Iktatószám: tizenöt

1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Névtelen
Stílus: Okoskodó
Célcsoport: Menedzsment
2. Felhasználási javaslat
Megürült végre egy osztályvezetői állás a cégen belül, meg is hirdette a HR a belső pályázatot, boldog boldogtalan jelentkezhet az állásra. Te ezt a pozíciót (vagy akármi mást, hiszen alkalmas vagy!) rég kinézted magadnak, be is adtad a jelentkezésedet, de valami plusz kellene még a pályázat mellé, valami, amitől a vezetés is rájön, hogy téged itt komolyan kell venni, nem csak egy vagy a sok feltörekvő önjelölt közül.
A legjobb, ha egy klasszikus névtelen levelet írsz, amiben magadat befeketíted, ám már első olvasásra mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez csak hazugság, aljas lejárató kampány ellened. Te nem bűnös, hanem áldozat vagy, akit a közvélemény potenciális jelöltnek tekint a pozícióra, tehát tényleg alkalmas lehetsz.
A sok okosságot, amik a jövedelmed szürke részét képezik, egy ideig szüneteltesd.  És valami egyszer használatos email címről küldd ki a levelet, ne a munkahelyi hálóról. Konspiráció és inkognitó!
3. A levél
Kapja: a belső biztonság és a cégvezetés minden tagja
Tárgy: <a neved> szabályokat sértő munkavégzése
 
Tisztelt Etikai Csoport és Menedzsment!
 
Fontos információkat szeretnék az Önök tudomására hozni, és annak ellenére, hogy anonimitásomat meg kívánom őrizni, kérem, hogy vegyenek komolyan. Nem kicsi a tét, a Cég jövőjéről van szó.
<a neved> munkatársunk az Etikai Kódexszel összeegyeztethetetlenül, és nem túlzok, egyes ENSZ rendelkezéseket is sárba tipró módon végzi évek óta a munkáját.
Etikai Kódexünk világosan kimondja, hogy Cégünk legfőbb értéke az ember, és ezért a munkavállalók egészsége mindennél fontosabb. Pihenés szükséges mindenki számára, hogy a maximális teljesítőképességet a munkaidőben nyújtani tudja. Aki nem pihen, nem is tud helytállni folyamatosan, hosszú távon. Szerintem már másnak is feltűnt ez a teljesítmény probléma <a neved> esetén: szabadságot csak névleg vesz ki, otthon is állandóan dolgozik, és ha határidős munka van, akkor a 8 órás munkanap nem ritkán 12, 14, vagy akár 16 óra lesz számára. Nem tudom, meddig lehet ezt a tempót feszíteni, de hogy már most meglátszik az eredményességen, az biztos. Ha pedig ez a munkakultúra eluralkodik a Cégen belül, a hibák halmozódni fognak, és bekövetkezik az elkerülhetetlen csőd. A munkaügyi ellenőrzésekről és bírságokról nem is beszélve.
Kérem, hogy célzott intézkedésekkel állítsák helyre a dolgozók évtizedekkel ezelőtt kivívott nyolc órás munkanapjának becsületét, ami a magas teljesítményt szinte biztosan garantálja.
 
Maradok tisztelettel:
NeTuddKi
4. A levél hatása
Ha megmutatják neked ezt a levelet, akkor ártatlanul válaszolhatod, hogy persze, többen is mondták neked, hogy ezt a belső pályázatot neked írták ki, egyedüliként tartanak rá alkalmasnak, és te meg is erősítetted, hogy beadtad a jelentkezésedet. Tehát sokan tudhatják, hogy pályázol, és nem mindenki a barátod, mert te nem csak magaddal szemben vagy maximalista.
Mint egy szupernóva az éjszakai égbolton, úgy fog kiviláglani a neved a jelöltek közül. Ezt ki lehet zsákmányolni, facsarni, taposni, és még szereti is! Ha tényleg alkalmas vagy a pozícióra, akkor ez a levél egy kicsit megnöveli az esélyeidet.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr251605524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása