Munkája során bizonyára Ön is szembesült már az általános iskolai oktatás színvonalának süllyedésével. Hiába az elhivatott és felkészült tanári kar, a kitűnő képességű iskolai vezetés, ha a szakmai irányításért felelős minisztérium botrányos Nemzeti Alaptantervet kényszerít az iskolákra. Nehogy félreértsen, itt most az előző kormányra gondolok, nem magunkra.
1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Felszólítás
Stílus: Minisztériumi
Célcsoport: Iskolaigazgatók
2. Felhasználási javaslat
Ha elégedetlen vagy az oktatási rendszer teljesítményével, az iskolák színvonalával, és megfelelő pozícióban vagy: például a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságát vezeted, akkor használd ezt a levelünket azért, hogy gyors eredményeket elérve felvirágozzék az általános iskolai oktatás. Az iskolaigazgatóknak küldd.
3. A levél
Tisztelt Igazgató Úrhölgy/Úr!
 
Munkája során bizonyára Ön is szembesült már az általános iskolai oktatás színvonalának süllyedésével. Hiába az elhivatott és felkészült tanári kar, a kitűnő képességű iskolai vezetés, ha a szakmai irányításért felelős minisztérium botrányos Nemzeti Alaptantervet kényszerít az iskolákra. Nehogy félreértsen, itt most az előző kormányra gondolok, nem magunkra.
Az új kormány megalakulása óta egyik legfontosabb feladatának tekinti a tanítás becsületének helyreállítását, a tanulók tárgyi tudásának javítását és a tanulási kedv emelését. A munka nagy és sokáig fog tartani, de apró lépésekkel is haladhatunk előre, mert nem szabad, hogy a feladat nagysága lebénítson minket.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatással foglalkozó munkacsoportja beazonosított egy olyan tanulást gátló tényezőt, ami könnyen megváltoztatható, nem kerül semmibe, de hatásaiban mégis óriási, mert tudatalatti gátlásaiktól szabadítja meg a diákokat, így a tanulási eredményességük többszörösére nőhet.
Átalakítjuk az általános iskola alsó tagozatában használt Pirosponti Rendszert!
Az emberi szem által látható fényspektrum színei közül a vörös leghosszabb, az ibolya a legrövidebb hullámhosszú, a zöld pedig a spektrum közepén helyezkedik el. Nem véletlenül, hiszen a természet és az élet színe a zöld, ehhez alkalmazkodott legjobban a látásunk, ezt tekintjük harmonikusnak. A vörös a látható színtartomány szélén található, mindig valamilyen veszélyt, a természetben ritkán előforduló állapotot jelöl, és mivel ritka szín, könnyen észrevesszük, így elkerülhetjük a veszélyt. Ezért pirosak a tiltó táblák és a jelzőlámpák tilos fényei, de példa lehet erre a sportban használt piros lap is.
Több millió éves törzsfejlődés eredménye a színlátásunk és a színekhez való viszonyunk, de az iskolákban jelenleg használt Pirosponti Rendszer ennek gyökeresen ellentmond: pirossal jelöljük a jó eredményt, ami a genetikai kódunk szerint tiltást jelent. Ezzel tudatalatti gátat építünk ki a gyermekekben, nemhogy ösztönözzük, inkább megtiltjuk a jó eredmény elérését.
Ezt felismerve a Pirosponti Rendszer gyökeres átalakítását rendeli el a Minisztérium. A következő tanévtől jutalmazásra a Zöldpont, büntetésre a Pirospont használandó. Így harmonizáljuk a tanulást a genetikánkkal, lebontjuk a tanulási kedv elé épített gátakat, és szabadon szárnyalhatnak a tanulók.
Kérem az új szabályok megismertetését a tanárokkal és tanítókkal, és a maradéktalan betartását a következő tanévtől kezdődően.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Végre piros pontokat kap majd a gyereked.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr232598135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2011.01.26. 12:16:43

Ismét a mélyére ástál a dolgoknak és merőben újszerű módon közelítetted meg a problémát. Élvezet olvasni zseniális okfejtéseidet. :D

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.26. 15:10:49

@entropic:

Köszönöm, dícséreted miatt beírok magamnak egy pirospontot. Vagy zöldet, fene tudja, megkeveredtem.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 08:56:46

ezt mindenképp zöldponttal jutalmaznám. Javasolnám még, csak a pontosabb difefrenciálás végett az alábbi értékelési jelek alkalmazásának megfontolását:

zöldfélpont
pirosfélpont
vegyespont (piros-zöld, esetleg lila)
vegyesfélpont

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.28. 09:51:02

@vészmadár (pica pica):

Jó ötlet, köszi! Mindenképpen megemlítem Hoffmann Rózsának a következő munkareggelinken vagy munkatízórainkon, esetleg munkauzsonnán.

RomBold! (törölt) 2011.01.28. 13:15:25

Ki kellene egészíteni a dolgot egy kicsit:

Minden tanár köteles fakebook-izálni magát, és amennyiben a diákok is fakebook elhasználók, akkor a tanár ne pazarolja a drága ződ tintát, csak kattincson, lájkójjon, oszt jóccakát!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.28. 14:04:55

@RomBold!:

Jó gondolat, de a Facebook szemét módon csak a pozitív visszajelzést engedi. Lájkolni lehet (zöld pont), de büntetni nem lehet, mert nincs "utálom" gomb hivatalosan, csak külső fejlesztések, amik nem jók.

Büntetés nélkül meg mit ér az egész, az a lényege a rendszernek!

RomBold! (törölt) 2011.01.28. 15:15:29

Én -mint szülő- indítok egy kezdeményezést, hogy 'Bukjon meg a szomszéd Pisti!'

Tanár meg már lájkolhat is.

Persze Pisti szüleinek nem fog tetszeni a dolog, létrehoznak hát egy ellenakciót 'Bukjon meg a Rom(kis)Bold!'

Tanár megint lájkolhat kedvére :(
süti beállítások módosítása