Nagy nap ez a mai, és nem csak azért, mert születésnapotok van, hanem azért is, mert most tényleg nagyfiúkká váltok, megkapjátok az első érintést a zord és kíméletlen külvilágból. Az ÉLET is köszönt most titeket, nem csak én.
1. Kategorizálás
Kategória: Családi
Alkategória: Esemény
Stílus: Szerető és nevelő
Célcsoport: Gyerekeid
2. Felhasználási javaslat
Az alábbi levél két családmodellben is jól használható, remélhetőleg belepasszolsz valamelyikbe. Ha szingli vagy, inkább ismerkedj.

1. Szeretettel teli, kiegyensúlyozott család *

Ha iker fiaid (az egyik 14, a másik 12 éves) már elég nagyok ahhoz, hogy megértsék, a születésnap nem az ajándékról, hanem a szeretetről szól, akkor ezt a szép levelet add át nekik az ajándékok helyett. Az a kis sértődés és veszekedés bőven megéri, mert így marad pénzed a korlátlan mobilinternetre, olvashatsz minket bárhonnan, bármikor.

2. A diktátor **

Te és az Imre tudjátok, hogy:
A cél a halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.
Megtanulják a fiaid is, mese nincs (nem is volt soha, felesleges időhúzás, hiszen a regeneráló alvástól veszi el az időt).
Semmi nincs ingyen az életben, csak magunkban bízhatunk és az élet tényleg csupa küzdelem. Készítsd fel időben gyerekeidet a harcra, keményen és könyörtelenül. Ajándék nincs, nem is lesz. Majd ha ők megszerzik maguknak, akkor esetleg megtarthatják.
 
* Bartos Erika – Anna, Peti és Gergő mesesorozata nyomán
** Dr. Pálhegyi Ferenc – Keresztyén házasság c. könyve nyomán
3. A levél
Drága kicsi fiaim,
 
Nagy nap ez a mai, és nem csak azért, mert születésnapotok van, hanem azért is, mert most tényleg nagyfiúkká váltok, megkapjátok az első érintést a zord és kíméletlen külvilágból. Az ÉLET is köszönt most titeket, nem csak én.
Emlékeztek, amikor <kisebbik fiad neve> összetörte tavaly a méregdrága távirányítós autót, mit mondtam? Nem az autó a fontos, hanem a szeretet! És amikor <nagyobbik fiad neve> elvesztette az új mobilját? Hát persze, nem a mobil a fontos, hanem a szeretet!
Boldog születésnapot kívánok nektek, és higgyétek el, nem az ajándék a fontos, hanem a szeretet! Egyébként a legnagyobb ajándékot adom most át nektek: leckét az életből, vértet a harchoz, kulcsot a sikerhez. Majd megértitek, most más nincs.
 
Ölellek és csókollak benneteket,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Ezt a napot nem irigyeljük tőled, elég durvák tudnak lenni a gyerekek, amikor mérgesek. Viszont az alkalmazkodóképességük szinte határtalan és könnyedén tanulnak, ezért ne lepődj meg, ha karácsonykor a szeretetükben fürdetnek. Ajándékot persze nem fogsz kapni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr202003963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása