Nem akarok társaim kicsinyes szintéjére leereszkedni, de művészként egy-egy szabados kifejezést megengedhetek magamnak. Bekaphatják a kis gecik, szarok a sárga fosukra.
1. Kategorizálás
Kategória: Hivatalos
Alkategória: Nyílt levél
Stílus: Pénzéhes
Célcsoport: Galéria tulajdonosok
2. Felhasználási javaslat
Az előzmények: az egyetlen képzőművész voltál az alkotóműhelyben, akibe némi gyakorlati érzék is szorult, sikeresen menedzselted magad a mainstream festők közé egy ügyes akcióval. Azóta a modern festmények gyűjtőinek egyik kedvence vagy, népszerű és gazdag. Régi társaid kizártak a műhelyből, mert nem tudták elviselni, hogy neked sikerült, amiről ők oly régóta csak álmodoznak. De te ezt a kis konfliktust is kihasználod, és a vezető galériatulajdonosokat nyílt levélben tájékoztatod a helyzetről, ami reklám neked és fricska a régi társaid felé.
A nyílt levelet átadjuk, reméljük, egyszer lefestesz minket cserébe.
3. A levél
Tisztelt műkereskedő barátom, kedves műértő kollégám!
 
Elismert és sikeres műkereskedőként bizonyára követed az országunkban zajló festőművészek életútját, az alkotóműhelyekkel kapcsolatos friss híreket. Ugyan nem volt vezető hír a híradókban, de művészberkekben nagy megrökönyödést váltott ki a SárMűGaHely legutóbbi közleménye, amiben a kizárásomról tudósították a közvéleményt. Érintettként szeretném megosztani veled az én álláspontomat is a méltatlan esetről.
Tíz éve a semmiből alapítottuk műhelyünket, a célunk az volt, hogy kompromisszummentesen alkothassunk, a fogyasztói világ nyomásától elkülönülve. Nem a pénzszerzés, hanem a művészeti alkotások létrehozása volt az egyetlen célunk. Kis közösségünk összetartó volt, támogattuk egymást, ha valakinek kiállítása volt, vitte a többieket is, ha eladtunk egy képet, az árából festékes és ecsetet vettünk, amiket mindenki használhatott. Ez az idilli állapot azonban egyre inkább tarthatatlanná vált.
A nagyközönség a kiállításokon, a műértő vásárlók az aukciókon egyre inkább csak az én képeimre voltak kíváncsiak, az alkotóműhelyünk többi tagja csak festette a senkit nem érdeklő képeket. Megjegyzem festékük és vásznuk volt bőven, az én eladásaim fedezték a műhely teljes anyagköltségét.
Amikor a budapesti háztetők kiszínezésének ötletével országos ismertségre tettem szert, elszakadt a cérna társaimnál, és kizártak. Őszintén szólva a kizárás csak azt jelenti, hogy a havi egyszeri festőkellékek átadásáról szóló látogatásomat beszüntetem, már régóta nem a műhelyben, hanem saját műteremben festek.
Nem akarok társaim kicsinyes szintéjére leereszkedni, de művészként egy-egy szabados kifejezést megengedhetek magamnak. Bekaphatják a kis gecik, szarok a sárga fosukra.
Tőled csak annyit kérek, hogy a híresztelések és pletykák helyett továbbra is a maradandó művészi értékekre figyelve állítsd össze galériád portfólióját, ehhez segítségként küldöm a legújabb képeimről a tájékoztatót csatolva. Egy szép kiállításnyi anyag összejött, most több időm van festeni, mert nem kell pátyolgatnom a volt társaimat.
Visszajelzésedet várom az anyaggal kapcsolatban, akár egy komoly megrendelés formájában is.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Menő voltál, menő maradsz. Sikeres festőként leszarhatod, hogy régi társaid mit gondolnak rólad, te megértetted a modern kor üzenetét: a gyengék elhullanak, csak a gátlástalanok maradnak életben. De még kezdő szemét vagy, bár sok lehetőséggel. Később még találhatunk neked itt valamit, nézz vissza máskor is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr711779412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.25. 21:02:55

Tisztelt Levéltáros!

Blogja mindenek felett időszerű, stílszerű és nagyszerű. Rendszeres olvasója leszek.

Újsütetű hódolója: Vészmadár

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.02.25. 22:19:02

Jaj de jó, akkor nekem már elég lesz írni, nem kell olvasni, mert lesz olvasóm!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.25. 23:18:37

Én magam is jól tudom, hogy a blog, amit más is olvas, már gyanusan mainstream, de ha megígérem, hogy nem kommentelek többet, akkor talán nem rontok az összképen.:)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.02.25. 23:35:50

@vészmadár (pica pica): Isten ments, kommentek nélkül a Levéltár végkifejlete a csalódás lenne, nem a beteljesülés. És mint tudjuk, több út nincs. Na megyek bábozni :)
süti beállítások módosítása