A kormányváltás mindig kényes pillanat, és néhányan közületek talán úgy érzik, hogy meg kell felelni az új garnitúra kezdeti elvárásainak, a kampányban hangoztatott radikális elszámoltatásnak és igazságosztásnak.
1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Búcsú
Stílus: Mint a működésed alatt: nem mondjuk, de tudjuk
Célcsoport: Minisztériumod alkalmazottai
2. Felhasználási javaslat
Egyszer minden sikerszéria véget ér, sajnos a te miniszterséged is (te sajnálod, nem mi). Az országot szolgáltad az elmúlt években miniszterként, felelősséggel és alázattal, a legjobb tudásod szerint. Jobban jártunk volna, ha egy alkalmas ember csupán jól dolgozik a te legjobb tudásod helyett, de munkásságodat most nem értékeljük, azt már megtették mások. Mi csak támogatást nyújtunk a búcsúhoz, mert nem könnyű méltósággal elhagyni a szeretett kollégákat, akikkel együtt dolgoztál, alkottátok a törvényeket, növeltétek a GDP-t és megadtátok a mindennapok túléléséhez szükséges erőt nekünk, a népnek.
Köszönjük.
Hálánk jeléül fogadd el ezt a professzionális búcsúlevelet, segít a kollégáktól való elválásban, és finoman, de határozottan figyelmezteti őket, hogy semmi infót senkinek (nem is mondjuk, hogy mikről).
3. A levél
Kedves Munkatársaim!
 
Még a legjobb dolgok is véget érnek egyszer, így a mi közös munkánk is befejeződik hamarosan a kormányváltással. Köszönöm mindenkinek a tartalmas és felelősségteljes munkát, az ország érdekében dolgoztunk, nem a pillanatnyi pártpolitikai kívánalmaknak megfelelően, köszönöm, hogy támogattátok miniszteri munkámat. A sikereinket és a kudarcainkat – mert azok is voltak, nem kell elhallgatni – nem akarom most számba venni, elég legyen az, hogy elértük, hogy <ide próbálj valamit beírni, egy dolog tán csak összejött>.
A kormányváltás mindig kényes pillanat, és néhányan közületek talán úgy érzik, hogy meg kell felelni az új garnitúra kezdeti elvárásainak, a kampányban hangoztatott radikális elszámoltatásnak és igazságosztásnak.
Nem kell.
Mi professzionális szervezet vagyunk, én szakpolitikusként irányítottam a Minisztériumot, nem pártérdekeknek megfelelően. Halkan megjegyzem, hogy minden általam aláírt szerződés és utasítás mögött ott van az általatok elkészített szakmai jóváhagyó dokumentáció, amiknek egy másolati példánya a személyes archívumomban iktatva van. Plusz minden személyes szívesség, amit tettem Nektek, hangfelvétellel igazolva az ügyvédeimnél letétben megtalálható. Hosszú a lista, nem érdemes megkapirgálni.
Magam azt vallom, amit a dal is mond: „csak a szépre emlékezem”. Ha Ti is így gondoljátok, akkor az elválásunk finom lesz, mint a tavaszi szellő. Ha nem, abba bele se merjetek gondolni.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Ha azt hiszed, csak neked van archívumod, akkor tévedsz, a legnagyobb nekünk van. De egyezkedhetünk, mi is korruptak vagyunk, bár az árfolyamunk magasabb, mint a tied. De ez mellékszál, a levél hatása a lényeg: nyugodj meg, a jövőd biztosított.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr281964577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.11. 21:38:14

@vészmadár (pica pica): én remélem, neked írnod kell :) Legrosszabb esetben 117,1 lesz.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.11. 23:25:22

egészen új dimenzióba helyezné ezzel az áhított 1000. levelet:)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.12. 09:35:40

@vészmadár (pica pica): mindenesetre a 118-al én már elkészültem tegnap, kihagytam egy helyet neked. Lehet, hogy ez az egyszerűbb módszer a törtposztok bevezetése helyett.
süti beállítások módosítása