A médiaigazgatásra vonatkozó szabály megsértésére hivatkozva bejelentéssel élek a <feljelentendő blog> blog tárgyában, kérem a törvénysértés mielőbbi megállapítását, valamint a maximális büntetés kiszabását, esetleg a blog időszakos vagy végleges törlését, és az írójának a börtönbe zárását.
1. Kategorizálás
Kategória: Hivatalos
Alkategória: Felelősségre vonás
Stílus: Jogi csűrcsavaros
Célcsoport: info@nmhh.hu
2. Felhasználási javaslat
Nagy a fejetlenség az új médiatörvény körül, legfőképpen azért, mert senki nem tudja, hogy egy blog sajtótermék-e. A kérdésnek nagy a tétje, ha ugyanis a blogok sajtóterméknek minősülnek, akkor büntethetők.
Mi most megadjuk az iránymutatást (bár mások is próbálkoznak), sőt, konkrét segítséget is adunk, hogy az iránymutatásunkat követni tudja minden kedves felhasználónk: természetesen minden blog büntethető, azaz mindegyiket fel lehet (kell) jelenteni.
Blogot feljelenteni több ok miatt is érdemes:
  1. Jelentsd fel a saját blogodat! Ha kicsi az olvasottságod, nyomd fel magad az NMHH-nál, ez is generál néhány olvasót (remélhetőleg komolyan veszik a munkájukat), majd híreszteld el a feljelentés tényét, ettől dőlni fog hozzád a sok érdeklődő. Garantált a magas olvasottságod.
  2. Jelentsd fel a konkurenciát! Ha van nálad olvasottabb blog – a tiedhez hasonló témában –, jelentsd fel bátran. A piacon gyilkos harc folyik a látogatottságért, a konkurencia legyőzésére minden eszköz bevethető, de a legjobb az, ha más végzi el helyetted a piszkos munkát. Zárasd be a nálad olvasottabb blogokat az NMHH-gal.
  3. Jelents fel bárkit! Ez ugyan nincs közvetlen hatással a blogod olvasottságára, viszont egy jó feljelentés javítja a közérzetet, jobban megy utána a munka, és talán a blogod színvonala is emelkedik, több látogatót vonzva magához.
Jó feljelentést kívánunk mindenkinek! További részletes információt a Levéltár új központi email címén kérhettek: leveltar@nmhh.hu.
3. A levél
Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság!
 
A médiaigazgatásra vonatkozó szabály megsértésére hivatkozva bejelentéssel élek a <feljelentendő blog> blog tárgyában, kérem a törvénysértés mielőbbi megállapítását, valamint a maximális büntetés kiszabását, esetleg a blog időszakos vagy végleges törlését, és az írójának a börtönbe zárását. Nem vagyok jogász, de a törvénysértés ténye nyilvánvaló, mértéke hatalmas, módja pofátlan, ezért komoly büntetési tételeket valószínűsítek már csak a józan paraszti ész szerint is.
A bejelentést azért teszem, mert nevezett blog:
  • sérti az emberi méltóságot,
  • nemen, faji vagy etnikai származáson, nemzetiségen, valláson vagy világnézeti meggyőződésen, fizikai vagy szellemi fogyatkozáson, életkoron és szexuális irányultságon alapuló hátrányos megkülönböztetést tartalmaz és támogat,
  • közvetlenül felszólít kiskorúakat valamely áru megvásárlására vagy bérbevételére, illetve szolgáltatás igénybevételére,
  • közvetlenül felszólít kiskorúakat arra, hogy rábeszéljék szüleiket vagy másokat a reklámozott áru megvásárlására vagy szolgáltatás igénybevételére,
  • kihasználja a kiskorúaknak a szüleik, tanáraik és más személyek iránti bizalmát, továbbá a kiskorúak tapasztalatlanságát és hiszékenységét,
  • indokolatlanul ábrázol kiskorút veszélyes helyzetekben,
  • a nemzeti jelképeink méltóságát és vallási meggyőződést sért.
Azt hiszem, ennyi információ bőven elegendő a blog ellenőrzésére és szankcionálására. Még jelentkezem.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Nem tudjuk, de kérjük, ha te leteszteled a levelünket, az eredményről értesíts minket. A hatékony kommunikációhoz megadjuk a kódot is: két rövid kopogás a börtön falán: Jó a levél, köszi! Három hosszú: Kicsit finomítani kéne rajta!

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr32568591

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Féligazságok 2011.01.12. 10:40:22

És még csodálkozik az ember, hogy a FIDESZ szavazók elhiszik az összeurópai ballib ármány meséjét. Két verzió arról, hogy mi történt tegnap az Európai Parlamentben. Az első hír a Magyar Nemzetből származik (amelyet egy már a címében is hazug jegyzet is...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.12. 10:24:57

Két rövid! De csak este, mert ma még vezetek.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.12. 11:20:51

@ripők:

Nem értettem először a kommentedet, de aztán elolvastam, amit írtam, és 1.) megértettem; 2.) rájöttem (ismét), hogy milyen jó.

Ez a legjobb a blogolásban, elfelejtem, amit írok, és utána mégegyszer élvezhetem. Köszi, hogy megszerezted ezt az örömöt nekem!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.12. 13:09:40

@Levéltáros: És még mondja valaki, hogy a szenilitásban nincs semmi jó...! Most én is elhajítom a Cavintonomat.

Hepciás 2011.01.13. 21:08:32

Mondjuk ha ezt tömegesen, bloggerek tízezrei meglépnék, akkor az feladná a leckét a hatóságnak,. Mint a füvesek, amikor elkezdték magukat feljelentgetni.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.13. 21:48:01

@Hepciás:

Szóval írnom kéne egy levelet Pintér Sanyinak a börtönök fejlesztését szorgalmazva?
süti beállítások módosítása