A halotti beszédbe szőtt otromba viccek, a szenteltvíz locsolása a műanyag virág-kitűzőből és a damilra kötött koszorú dobálása a sírgödörbe mind-mind olyan tett volt, amik elfogadhatatlanok a végtisztesség megadásakor.
1. Kategorizálás
Kategória: Hivatalos
Alkategória: Reklamáció
Stílus: Visszafogott
Célcsoport: Temetkezési szolgáltatód
2. Felhasználási javaslat
Zsugori véred már megint bajt okozott, anyósod temetését is a legolcsóbban akartad elintézni, aztán meglett a baj. Reklamálj, mert ugyan a család előtt már életed végéig nevetség tárgya leszel, de egy kis pénzt még mindig kihozhatsz az ügyből.
3. A levél
Tisztelt <a temetkezési vállalat ügyvezetője>!
 
Bizonyára emlékszik rá, a múlt hétvégén volt néhai <anyósod neve> temetése, aminek teljes körű ügyintézését az Önök cégére bíztam. A szertartás nem úgy sikerült, ahogy vártam, ezt jeleztem is a helyszínen a világi búcsúztatást intéző munkatársának, és most írásban is benyújtom a panaszomat.
Már a kórházban, a halál beállta után pár perccel jelentkezett nálam cégük alkalmazottja, és felajánlotta a temetés teljes körű lebonyolítását, hogy a család abban a nehéz pillanatban átadhassa magát a mély gyásznak. Könnyektől küszködve örömmel vettem a segítséget, és megrendeltem a hivatali ügyintézést és az extra alacsony bevezető áron kínált új szolgáltatásukat, a Világi Vidám Temetést.
A hivatali ügyeket gyorsan és szakszerűen intézték, ez tény. Halotti anyakönyvi kivonat, sírnyitási engedély, gyászjelentések elkészítése, rokonok értesítése, minden ment, mint a parancsolat.
A temetés bonyolítása azonban komoly csalódást okozott számomra. Már a ceremóniára érkező halottszállító autójuk kinézete is megütközést keltett gyászoló családunkban – esküvőre feldíszített piros limuzin –, de a búcsúztató munkatársuk bohócruhája, a sárga cipő, vörös haj és krumpliorr összeállítás végképp eltörölte a kegyeleti hangulatot. A halotti beszédbe szőtt otromba viccek, a szenteltvíz locsolása a műanyag virág-kitűzőből és a damilra kötött koszorú dobálása a sírgödörbe mind-mind olyan tett volt, amik elfogadhatatlanok a végtisztesség megadásakor. A „konferanszié” zárómondata pedig nemcsak anyósomat csúfolta meg, hanem Eötvös Gábor világhírű zenebohóc emlékét is meggyalázta. Szó szerint idézem: „Ne sírjanak, van másik!”.
Hiába lobogtatta a bohócpofa a helyszínen a papírt, hogy én ezt rendeltem meg, maguk akkor is átvertek engem. És nem érdemes azt sem a fejemhez vágni, hogy azért választottam az olcsó, Magyarországon még ki nem próbált szertartást, mert spórolni akartam, mert ez nem igaz és sértő. Bár drága anyósom vidám természetű ember volt világéletében, végső akarata a méltó búcsú volt.
Kárigényemmel az ügyvédem fogja keresni Önöket, és előre jelzem, hogy természetbeni kártérítést nem fogadok el.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Vidám Temetés, hát ilyet! Szerintünk eladhatatlan, és a reklamációd után a temetkezési szolgáltató is kiveszi a portfóliójából. Te meg kapsz egy grátisz urnát, tedd el, mert jó lesz az még valamire.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr661890504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása