Csak a legritkább esetekben ragadok tollat és jelzem országgyűlési képviselőmnek, hogy bajt, nagyon nagy bajt látok, ami a törvényhozás azonnali beavatkozását igényli. A mostani eset ilyen, az általam feltárt anomália akkora, hogy minden folyamatban lévő ügyet félretéve azonnali intézkedést igényel a Magyar Országgyűlés részéről. Kérem, kezdje el a szükséges törvénymódosítási folyamatot haladéktalanul!
1. Kategorizálás
Kategória: Hivatalos
Alkategória: Felszólítás
Stílus: Felelősségteljes
Célcsoport: Országgyűlési képviselőd
2. Felhasználási javaslat
Az öregségi nyugdíjkorhatár 62 évről folyamatosan emelkedik, 2022-től 65 évre módosul. A nagykorúságot utoljára 1953-ban változtatták meg, akkor csökkent le 20-ról 18 évre a határa. Igazságos ez? Természetesen nem, de a törvényalkotó elfeledkezett erről, így törvénytisztelő állampolgárként a te dolgod, hogy felnyisd a parlament szemét. Országgyűlési képviselődnek küldd levelünket.
3. A levél
Tisztelt Képviselőm!
 
Csak a legritkább esetekben ragadok tollat és jelzem országgyűlési képviselőmnek, hogy bajt, nagyon nagy bajt látok, ami a törvényhozás azonnali beavatkozását igényli. A mostani eset ilyen, az általam feltárt anomália akkora, hogy minden folyamatban lévő ügyet félretéve azonnali intézkedést igényel a Magyar Országgyűlés részéről. Kérem, kezdje el a szükséges törvénymódosítási folyamatot haladéktalanul!
Mint Ön előtt bizonyára ismeretes, a nyugdíjkorhatár több lépcsőben emelkedik 2022-ig 62 évről 65 évre. Ennek több oka is van, az egyik nagyon fontos ok az, hogy az átlagéletkor kitolódott, egyre több a nyugdíjas, akiknek az eltartása egyre nagyobb teher. Az ügy gazdaság szempontjaival most nem foglalkozom (bár az is megérne egy részletes elemzést), most csak arra világítok rá, hogy hol is kezdődik az életkor emelkedése.
Nyilván nem úgy van, hogy egy hatvanéves – idős – ember egyszer csak elkezd tovább élni, és az időskor időtartama megnő. Nem, az életkor növekedése már életünk hajnalán elkezdődik: hosszabb csecsemőkor, kisgyermekkor, serdülőkor és ifjúkor, valamint felnőttkor. Bizony, ha az életünk egyre hosszabb, akkor annak szakaszai is egyre hosszabbak. Mégis megdöbbentő, hogy a nagykorúság határát (18 év) 1953 óta nem változtatta meg egyetlen kormányunk sem. Kérdem én mire fel?! Ha egyszer tovább élünk, akkor tovább tart a serdülőkorunk is (és a többi, nem sorolom fel újra), és nem leszünk felnőttek 18 éves korunkra! Eleink bátran nyúltak a törvényhez, ha kellett: 1848-ban 20 év volt a választói kor határa, 1918-tól 21 év, 1945-től ismét 20, és csak 1953-tól vezette be az akkori kormány a 18 éves nagykorúsági határt. Akkor egy 18 évest nyugodtan tekinthettünk nagykorúnak, de ma már épp hogy csak serdülő, elég csak arra gondolni, hogy mikor végzik el a mai fiatalok az egyetemet, mikor házasodnak és mikor születik az első gyermekük. Egyre később, és egyértelmű, hogy azért, mert az érettség egyre későbbre tolódik, ahogy a nyugdíjkorhatár is és a halálunk ideje is.
Jelenleg a magyar polgári jog szerint egy személy a 18. születésnapja nulla órájától válik nagykorúvá. Fentiek alapján egyértelmű: a törvény azonnali módosítása szükséges, nehogy már taknyos tinédzserek döntsenek fontos nemzeti kérdésekben! Bízzuk ezt a valóban nagykorúakra!
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Nagyszerű az ötlet, de nem lesz gyors a változtatás, mert a pártok előbb kalkulálni fognak, hogy mekkora emelés jelenti a legnagyobb szavazatszám növekedést a számukra. A szavazatszám maximalizálása miatt olyan extrém ötleteik is lehetnek, hogy a szülők a gyermekek nevében voksolhassanak, de ez már más téma, inkább sci-fibe való, józan politikus ilyet ki nem találhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr362663923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RomBold! (törölt) 2011.02.18. 01:17:35

Jó.
Legyen mondjuk 21 év.
21 év alattiak ne nézhessenek pornót, erőszakot
21 év alattiakat ne lehessen kiszolgálni alkohollal, dohánnyal
21 év alattiak ne látogathassanak 21 óra után is nyitva tartó szórakozóhelyeket.
21 év alattiak ne dolgozhassanak éjszakai műszakban, és egyáltalán... a munkavállaláshoz szülői beleegyező nyilatkozatot kelljen felmutatniuk
A jogosítvány megszerzéséhez szükséges életkort is emeljük 21 évre (fiatalok járjanak motorkával, arra rövidesen úgyse kell hajtási)
Minden 21 évnél idősebb embert tekintsünk pedofil bűnözőnek, aki 21 év alattival létesít szexuális kapcsolatot. (két 12 éves természetese dughat amennyit akar, hiszen az csak tiniszex, sőt igazából csak gyermeki kíváncsiság)

Zseniális kezdeményezés! Csináljuk meg! Mindig, minden körülmények között hangsűlyozom: mindíg minden körülmények között arra kell törekedni, hogy ez a zseniális kezdeményezés elérje célját. Nemzeti összefogás szükséges, de nem elég! Globálissá kell terjeszteni!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.18. 10:05:20

@RomBold!:

21 év alattiak nem játszhatnak szerencsejátékot, például nem huszonegyezhetnek!
süti beállítások módosítása