Pályázatukat olvasva megdöbbentem, elkeseredtem és végül felháborodtam. Ha levelemet kissé szókimondónak, netán sértőnek érzik, az nem véletlen, mert szókimondónak és sértőnek szánom.
1. Kategorizálás
Kategória: Üzleti
Alkategória: Pályázat
Stílus: Szókimondó és sértő
Célcsoport: Könyvkiadó
2. Felhasználási javaslat
Az irodalmi pályázatot kiírók egy része azt hiszi, hogy képes befolyásolni az irodalom változását, meghatározni, hogy merre fejlődjön a nyelvünk. Levelünkkel eloszlathatod ezt a félreértésüket.
3. A levél
Tisztelt Kiadó!
 
Pályázatukat olvasva megdöbbentem, elkeseredtem és végül felháborodtam. Ha levelemet kissé szókimondónak, netán sértőnek érzik, az nem véletlen, mert szókimondónak és sértőnek szánom.
Irodalmi pályázat az Ígéretek antológia 5. kötetének kiadásához. Idézek a kiírásból: „Kérjük, mielőtt elküldik, olvassák el még egyszer, mert gépelési és helyesírási hibákkal teli írásműveket nem fogadhatunk el (1800 leütésnyi oldalanként 10 hibánál több).”
Hol élnek maguk, a sötét középkorban? Itt most máma van, nem tegnap vagy tegnapelőtt! A posztmodern korában vagyunk, ahol a helyesírási hibák komoly jelentéssel bírhatnak! Információs forradalom zajlik körülöttünk, az SMS és a Facebook nyelve beszüremlik az irodalomba is, az ékezetnélküliség, a rövidítések, az új szavak. Ezek netán helyesírási hibák volnának?! Ez többrétegű jelentéssel bíró modern tartalom!
Ha Arany Jánosra várnak, akkor kiábrándítom Önöket: Arany János már megírt mindent, amint megírhatott. A ma írója a ma eszközeit használja, egyébként nem író, hanem utánzó lenne.
Gondolják ét még egyszer a kiírást, és szüntessék meg ezt a múlt századi korlátozást!
 
Csá,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Kikapcsolhatod a Wordben a helyesírás ellenőrzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr242774459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.28. 17:47:57

Amennyiben nyersz, egy oldalt megfinanszírozok.
Mellesleg névnapod alkalmából fogadd jókívánságaimat!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.29. 01:09:47

@Levéltáros: Ez eddig a legjobb kommented! Te valami humán-értelmiségi vagy?!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.29. 12:25:44

hát bezony. Én már ki is kapcsoltam, mert azt a kurva nyitvatartást mindenáron külön akarja velem íratni, a Dorr-ülepítőre meg felajánlja, hogy orr-ülepítő. Amúgy az sima spellchecker, azaz az elgépelések kiszűrésére találták ki:)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.29. 14:01:39

@vészmadár (pica pica):

A spellcheckernek (is) köszönhetően egyre rosszabb a helyesírásunk, mert minek figyelni, majd kijavítja.

A nyitva tartás is egy óriási feszültségforrás, hivatalosan külön, gyakorlatban sokan egybeírják. Ezek szerint te szembemész az akadémiával, forradalmi helyesírási nézeteket hangoztatsz. Mint Frikk a sújtok/súlytok ügyben.
süti beállítások módosítása