Offline nyaralok, de nem tudok elszakadni az internettől, ezért a legfontosabb olvasnivalókat kinyomtattam, mondhatni papíron a teljes internet, legalábbis a fontosabbik része. Erről a fontosabbik részről osztom meg most veletek a gondolataimat, mit is érdemes olvasni a neten.
1. Kategorizálás
Kategória: Közösségi
Alkategória: Ajánlat
Stílus: Informatív
Célcsoport: Olvasóid
2. Felhasználási javaslat
Kicsit fellebbented magadról a fátylat, kiadsz pár belső információt, közelebb engeded magadhoz az olvasókat ezzel a levéllel. Ez persze csak az elmélet, mivel ha lebbene az a fátyol, akkor mindenki menekülne tőled, mert mi tudjuk, milyen vagy. Viszont szerkesztettünk neked egy olyan levelet, amivel szimpatikussá és érdekessé maszkírozhatod magad az olvasóid számára: jópofa kisblogokat ajánlasz olvasásra. Akkor küldd nekik, amikor éppen szabadságra mész és emiatt felfüggeszted kicsit tevékenységedet a blogodon.
3. A levél
Kedves Olvasóim,
 
Mint tudjátok, jól megérdemelt szabadságomat töltöm egy paradicsomi üdülőhelyen, a <blogod> blog szünetel ezen idő alatt, de elmém pallérozásával most sem állok le, hiszen ép testben ép lélek, és ez visszafelé is igaz, azaz ha lelkem és szellemem fejlődik, akkor nem kell sportolásra pazarolnom a drága időmet.
Offline nyaralok, de nem tudok elszakadni az internettől, ezért a legfontosabb olvasnivalókat kinyomtattam, mondhatni papíron a teljes internet, legalábbis a fontosabbik része.
Erről a fontosabbik részről osztom meg most veletek a gondolataimat, mit is érdemes olvasni a neten. Mert van itt minden, de egy gyanútlan kezdő (vagy haladó, bár hozzám képest mindenki kezdő) elveszik a sok információ között, nincs egy fényes világítótorony, ami kijelölné az utat: ezt olvasd, ezt kerüld. Hát most én világítok:
  • Levéltár: Ezt mindig érdemes olvasni [és a rekurzív link mindig a legnagyszerűbb poén, de erről majd máskor – a szerk.], bár most szabadságon vannak, de még így is a legjobbak a világon [igen – a szerk.].
  • Könyv, egó, entrópia: Könyvet olvasni jó, ráadásul muszáj is. Egy embernek minimum 5000 könyvet kell elolvasnia élete során (nem vitatható axióma), ami kb. másfél könyv hetente, ha valaki 10 éves korától 80 éves koráig olvas. Nem sok, gondolja egy bölcsész, de majd ha jönnek a gyerekek meg a munka, akkor bonyolódik a helyzet. Fontos tudni, hogy a világon 5000 könyvnél több van, tehát nem lehet olyan egyszerűen elkezdeni ezt a munkát, hogy első könyv, második stb., hanem szelektálni is kell, mit olvassunk. Ebben segít entropic blogger társunk, akinek ha nem is csalhatatlan az ízlése, de utat mutat, mit vágjunk a kukába és mit olvassunk el.
  • Hajrá, Észak-Korea!: Foci VB van, és ilyenkor a meccsnézések mellett érdemes elmélyedni egy ország kultúrájában, a háttérinfókat összegyűjtve felépíteni magunkban a képet kedvencünkről. Mert ők a kedvenceink, hiszen egyedül küzdenek az egész világ ellen (Kuba nem jutott ki), és Dávid mindig szimpatikusabb, mint Góliát. A szerzők pedig garantálják a minőséget.
  • Nekrológ: Minőségi nekrológok élő emberekről, megtervezett halállal. A szerzők sajátos szemszögből méltatják az elhunytakat. Tehetséges kezdőknek tűnnek a bloggerek, majd meglátjuk, hová növik ki magukat. Vagy eltemetjük őket a blogjukkal együtt.
Szóval ilyeneket olvasgatok, minden mást nem, ezek tehát a kerülendők. Jó olvasgatást – én is ezt teszem –, és jó nyaralást!
 
Üdv,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Kicsit furcsa ez a lista, a Kigondoltam! hiányzik belőle, de te tudod. Blogokat ajánlani mindenképpen jó ötlet, mert kisblogokat csak bloggerek olvasnak, és máshogy nincs esélyed olvasókat szerezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr272077411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.06.25. 23:27:34

Kellemes pihenést neked Offlineiában:) Jó ide járni a kifogyhatatlan ötletekért, még mindig és még mindig... irigyellek értük:)
süti beállítások módosítása