Megkaptam levelüket, amiben megköszönik megtisztelő bizalmamat, hogy engem az Önök ügyfelei között üdvözölhetnek, valamint tájékoztatnak biztosítási díjam aktuális emeléséről.
Mielőtt még leszögezném, hogy nem kérem az értékkövető díjemelést, engedjék meg, hogy néhány szóval reagáljak levelükre.
1. Kategorizálás
Kategória: Hivatalos
Alkategória: Elutasítás
Stílus: Udvarias
Célcsoport: Biztosítód
2. Felhasználási javaslat
Befektetéshez kötött életbiztosításokra jellemző*, hogy biztosítási évfordulóként emelik a díjat értékkövetés címén. Természetesen az alapértelmezett opció a díjemelés, neked kell nyilatkoznod arról, ha nem kívánod elfogadni az ajánlatukat.
Ha biztosítód felidegesített, mert:
  • levelében semmit nem mondott az aktuális befektetésed értékéről;
  • nagylelkűen megemlíti, hogy honlapján vagy telefonos ügyfélszolgálatán tájékozódhatsz az aktuális egyenlegedről, de konkrét link nincs;
  • honlapjukon nem lehet megtalálni azt a menüpontot, ahol az egyenlegedet le tudnád kérdezni;
  • a telefonos ügyfélszolgálat egy olyan PIN-t kér az azonosításodhoz, amit soha nem adtak meg;
  • egy korábbi levelükben megtaláltad, hogy gazdálkodtak a pénzeddel (évi egyszer adnak infót): befektetésed csúfos bukás;
  • befektetésed értékvesztését ismerve felháborít levelük üzenete: ha Ön nem emeli a díjat, befektetése veszíthet a reálértékéből!
akkor küldd el nekik ezt a levelet. Ugyan több pénzed nem lesz tőle, de legalább kevesebb sem.
 
* szigorúan apró betűs rész
3. A levél
Tisztelt Biztosítóm!
 
Megkaptam levelüket, amiben megköszönik megtisztelő bizalmamat, hogy engem az Önök ügyfelei között üdvözölhetnek, valamint tájékoztatnak biztosítási díjam aktuális emeléséről.
Mielőtt még leszögezném, hogy nem kérem az értékkövető díjemelést, engedjék meg, hogy néhány szóval reagáljak levelükre.
A szerződés megkötésekor a megtisztelő bizalmam még megvolt, mára ez kissé megkopott, nem érdemes rá hivatkozniuk. Bizalom ide vagy oda, megtisztelő udvariasságuk helyett jobban esett volna, ha konkrét linket küldenek arról, hogy honlapjukon hol is kérhetem le befektetésem aktuális értékét, ugyanis megtalálnom nem sikerült. Elismerem, ez lehet, hogy ez az én hibám, mint ahogy az is, hogy nem ismerem azt a PIN kódot, ami ahhoz kell, hogy telefonon megtudjak valamit a befektetésemről.
Azt is szerencsésnek érezném – kérem is Önöket, hogy egy év múlva törekedjenek erre –, ha egyértelműen fogalmaznának. Először ezt írják: „Amennyiben a szerződő a biztosító díjemelési javaslatára nem reagál, a biztosító úgy tekinti, hogy a szerződő a díjemelést elfogadta.”. Tiszta beszéd, ha nem válaszolok, Önök emelnek.
Két sorral lejjebb pedig ez van: „Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az erről szóló nyilatkozata hiányában … biztosításának garantált haláleseti biztosítási összege és díja is változatlan marad, így befektetése veszíthet reálértékéből!” [kiemelés tőlem]. Azaz ha nem nyilatkozom, akkor marad minden a régiben, se a díj, se a biztosítási összeg nem fog nőni. Pont az ellenkezője, mint az előző idézetemnél.
Bátorkodtam azt a megállapítást tenni, hogy ha nem akarok díjemelést, akkor nyilatkoznom kell.
A garantált haláleseti biztosítási összeg alakulásával kapcsolatban nem akarom Önöket piszkálni, de ha most is nulla forint, meg az értékkövető emelés után is nulla forint az összeg, akkor én az Önök helyében nem hivatkoznék rá, ugyanis ez nem ösztönöz engem semmire.
Miután ezeken az apróságokon felülemelkedtem, előkerestem az évi egyszeri egyenlegértesítő leveleiket az otthoni archívumomból, és alapos elemzésnek vetettem alá teljesítményüket több évre visszamenőleg. Megállapítottam, hogy Önök nem fialtatják, hanem herdálják a pénzemet. Persze a válság, meg a részvénypiac ingadozása, egyszer fenn, egyszer lenn stb. Nehogy felelősségre vonásként értékeljék soraimat, csupán udvarias levelükre szeretnék udvarias választ adni, és nem a hasamra ütve, hanem tények ismeretében dönteni.
Tehát a válaszom:
A szerződésem értékkövetését, a biztosítási díj megemelését elutasítom. Adataim:
  • Szerződésszám: <szerződésszámod>
  • Biztosított: <neved>
Remélem, megtisztelő bizalmuk irányomban megmarad, amit legjobban azzal igazolhatnak, hogy befektetésem értéke eztán folyamatosan nő, minek hatására jövőre nem ugyanezt a levelet fogom Önöknek ismételten elküldeni.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Nem emelik meg a díjadat, már ez is szép eredmény. Ha pedig milliárdos nagybefektető vagy, akkor azt javasoljuk, mondd fel a biztosításodat azonnal, mi jobban forgatjuk majd a pénzed.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr762681048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása