Hetek óta a tervezés lázában égek, a hangszereléssel gyakorlatilag készen vagyok, tegnap este már a plakátot terveztem fejben, és amikor ahhoz a sorhoz értem, hogy „Krotálon közreműködik: ”, becsapott a menykő.
1. Kategorizálás
Kategória: Szerelmes
Alkategória: Kérés
Stílus: Elhivatott
Célcsoport: A színházad igazgatója
2. Felhasználási javaslat
Sikeres zenei vezető és karmester vagy, megannyi díjjal és nagyszerű darabbal a hátad mögött, és a nem hivatalos karmesterek közti versenyt is te vezeted, mint aki a legtöbb zenekari tagot tette magáévá (így hívjátok a baszást).
Mára téged is elért a kapuzárási pánik, mint megannyi nagy művészt (és másokat is). A nők tekintetében a minőség kezdett el vonzani, nem a mennyiség. Találkoztál egy nagyszerű fiatal lánnyal, akiért megőrülsz, de nem tudod meghódítani, mert semmibe veszi a művészetedet. Pragmatikus lány, csak a pénz érdekli, ráadásul ritka előrelátó, nem kurválkodik, hanem bejelentett, TB-s állást akar magának. Ha ezt megadod neki, a tiéd lesz.
Te csak egy helyre tudod benyomni, a színházad zenekarába, de kell egy kis ötlet, hogy egy zenélni nem tudó zenész hogyan kerüljön be hozzátok. Mi szállítjuk az ötletet, te koncentrálj a következő operádra (és a nőre).
3. A levél
Tisztelt Igazgató Úr, kedves <keresztnév>!
 
A következő évad egyik meglepetéséről tájékoztatlak, amivel színházunk zenekara a magyar zenei élet élvonalába robban be, és mint egy világító lángoszlop, kijelöli az utat a következő évtizedekre az egész operakultúra számára. Szokolay Vérnásza az, amit felújítva, áthangszerelve mutatnánk be, hazai és nemzetközi díjak tömegét beseperve, ebben biztos vagyok.
Hetek óta a tervezés lázában égek, a hangszereléssel gyakorlatilag készen vagyok, tegnap este már a plakátot terveztem fejben, és amikor ahhoz a sorhoz értem, hogy „Krotálon közreműködik: ”, becsapott a menykő. Nincs krotálosunk, a hétszázát! Nem mindennapi hangszer, azt elismerem, de elengedhetetlen a koncepciómhoz, és ahhoz, hogy a Vérnász 64-es ősbemutatójának zajos sikerét túlszárnyaljuk.
A megoldás az asztalomon hevert, egy önéletrajz formájában. <Potenciális szeretőd neve>, kitűnő krotál művész éppen zenekart keres. Mi pedig krotál művészt keresünk, csodálatos egybeesés, isteni jel!
Formális (és gyors) engedélyedet kérem a felvételhez, így hamar neki tudunk állni a következő évad legütősebb darabjának, a világhír garantált!
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Az engedélyt megkapod, a lányt pedig a szeretőddé teszed a próbák utáni különfoglalkozásokon. Hamar kiderül azonban, hogy nincs a színháznak krotálja, és a beszerzése nem egyszerű, az ára pedig horribilis, messze túlnő a ti lehetőségeiteken. A művésznőtől ezért meg kell válnod, de sebaj, mert az új gordonkással már úgyis alakul valami.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr791875919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása