Mindig nagy öröm látni, ha egy levelünk célba ér és a címzett reagál rá. Előfordulhat azonban, hogy a válasza nem pontosan érthető, mert például időhiány miatt nem volt lehetősége részletesen kifejtenie a mondandóját. Az értelmezés megsegítésére bevezettük a Feldolgozott válaszok kategóriát, ahol útmutatást adunk olvasóinknak, hogyan is kell érteni az adott választ.

Ez egy ideiglenes kategória, csak addig tartjuk fenn, amíg egyesek a Levéltár mellőzésével kommunikálnak. Ha befejeződik a teljes átállás, és mindenki a mi leveleinket használja a válaszokra is, akkor ez a kategória okafogyottá válik és törölni fogjuk.
Elsőként Mária válaszát pontosítjuk azok számára, akik nem birkóznak meg a helyes értelmezésével. Levelünk itt található, ez pedig Mária válasza:
"Milyen technikát javasolsz annak, aki blogjának gyakori Index címlapot szeretne elérni?"
Kezdjen írni egy MÁSIK blogot. (Kiemelés tőlem, L. G.)
Gyors átolvasás után a szakértő számára nyilvánvalóvá vált, hogy a példaként használt blog nem alkalmas arra, hogy gyakran szerepeljen az Index címlapon. Ott olyan blogokat pörgetnek a szerkesztők, amik nagy olvasottságot generálnak, mert népszerű témákat dolgoznak fel úgy, hogy vitára ingerlik az olvasókat, így (is) növelve az oldalletöltések számát.
De ha nem címlap-megfelelő a jelenlegi blog, akkor milyen is legyen az a másik? A megoldás a kiemelésben rejlik, a gyakorlott szem számára egyértelmű, hogy a MÁSIK nagybetűs használata legalább három mögöttes jelentéssel bír.
MÁSIK, azaz nem olyan, mint ez, hanem olyan, mint más, gyakran címlapos blogok. Nem is soroljuk fel őket, mindenki jól ismeri az Autózz!, a Praxis, a Munkahelyi Terror, a Modoros, a Homár és a többi nagyszerű blogot. Az egyik szakértői javaslat tehát az, hogy olyan témáról kell blogot indítani, ami szinte mindenkit érint, és a posztokat az olvasók küldik be. Ilyen lehet például a Kerékpározz!, ahol bringások mondhatnák el a jobbnál jobb sztorijaikat, vagy a Történetek az urológiáról, ahol elrettentő vizsgálatokat oszthatnak meg egymással az olvasók.
MÁSIK, azaz teljesen új koncepción alapuló blog, nem hasonlít a jelenlegi blogodra és a címlaposokra sem. Az újdonsággal lehet kitűnni, legyen a Facebook és a Google sikere a mérce, az új blogod legyen innovatív, ne utánozzon senkit, de legyen népszerű.
MÁSIK, azaz foglalkozzon a mássággal, leginkább a melegekkel. Garantált a parázs hangulat, akár melegként, akár homofóbként közeledve a témához. Meleg élmények megosztása, vagy híres emberek leleplezése, avagy gyűlöletkeltés és uszítás. Bármelyik meghozza a nagy látogatószámot még Index címlap nélkül is.
A fentiek alapján az új blogod garantáltan sikeres lesz. Ne felejts minket meghívni a jövő évi Goldenblog díjátadóra!

Felhívás: ha valaki nem birkózik meg egy levél értelmezésével, küldje nekünk bátran, segítünk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr842295418

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Festmények szombatra – Kovács Péter, sejtelmes női arcok 2010.09.19. 23:09:51

A héten egy kortárs alkotó műveit választottam. A művészről annyit, hogy a Balaton-felvidéken él és alkot. Képeiről sugárzik a női nem iránti tisztelet és csodálat. Ez nem is csoda, hiszen népes családjában is a szó jó értelmében vett nőuralom van, fel...

Trackback: Egy forintért megmondja! (százhetvenegy) 2010.09.14. 17:02:51

A blogom olvasottságát szeretném feljebb tornászni úgy, hogy közben megőrzöm a névtelenségemet is, mert közszereplőként erre szükségem van, viszont írni nem a fióknak akarok.1. KategorizálásKategória: ReklámAlkategória: KérésStílus: Lényegre törőCélcso...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2010.09.17. 12:59:28

Nagyon vártam ezt a posztot, sejtettem, hogy ez lesz a téma.
Bámulatos, hogy értő szemmel olvasva mennyi rejtett jelentés kibontakozik Mária enigmatikus válaszából.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.17. 13:08:22

@entropic:

Ez Máriát dícséri, nem engem, köszönöm a nevében is.

Hétvégén az APEH-nek (nak?) küldök levelet, szerintem ők bővebben fognak válaszolni.

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2010.09.17. 13:46:23

@Levéltáros: Szerintem ez nem Máriát dicséri. Van ugyebár az az irodalomkritikai irányzat, amely az olvasót mint szövegértelmezőt helyezi középpontba, és azt elemzi, hogy hogyan hat a szöveg az olvasóra, meg olyanokat is mond, hogy igazából az olvasó hozza létre a szöveg jelentését az értelmezés során. Ez alapján szerintem a dicséret téged illet, amiért megláttad a sok lehetséges jelentést, ami egy mondatban rejlett. :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.17. 15:19:15

@entropic:

Nahát, nem gondoltam volna, hogy ennyire fejlett vagyok, köszi! Látszik a profizmusod, helyesen hoztad létre a posztom jelentését az értelmezés során :)

Hepciás 2010.09.17. 19:48:30

Förtelmes ez a bulvár elkurvulás. arcpirítóm hogy egyes népszerűséghajhász bloggerek mi mindenre képesek. Pl. hamis halálhírekkel végigtrackbackolják az Index-ketreces blogokat. Kérem szépen, ilyen az 1974-es barátság Diák Blogtalálkozón még hírből sem volt!

Mária, Kedves (?) Ha te ezért a lejárt szavatosságú, dodonai, trendinek szánt (valójában kb. annyira trendi, mint 2010-ben a flash animáció)nesze semmi, fogd meg jól egymondatosért képes vagy egy forintot elkérni, ami testvérek között is egy bangladesi négyéves egyheti zsebpénze, akkor kívánom, hogy bőrkötésű szürkeállományodat suhintsák meg egy másik sztár-marketing blog brandname-jával, egy öblös szívlapáttal.

Mária, kedves, nomen est omen. Szórod az észt, mint valami K.-medencei online Ophra, de valójában olyan vagy,mint egy nejlon otthonkás gépíró-nyanya.
És tudod, mit? Részemről ez egy profilozás volt for free, tartsd meg az egy forintodat!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.18. 21:11:56

@Hepciás:

Ingyen volt a tanács, te haláli ember!

Hepciás 2010.09.19. 21:10:01

@Levéltáros:
Most akkor ingyen vagy egy forintért?
Az alapok sem tisztázottak a posztban.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.09.19. 21:27:45

Azért az öreg gengszter a legjobb lehetőséget nem adta Mária szájába, hanem bemutatta a tutit maga a poszt után: Trekkbekkelj! Mit trekkbekkelj? Trekkbekkeld önmagad!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.19. 22:01:43

@bogancs:

Az öntrackback persze nem működik mindenhol, tudtad?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.09.19. 22:08:16

@Levéltáros:

De a másik blogon, a nívóson bejött. :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.19. 22:42:12

@bogancs:

Tehát tudtad! Igen, marketingben nagy vagy, azt el kell ismernem. Viszont a festményekben.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.09.19. 23:01:51

@Levéltáros:

Hát igen. Azt még nem sikerült címlapra hozni. Viszont jó az olvasottsága, a trackback-ek miatt.

Amúgy magamnak csak az ötletgazda szerepet szántam a témában. Bevonzok profikat (1-et már sikerült) és a rovat önfenntartóvá, egyedivé, maimstreammé és "mássá" válik.
süti beállítások módosítása