Iktatószám: harminc

1. Kategorizálás
Kategória: Közösségi
Alkategória: Elutasítás
Stílus: Álságos
Célcsoport: Aki kér valamit tőled
2. Felhasználási javaslat
Kétféle milliárdos van, a szociálisan érzékeny, a közösségért felelősséget vállaló, aki gyakran adományoz pénzt nemes célra, illetve a gátlástalan, csak magával törődő önző disznó. Te az utóbbiak közé tartozol.
Sok szívhez szóló levelet kapsz, amiben nyomorúságos helyzetbe került emberek kérnek tőled a túléléshez segítséget. Természetesen az ilyen leveleket már a titkárod asszisztense a kukába vágja, de most a social-stylistod azt javasolja, hogy image építés miatt válaszolj egyre. Talán kevesebb lesz így az irigyed (azért pénzt ne adj!). A válaszlevelet nem kell megíratnod, itt megtalálod, ezzel is megtakarítasz pár forintot.
3. A levél
Tisztelt <adományt kérő>!
 
Levele mélyen megindított, együtt érzek Önnel, a helyzete valóban nem könnyű. Őszinte levelére engedje meg, hogy én is őszintén bemutassam a saját problémáimat, ebből láthatja, hogy kérése teljesítésére a legkisebb esélyem sincs:
  • Adók: mintegy nyolcvankét féle adót kell fizetnem, a teljesség igénye nélkül: vállalkozási és nyereség típusú adókat, személyi jövedelemadót, fogyasztást adóztató adófajtákat, vagyont adóztató adófajtákat, és újraelosztás miatt átcsoportosított hozzájárulásokat, befizetéseket. Elképesztő, csak az adókkal külön cégem foglalkozik, és nem minimálbéren bejelentett román munkavállalók.
  • Társadalmi szerepvállalás: társadalmi szerepvállalásommal nem összeegyeztethető, hogy egyéni kéréseket is támogassak, mert a legnagyobb szociális hasznot a jól tervezett és szervezett egységes támogatási rendszer biztosítja, amit a <neved> A Jövőmért Nonprofit Alapítványom koordinál. Munkaidőm nagy részét teszi ki az Alapítványom irányítása, és maga az Alapítvány alig tudja kigazdálkodni az irányításához szükséges tevékenységek költségtérítését.
  • Családi kötelezettségek: nem hiszek abban, hogy az ún. gazdag embereknek elkülönülten kell élniük. Az én gyermekeim a néppel elvegyülve élnek, taníttatásukat nem elitiskolákban oldom meg. Sőt, egy lépéssel a korom előtt járok, mivel szeretett gyermekeim nemcsak a magyar viszonyokat ismerik meg, hanem a külföldi népek viszonyait is. Angol, német és amerikai iskolákban is tanulnak, hogy igazán széles látókörű, elvegyülni képes, és hozzám hasonlóan szociálisan érzékeny emberekké váljanak.
Amint látja, a helyzetem korántsem egyszerű, és ez csak a jéghegy csúcsa. Amennyiben önkéntesként csatlakozna a <neved> A Jövőmért Nonprofit Alapítványomhoz, jelentkezését szívesen fogadom.
 
Üdvözlettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Akinek ezt elküldöd, az tőled soha többet nem kér semmit, az biztos. Az image-ed pedig épül rendületlenül, keménységed és érzéketlenséged a fiatal gátlástalan yuppie-k ikonjává emel.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr411638036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása