Gazdag életművedet tekintve hónapokig lehetne a zenéidet élvezni, azonban csak a Maszkabál CD-t voltak hajlandóak gyerekeim meghallgatni, és ez számomra komoly problémát okoz jelenleg is.
1. Kategorizálás
Kategória: Családi
Alkategória: Kérés
Stílus: Kétségbeesett
Célcsoport: Gryllus Vilmos, szinte családtag
2. Felhasználási javaslat
Nyaralásod alatt vezettél kb. 4000 km-t gyerekeiddel az autóban, akik csak Gryllus Vilmos Maszkabál című cédéjét voltak hajlandóak hallgatni. Kb. hatvanszor hallottad a lemezt, a kedvenc számokat azonban jóval többször, mert engedned kellett a gyerekeid diktatórikus kérésének.
A tudatalattira nagy hatással van ez a fajta repetitív bevésés, neked is viselkedésbeli problémáid vannak azóta. Ezen sajnos nem tudunk változtatni, de a művész úrtól kérhetsz segítséget a túléléshez.
3. A levél
Tisztelt Gryllus úr, kedves Vilmos!
 
Tegeződésre váltok rögtön, mert szinte családtaggá váltál nálunk, ugyanis a kéthetes nyaralásunk alatt folyamatosan a te zenéd szólt az autóban. Gratulálok egyébként, zseniális zenét írsz, talán túlságosan is. Ezt most megmagyarázom.
Gazdag életművedet tekintve hónapokig lehetne a zenéidet élvezni, azonban csak a Maszkabál CD-t voltak hajlandóak gyerekeim meghallgatni, és ez számomra komoly problémát okoz jelenleg is. Kedvenc számuk a Skót volt, aminek ez a refrénje:
Az igazi férfi dudán játszik,
Vörös szakálla messzire látszik,
Az igazi férfi mindig zord,
Az igazi férfi szoknyát hord!
Tekintve a számon belüli ismétlődéseket is, ezt körülbelül négyszázszor hallgattam meg a két hét alatt. Jó szám, szó se róla, nemcsak a gyerekeimnek, de nekem is tetszett.
Hazaérve kezdődtek a problémáim. Észrevettem magamon, hogy ruhaboltokban járva öntudatlanul a női osztályokon kezdek keresgélni, a skótkockás szoknyák között válogatok. Homályos szemmel, de erős akarattal, és ha nincs velem valaki, aki két pofonnal magamhoz térítene, vásárolok is. Eddig már nyolcat vettem.
Orvosom egyértelművé tette, hogy ennek az erős tudatalatti késztetésnek az oka a te zenéd. A felvázolt férfiideál, a skót férfi, aki szakállas és szoknyát hord, beégett az agyamba, és ennek akarok megfelelni. Jelenleg is kezelés alatt állok, remélhetőleg hamarosan kigyógyulok a betegségből.
A problémám azonban az, hogy a Maszkabál még mindig gyerekeim első számú kedvence, otthon is folyamatosan ez szól, de már egy másik számot favorizálnak, az Ősembert.
Kérlek, írj egy számot sürgősen a normális dolgozó apukáról, csak így tudok visszatérni a rendes kerékvágásba!
 
Üdvözlettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
A művészek nem megrendelésre dolgoznak (kivéve minket, itt jegyezzük meg, hogy sok pénzért művészi leveleket tudunk írni), ezért nem kapsz semmit. Viszont ha gyerekeidet rászoktatod az Orvos című dalra, talán gyorsabban kihívják a mentőt, ha idegösszeroppanást kapsz.
Orvost hívjál, ha baj van,
én segítek minden bajban!
Torkod, ha fáj, ne kiabálj!
Kanálba csepp: az a remek!
Én segítek minden bajban,
csak orvost hívjál, ha baj van!

Orvost hívjál, ha baj van,
én segítek minden bajban!
Hasad, ha fáj, nem akadály!
Injekció: csak az a jó!
Én segítek minden bajban,
csak orvost hívjál, ha baj van!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr32145073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2010.07.14. 22:04:38

Úgy veszem észre, hogy egyre valósághűbbek, s ennek megfelelően a gyakorlatban is mindenki által könnyedén alkalmazhatóak a leveleid.
A levélírás terápia is?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.14. 22:48:00

@entropic:

Billegek az extremitás (ufók) és a saját élet között. Nem terápia, csak érdekes (nekem) kísérlet. Majd biztos lesz más irány is, most keresem a hangom :)

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.07.15. 01:30:14

Korunk egyik legveszélyesebb bűnözőjének adtad családod és gyermekeid lelkét!

Mi előre szóltunk bazdmeg!

kigondoltam.blog.hu/2009/12/03/gryllus_vilmos

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.15. 14:24:20

@Csönd-Nesz-Rizs.®:

A fene, ezt nem olvastam. A Kigondoltam jobb, mint az Encyclopedia Britannica és rendorseg.hu együtt!
süti beállítások módosítása