Na, én az innovációban otthon vagyok, a gasztronómiához meg mindenki ért, elvégre magyarok vagyunk, vagy mi a fene. Olyan kísérleti menüsort állítottam össze, ami kellően nemzetközi, kifinomult és exkluzív főzési technikákat igényel, és még soha, sehol nem főzték meg ezeket az ételeket.
1. Kategorizálás
Kategória: Baráti
Alkategória: Gasztro
Stílus: Lelkes
Célcsoport: Barátod, a balatoni kifőzdés
2. Felhasználási javaslat
Munkanélküli vagy, de még fiatal, ezért nem zavar ez az állapot. De a nyár közeledik, és érdemes egy tuti állást megcsípni valahol a Balaton déli partján, ahol az ÉLET zajlik. Szerencsére van egy barátod, aki nagymenő kifőzde tulajdonos ott, nála próbálsz nyomulni.
Még barátok közt is fontos egy állás elnyerésekor a megfelelő pozícionálás: kezd magasan, mert ha nagyot zuhansz, még akkor is juthat valami. Itt a leveled hozzá.
3. A levél
Hola <Barátod neve>,
 
Rég nem találkoztunk, mi van veled? Még mindig a déli part császára vagy a kolbászaiddal és a lángosokkal? Van egy ötletem, hogyan emelkedhetsz ki a zsírszagból, hallgass és figyelj.
Személy szerint nem érdekel a nagy felhajtás a Michelin-csillag körül, de be kell látnom, hogy nagyon jó reklám lehet egy étteremnek a csillag, és ha így van, miért ne használjuk ezt ki? Mi lenne, ha a te balatoni kifőzdédet is erre a pályára állítanánk rá? Van néhány ötletem, komoly előtanulmányokat is végeztem a témában, vágjunk bele szerintem!
A Michelin-csillagot köztudomásúlag nem lehet csak azzal kiérdemelni, ha ismert ételeket kitűnően készítenek el, mindig kell valami újítás, addig soha nem látott gasztronómiai innováció is, ami a minőség mellett a Michelin-csillag rangra emeli az éttermet/séfet.
Na, én az innovációban otthon vagyok, a gasztronómiához meg mindenki ért, elvégre magyarok vagyunk, vagy mi a fene. Olyan kísérleti menüsort állítottam össze, ami kellően nemzetközi, kifinomult és exkluzív főzési technikákat igényel, és még soha, sehol nem főzték meg ezeket az ételeket. És persze nem kell különleges eszközpark az elkészítésükhöz, a te kifőzdédben is elkészíthetők.
Szóval a Michelin-csillagos ételsorom a következő, némi magyarázattal az ételek után:
  • Tormával töltött pattinka, dinsztelve: nagy előnye, hogy a pattinka bármi lehet, kis körítéssel előadva, pl. a pattinka olyan része a marhának, amit a mészárosok nem kezelnek külön a kis mennyisége miatt. Ez a bélszín alatti hús egy része, a kétharmadától a négyötödéig tart. Nagyon ízletes. De lehet csirke farhát, ha azt kapunk a piacon.
  • Ital: libamájszörp tokos szódával: a libamájból egyedi eljárással sűrű szószt készítünk, ami az értékes ásványi anyagokat és az egyedi ízvilágot átörökíti, és szódával lassan felöntve, nem keverve szolgáljuk fel. A szószkészítés tudománya az én innovációm, most a részletekkel nem untatlak, én leszek a séf úgyis, a tudásom a rendelkezésedre áll.
  • Káposztás őzfej algaágyon: erre nagyon büszke vagyok, véletlenül fedeztem fel ezt az ételt, azután, hogy Vecsésről hazafelé elcsaptam egy őzet. A többit majd személyesen, de isteni a kaja, hidd el.
  • Véreztetett spárga flambírozva, vanília fagylalttal: ez egyszerűen trendi, és a fagyit a szomszédból tudjuk hozatni, nem kell nekünk vacakolni vele.
Van még ötletem, de majd személyesen inkább. A lényeg, hogy nincs még Michelin-csillagos kifőzde sehol a világon, ha mi megcsináljuk, akkor az történelmi jelentőségű lesz, ömleni fog a pénz. A te kifőzdéd és az én innovatív főzési tudományom tuti, hogy legalább egy csillagot fog nekünk eredményezni. Az 50-50%-os tulajdoni megosztás nagylelkű a részemről, de nem bánom, mert barátok vagyunk.
Májusban indul az előszezon, mehetek akkor hozzád előkészülni?
 
Üdv,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Jófej barátod megkínál egy mobil főtt kukoricás tricikli bérlési lehetőségével, szerintünk fogadd el. A Michelin-csillagos triciklire ne fordíts sok energiát, inkább élvezd az életet és a balatoni éjszakákat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr71876132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.02. 12:23:33

baszki, az algaágyas őznél konkrétan elcsöppent a nyálam, azonnal kérem a receptet. Kérdésem: őz helyett (mivel azt csípem élő formátumban is) lehetne az a véreztetett spárga azon az algaágyon?

vélemény?

libamájszörp, ez tuti, hogy már létezik, akkora ötlet:)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.02. 12:51:35

@vészmadár (pica pica): Bármi lehet az algaágyon, de a Michelin-csillagot veszélyezteted a kísérletezéssel, szóval csak óvatosan!

Majd elkezdem kérdezgetni a francia luxuséttermekben a pincéreket, van-e libamájszörpjük, mert jókat hallottam róla. Egy idő után majd lesz.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.04. 09:05:16

@Levéltáros: ha jól értem a dolgokat, akkor a valóságban látszik a tükör?:)

Hamis Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.09. 16:26:39

Mindenkitől elnézést kér a Levéltár, van Michelin-csillagos kifőzde Hongkongban.

Az okozot károkat megtérítjük, a teljes felelősséget vállaljuk.
süti beállítások módosítása