1. Kategorizálás

Kategória: Hivatalos
Alkategória: Reklamáció
Stílus: Udvarias, de megfagyaszt
Célcsoport: APEH, az adóellenőrök főnöke
2. Felhasználási javaslat
Bajban vagy, mert egy rosszakaród feljelentett az APEH-nál és most rád szállt egy adóellenőr. Kitartó, alapos és türelmes, ezért komoly esély van arra, hogy megtalálja azt a pár millát, amit átfuttattál néhány alvó cégeden, hogy az áfát visszaigényelhesd többszörösen és nyomtalanul. A megoldás szerencsére itt van, egy levél az APEH-nak, és elvonulnak a felhők a fejed fölül.
A megmentett illegális jövedelmedből ne felejts el támogatni egy olyan hasznos szervezetet, mint a Levéltár.
3. A levél
Tisztelt Ellenőrzési Főosztály!
 
Adóellenőrzést végez cégeimnél <adóellenőr neve> munkatársuk, akinek munkáját, hozzáállását az ellenőrzéshez maximálisan professzionálisnak tartom, és örülök, hogy végre valamiben a világszínvonalat képviseljük, nem a művelt nyugat után kullogunk. Engedjék meg, hogy ezúton is gratuláljak humánpolitikájukhoz, mert az adóellenőrök kiválasztásával a szakma krémjét sikerült megszerezniük, amire a magánszférának – jelesül a cégeimnek – esélye sincs.
Az ellenőrzéshez kapcsolódóan néhány megjegyzésem azonban van, és ezeket Önök elé tárom.
Egy: a honlapjukon található Ellenőrzési Kézikönyv szerint az „Az adóhatóságot a hivatali eljárása során tudomására jutott minden irat, adat, tény, körülmény tekintetében titoktartási kötelezettség terheli.” Az Önök által kibocsátott APEH feketelistán mégis cégeim közül három is szerepel, mint adóval elmaradó cég, pedig bőven az önellenőrzési határidőkön belül voltunk a lista publikálásakor. A cégeim bevallását pedig az APEH, nem pedig a nagyközönség számára adtam át. Magyarázatukat és az engem ért üzleti károk kompenzációját várom.
Kettő: az adóellenőr munkatársuk a megbízólevelét átadta, aminek a szabályok szerint tartalmaznia kellene „az ellenőrzést végző adóellenőr nevét, illetőleg, hogy mely adózónál, mely adókötelezettségek, milyen időszakok tekintetében, milyen ellenőrzési típus keretében vizsgálhatók”. Kérem szépen, a megbízólevélen az adóellenőr kolléga lánykori neve szerepelt, pedig férjes asszony, aki felvette férje nevét. A megbízólevél így érvénytelen.
Három: cégeim önellenőrzésére benyújtottam minden iratot, illetve a késedelmi kamatokkal együtt megfizettem minden hiányt. Sajnálatos módon az erről szóló bizonylatokat ellopták, amikor az autómat két hónappal ezelőtt feltörték. A rendőrségi feljelentés másolatát csatolom, de ne tévessze meg Önöket a tegnapi dátum, mert elfoglaltságaim miatt csak ekkor jutottam el oda, hogy megtegyem a feljelentést. Az önellenőrzéshez minden iratot benyújtottam határidőre, és igazolni is tudnám ezt, ha nem lopták volna el az iratokat. Remélem, Önöknél rend van, és minden irat megtalálható az Irattárukban. Amennyiben Önök sem találják az önellenőrzéseim és pótlólagos adóbefizetéseim igazolásait, javaslom, hogy tegyenek feljelentést a rendőrségen, és az ügyeinket egyesíttessük.
 
Maradok tisztelettel egy igaz adófizető polgár,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Megúsztad, 10%-ot kérünk, vagy az összes bizonyítékot küldjük az APEH-nak.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr771650357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása