját levélként, magát okosabbnak és szellemesebbnek feltüntetve, mint ami.
4.      Közművelődési célú felhasználását elősegíti.
5.      Kommentek számára lehetőséget biztosít.
III.
Az intézmény vállalkozási tevékenysége
Az intézmény vállalkozási tevékenységet nem folytathat.
IV.
Az intézmény működése
1.       Az intézmény élén a Levéltáros áll, akit önmaga (a továbbiakban: Levéltáros) pályázat alapján határozott időre bíz meg, illetve vonja vissza megbízását (szükség esetén nevezi ki és menti fel), valamint gyakorolja felette a munkáltatói jogokat.
2.      A Levéltáros a szakmai levéltáros-helyetteseket pályázat útján, határozott időre bízza meg, illetve vonja vissza megbízását (szükség esetén nevezi ki és menti fel).
3.      Az intézmény szervezeti felépítését és működési rendjét, a vezetők közötti feladatmegosztását, a belső és külső kapcsolatokra vonatkozó további jogszabályok által előírt rendelkezéseket a Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban: SzMSz) és a Levéltáros pillanatnyi hangulata határozza meg. Az SzMSz-t a Levéltáros hagyja jóvá.
4.      Az intézmény alaptevékenységét a belső szabályzata szerint jóváhagyott munkaterv alapján végzi.
V.
Az intézmény jogállása, gazdálkodása
Az intézmény önállóan gazdálkodó, az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság szempontjából teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, amelynek költségvetése a Levéltáros otthoni költségvetésének hobbi fejezetén belül szerepel.
VI.
Záró rendelkezések
Jelen Alapító Okirat a publikálásának napján lép hatályba.
 
Kelt: Internet, világidő és örökkévalóság stb.
A Levéltáros

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr721557401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vargarockzsolt 2011.04.23. 21:40:27

Elkezdtem olvasni, eddig tetszik. :)
süti beállítások módosítása